r
Nosalty Logó

Cukkinikrémleves pirított kenyérkockákkal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Bjkata
Cukkinikrémleves pirított kenyérkockákkal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 232 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 924 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 44 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    749.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    529 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    481.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1024 micro
Összesen 232 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    19.9 g

Zsír

  • Összesen
    55.6 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2998.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    356 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    122 mg
  • Foszfor
    355 mg
  • Nátrium
    2116 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    1926.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    323 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    170 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    298 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    299 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4096 micro
Összesen 924 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    0.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    140.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    17 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    90.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    192 micro
Összesen 44 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A gyenge cukkinit héjastól kockákra, a vöröshagymát pedig félkarikákra vágjuk. A 3 dkg vajban megpirítjuk a hagymát és a 6 gerezd egészben hagyott, de meghámozott fokhagymát.
  2. Ha a hagyma már 4-5percet pirult a vajban, hozzáadjuk a kockákra vágott cukkinit. Együtt tovább pirítjuk, majd hozzáadunk egy fél ek sót, kevés őrölt borsot.
  3. Fedőt teszünk a fazékra, és hagyjuk, hogy 10-15 perc alatt a saját levében puhára párolódjon a cukkini és a hagyma.
  4. Levesszük a tűzről, botmixerrel összeturmixoljuk az egészet. Hozzáöntjük a másfél liter fizet, felforraljuk. Beletesszük a húsleves kockát.
  5. A lisztből és a tejfölből habarást készítünk, és a levest behabarjuk vele.
  6. A kenyérkockákat minisütőben (vagy a sütőben) kiolajozott kis tepsiben kb. 30 perc alatt 90-100 fokon megszárítjuk, majd néhány percig 120 fokon világosbarnára pirítjuk. (Ezt érdemes a leves főzése előtt elkezdeni, mert akkor elkészülnek a kenyérkockák is, mire a leves megfő.)
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 96
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 35570
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 23.

Ajánló

Ha kicsi a cukkini, akkor 1-2 burgonyát vágjunk kockákra, és a cukkinivel együtt tegyük hozzá a hagymához. Úgy is próbáltam már, nagyon finom!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem hittem el, amíg meg nem kóstoltam, hogy a cukkinikrémleves az egyik legfinomabb leves a világon. A francia hagymalevessel is ugyanígy voltam 15-16 évvel ezelőtt, a neve alapján sokkal rosszabbra számítottam, de aztán megkóstoltam, és sajtos pirítóssal tálalva szintén az egyik kedvencünkké vált. Félre az előítéletekkel! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...