r
Nosalty Logó

Cukkinis-mogyorós fonott kenyér

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Cukkinis-mogyorós fonott kenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
kenyérsütő
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 168 kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2023 kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 201 kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    605.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    374 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    246 micro
Összesen 168 kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    98.2 g

Zsír

  • Összesen
    57.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7267.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    685 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    507 mg
  • Foszfor
    1515 mg
  • Nátrium
    4482 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    291.2 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    487.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    195 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    174 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2956 micro
Összesen 2023 kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    725.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    447 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    295 micro
Összesen 201 kcal

Elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt 200°C-ra. A cukkinit megmossuk, és héjával együtt lereszeljük, majd konyhai papírtörlőn hagyjuk megszáradni. Félretesszük.
  2. Ezalatt a lisztet, szódabikarbónát és sót egy nagy tálban összekavarjuk. Hozzáadjuk a lenmagot, durvára darabolt mogyorót, összezúzott fokhagymát, majd a reszelt cukkinit.
  3. Meglocsoljuk olívaolajjal, hozzáadjuk a joghurtot, és az összes hozzávalót jól összedolgozzuk. Ha szükséges, adjunk hozzá még egy kis joghurtot, ha a tál alján még találunk lisztet.
  4. Kerek kenyérformára formázzuk a tésztát, és lisztezett felületre tesszük. Két egyenlő részre osztjuk, és lisztes kézzel két kb. 30 cm hosszú rudat sodrunk a tésztából. A két rudat egymás mellé fektetjük, a felső végeiket óvatosan összenyomjuk, majd a két rudat összefonjunk.
  5. A fonott kenyeret kiolajozott sütőpapírra tesszük, és egy kis liszttel megszórjuk a tetejét.
  6. Amíg 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük, a kenyér megnő.
  7. A legjobb melegen tálalni, de 2-3 napig is friss marad.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1139
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A héten egyik délután, amikor hazaértem munka után, az egyik barátnőm hívott, hogy segítséget kérjen, milyen kenyeret süssön, ha most készül életében először nekifogni a kenyérsütésnek, és ráadásul csak alaphozzávalói vannak otthon. Kinyitottam a Sütemények és kenyérfélék c. könyvemet (eredeti címe: Eat Well Live Well - Beautiful Baking), amit még tavaly kaptam anyumtól karácsonyra, hogy megnézzem az ír szódakenyér receptjét, amikor lapozgatás közben magamnak is találtam egy receptet. Természetesen. Ez a zsírszegény, számos egészséges hozzávalóval - úgymint reszelt cukkinivel, pörkölt mogyoróval és lenmaggal - dúsított fonat a szódakenyér receptjén alapul. Nem is kíván túl nagy ügyességet a mutatós kenyér megformázása. Vastag szeletekre vágva, levesekhez vagy főfogásként tálalt salátákhoz adjuk.   Csak ajánlani tudom kipróbálásra ezt a különleges kenyeret, amely belül hihetetlenül puha a cukkinitől, és amely sütés közben csodálatos illattal lengi be az egész lakást. Merem állítani, hogy ez a legjobb és legfinomabb kenyér, amit eddig sütöttem.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...