r
Nosalty Logó

Cukkinifasírt 4. - egyszerű

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Cukkinifasírt 4. - egyszerű
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A fasírthoz

A sütéshez

Összesen 553 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A fasírthoz

A sütéshez

Összesen 2208 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A fasírthoz

A sütéshez

Összesen 243 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    46.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    419.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    156 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    133 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    100 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    396 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2407 micro
Összesen 553 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.8 g

Zsír

  • Összesen
    184.4 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    66 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1677.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    292 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    138 mg
  • Foszfor
    541 mg
  • Nátrium
    624 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    531.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    287 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    72 mg
  • C vitamin:
    104 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    399 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    264 micro
  • Kolin:
    344 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1583 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9626 micro
Összesen 2208 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    20.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    184.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    174 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1060 micro
Összesen 243 kcal

Hozzávalók

A fasírthoz

A sütéshez

Elkészítés

A fasírthoz

  1. Megpucoljuk, kibelezzük (ha kell), és lereszeljük a cukkiniket.
  2. Kézzel jól kinyomkodjuk belőle a levét és egy keverőtálba tesszük.
  3. Apró kockára vágjuk a vöröshagymát és a fokhagymát.
  4. Felaprítjuk a petrezselymet.
  5. Az összes hozzávalót összekeverjük a cukkinivel. Ha szükséges (túl híg), tehetünk bele lisztet vagy zsemlemorzsát.
  6. Ízlés szerint sóval, borsal ízesítjük.
  7. Egy-egy evőkanálnyi masszát a felforrósított olajban elsimítunk. Közepes lángon mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
  8. Konyhai papírtörlőre szedve leitatjuk a cukkinifasírtokról a felesleges olajat.
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 466
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 46730
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 02.

Ajánló

Salátával kínáljuk. Én tejfölös pradicsomsalátát készítettem hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szerencsére van bőven cukkinim. Próbálom sokféleképpen felhasználni. Frissen fogyasszuk a cukkinifasírtokat. Ilyenkor kívül ropogósak, belül puhák és finom fűszeres-hagymás ízük van.

Hozzávalók

A fasírthoz

A sütéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...