r
Nosalty Logó

Cukkinifelfújt

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gizi
Cukkinifelfújt
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 504 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2018 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 124 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.5 g

Zsír

  • Összesen
    37.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1050.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    308 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    325 mg
  • Nátrium
    339 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    254.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    231 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    122 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    188 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    520 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3840 micro
Összesen 504 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    106.1 g

Zsír

  • Összesen
    150.4 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    725 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4201.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    1232 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    216 mg
  • Foszfor
    1301 mg
  • Nátrium
    1354 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.8 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    1017.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    925 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    145 mg
  • D vitamin:
    142 micro
  • K vitamin:
    488 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    375 micro
  • Kolin:
    544 mg
  • Retinol - A vitamin:
    751 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2080 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15359 micro
Összesen 2018 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    254.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    126 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    929 micro
Összesen 124 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az egyik cukkinit vékonyan szeleteljük fel, a másik kettőt pedig vágjuk fel kisebb kockákra. Az újhagymának vágjuk le a zöld szárát, majd vékonyan szeleteljük fel. A sajtokat egy kisebb lyukú reszelőn reszeljük le.
  2. Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá a felszeletelt újhagymát, és pároljuk üvegesre.
  3. Ezután adjuk hozzá a felkockázott cukkinit, sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a curryvel, keverjük össze, pároljuk roppanósra, majd hűtsük langyosra.
  4. A kissé felvert tojásokhoz adjuk hozzá a tejszínt, szórjuk meg egy pici sóval, majd keverjük össze.
  5. Ezután adjuk hozzá a lisztet, keverjük simára, majd keverjük hozzá a füstölt sajt több mint a felét, végül pedig a langyosra hűlt cukkinit is.
  6. A sütőformát kenjünk ki a vajjal, majd egyenletesen öntsük bele a cukkinis keveréket. Ezután helyezzük rá a vékonyan felszeletelt cukkinit úgy, hogy teljesen befedje a masszát, majd enyhén sózzuk, és szórjuk meg a maradék füstölt és edami sajt keverékével.
  7. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 30-35 perc alatt süssük szép pirosra. Tálalás előtt hagyjuk kicsit hűlni, majd ízlés szerint szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2736
  • Feltöltés dátuma: 2021. június 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...