Cukkinis-juhtúrós töltött batyu
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 11% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 27% Zsír
Összesen
820
kcal
- 11% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 27% Zsír
Összesen
3279
kcal
- 11% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 27% Zsír
Összesen
286
kcal
- 11% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23.4 g
Zsír
-
Összesen 59.7 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 139 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 900.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 223 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 201 mg
-
Nátrium 428 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47.4 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 89.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 124 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 82 mg
-
Retinol - A vitamin: 118 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 76 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1333 micro
Összesen
820
kcal
- 11% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 93.6 g
Zsír
-
Összesen 238.8 g
-
Telített zsírsav 96 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 42 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 555 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3600.3 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 51 mg
-
Kálcium 890 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 130 mg
-
Foszfor 803 mg
-
Nátrium 1712 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 189.4 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 356.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 495 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 42 mg
-
D vitamin: 100 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 133 micro
-
Kolin: 326 mg
-
Retinol - A vitamin: 470 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 304 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5333 micro
Összesen
3279
kcal
- 11% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.1 g
Zsír
-
Összesen 20.8 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 48 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 313.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 77 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 70 mg
-
Nátrium 149 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 31 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 43 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 41 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 464 micro
Összesen
286
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A tésztához
- A megmosott cukkiniket héjastól lereszeljük, kicsit sózzuk.
- A szalonnát felkockázzuk, és egy serpenyőben zsírjára sütjük.
- A cukkinit kinyomkodjuk, és a szalonnához adjuk, amelynek zsírján kicsit átforgatjuk, átsütjük 3-4 percig.
- A szalonnás cukkinit egy tálba tesszük, és hozzáadjuk a juhtúrót, sajtot, zúzott fokhagymát, tojást, őrölt szezámmagot, és jól elkeverjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
- A vastagabb leveles tésztát lisztezett felületen nyújtsuk kb. 3 mm vastagságúra. A leveles tésztából 9-10 cm átmérőjű köröket szaggatunk (a leeső tésztát gyúrjuk össze, lisztezett felületen nyújtsuk ki, és abból is szaggassunk köröket). Egy kanállal tölteléket halmozunk a tésztakörök közepére.
- A tészták szélét vízzel megnedvesítjük, félhold alakúra összehajtjuk, és a szélét jól összenyomkodjuk villával, vagy az ujjunkkal.
- Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a töltött tésztákat, átkenjük felvert tojással, és előmelegített sütőben 15-20 perc alatt aranysárgára sütjük. Melegen kínáljuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 114
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 9728
- Feltöltés dátuma: 2010. július 18.
Ajánló
Melegen vagy langyosan fogyasszuk. Vendégváró falatkaként, sör- vagy borkorcsolyaként, de önálló vacsoraként is készíthetjük egy jó beszélgetés mellé.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A cukkinis-juhtúrós batyu elkészítését az empanadillas ihlette. Spanyolország, Dél-Amerika kedvelt étele ez a félkör alakú töltött tészta, amely készülhet gyúrt tésztából, leveles tésztából is. Tölteléke készítőjének fantáziájától függően nagyon sokféle lehet. Jellemzően tapasként fogyasztják. A tapas a spanyol étkezés és egyben életforma tartozéka. Két főétkezés közötti falatkákat jelent. Többnyire az ebéd és a vacsora között szolgálják fel kávézókban, bárokban 1-1 pohár bor kísérőjeként.