r
Nosalty Logó

Cukkinis lecsó 5. - risonival

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Cukkinis lecsó 5. - risonival
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 311 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1246 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 63 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    22.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    280.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    406.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    233 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    136 micro
  • β-karotin
    1279 micro
  • β-crypt
    126 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    2645 micro
Összesen 311 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    19.2 g

Zsír

  • Összesen
    88.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1122.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    235 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    217 mg
  • Foszfor
    513 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1624.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    469 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    41 mg
  • C vitamin:
    930 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    100 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    314 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    543 micro
  • β-karotin
    5117 micro
  • β-crypt
    502 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    10580 micro
Összesen 1246 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    0.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    55.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    25 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    252 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    506 micro
  • Lut-zea
    520 micro
Összesen 63 kcal

Elkészítés

  1. A zöldségeket megmossuk. A kétféle hagymát szeletekre vágjuk, kb. 1 dl olajban pár percig dinszteljük, és hozzátesszük a feldarabolt paprikát. A cukkinit felkarikázzuk, és a paprikával együtt pároljuk. Sózzuk, és az apróra vágott fokhagymával ízesítjük.
  2. A paradicsomok héját lehúzzuk (pár másodpercre forró vízbe mártva, nagyon könnyen lejön), felszeleteljük, és a lecsóhoz adjuk. A lecsót ne főzzük pépesre, úgy a leggusztusosabb, ha a zöldségek alakja látszik, és kissé ropogósak maradnak.
  3. Beletesszük a rizsszem tésztát, és együtt pároljuk puhára. A tésztának kb. 10 perc elegendő. Apróra vágott friss bazsalikomot szórunk bele, mielőtt a tűzről levennénk.
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7319
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 01.

Ajánló

Risoni helyett rizzsel vagy tarhonyával is készíthetjük.

Receptkategóriák

Nyári hőségben, amikor nem kívánjuk a nehéz, zsíros és fűszeres ételeket, ráadásul rendelkezésre állnak a finomabbnál finomabb zöldségek, szinte minden család menüjében fellelhető a lecsó.

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...