r
Nosalty Logó

Cukkinis-juhtúrós töltött batyu

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Cukkinis-juhtúrós töltött batyu
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 820 kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3279 kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 286 kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.4 g

Zsír

  • Összesen
    59.7 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    900.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    223 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    201 mg
  • Nátrium
    428 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    89.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1333 micro
Összesen 820 kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.6 g

Zsír

  • Összesen
    238.8 g
  • Telített zsírsav
    96 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    555 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3600.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    890 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    803 mg
  • Nátrium
    1712 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    189.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    356.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    495 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    100 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    133 micro
  • Kolin:
    326 mg
  • Retinol - A vitamin:
    470 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    304 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5333 micro
Összesen 3279 kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    313.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    149 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    464 micro
Összesen 286 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A megmosott cukkiniket héjastól lereszeljük, kicsit sózzuk.
  2. A szalonnát felkockázzuk, és egy serpenyőben zsírjára sütjük.
  3. A cukkinit kinyomkodjuk, és a szalonnához adjuk, amelynek zsírján kicsit átforgatjuk, átsütjük 3-4 percig.
  4. A szalonnás cukkinit egy tálba tesszük, és hozzáadjuk a juhtúrót, sajtot, zúzott fokhagymát, tojást, őrölt szezámmagot, és jól elkeverjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  5. A vastagabb leveles tésztát lisztezett felületen nyújtsuk kb. 3 mm vastagságúra. A leveles tésztából 9-10 cm átmérőjű köröket szaggatunk (a leeső tésztát gyúrjuk össze, lisztezett felületen nyújtsuk ki, és abból is szaggassunk köröket). Egy kanállal tölteléket halmozunk a tésztakörök közepére.
  6. A tészták szélét vízzel megnedvesítjük, félhold alakúra összehajtjuk, és a szélét jól összenyomkodjuk villával, vagy az ujjunkkal.
  7. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a töltött tésztákat, átkenjük felvert tojással, és előmelegített sütőben 15-20 perc alatt aranysárgára sütjük. Melegen kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 114
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9728
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 18.

Ajánló

Melegen vagy langyosan fogyasszuk. Vendégváró falatkaként, sör- vagy borkorcsolyaként, de önálló vacsoraként is készíthetjük egy jó beszélgetés mellé.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A cukkinis-juhtúrós batyu elkészítését az empanadillas ihlette. Spanyolország, Dél-Amerika kedvelt étele ez a félkör alakú töltött tészta, amely készülhet gyúrt tésztából, leveles tésztából is. Tölteléke készítőjének fantáziájától függően nagyon sokféle lehet. Jellemzően tapasként fogyasztják. A tapas a spanyol étkezés és egyben életforma tartozéka. Két főétkezés közötti falatkákat jelent. Többnyire az ebéd és a vacsora között szolgálják fel kávézókban, bárokban 1-1 pohár bor kísérőjeként.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...