r
Nosalty Logó

Cukkinis-mákos pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Cukkinis-mákos pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez és az öntethez

Összesen 845 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez és az öntethez

Összesen 3377 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez és az öntethez

Összesen 209 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20 g

Zsír

  • Összesen
    30.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1848.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    781 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    169 mg
  • Foszfor
    639 mg
  • Nátrium
    213 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    125.5 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    142.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    162 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2656 micro
Összesen 845 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.1 g

Zsír

  • Összesen
    122.1 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    468 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7395.8 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    3123 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    676 mg
  • Foszfor
    2554 mg
  • Nátrium
    851 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    501.9 g
  • Cukor
    269 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    571.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    544 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    87 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    349 micro
  • Kolin:
    378 mg
  • Retinol - A vitamin:
    490 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    649 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10626 micro
Összesen 3377 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    460.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    194 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    662 micro
Összesen 209 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez és az öntethez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához valókat összekeverjük.
  2. Ennek a keveréknek a 2/3 -ad részét egy alaposan kivajazott közepes méretű tepsibe szórjuk.
  3. A töltelékhez lereszeljük a cukkinit, enyhén sózzuk és 10 percig állni hagyjuk, majd alaposan kinyomkodva a porcukros mákhoz keverjük.
  4. A tölteléket egyenletesen eloszlatjuk a tepsiben, majd rászórjuk a tészta maradék 1/3-adát.
  5. Az öntethez felverjük a tojásokat, összekeverjük a tejjel és a tepsibe öntjük.
  6. A tepsi kikenéséből maradt vajat rámorzsoljuk a tetejére, és 45 perc alatt közepes hőfokon megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3266
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 06.

Ajánló

Aki nem szereti a cukkinit, annak is biztosan ízleni fog:). Aki nem szeret sütni, de a sütit szereti, annak ajánlom. Nagyon hamar elkészül és elronthatatlan!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kaptam cukkinit és valami különlegeset szerettem volna kipróbálni.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez és az öntethez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...