r
Nosalty Logó

Cukkini graham bundában

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ági78
Cukkini graham bundában
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 341 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 683 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 144 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    665.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    311 mg
  • Nátrium
    132 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    131.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    116 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2350 micro
Összesen 341 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    23.9 g

Zsír

  • Összesen
    36.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1331.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    253 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    621 mg
  • Nátrium
    264 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    263.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    327 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    232 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4700 micro
Összesen 683 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    280.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    990 micro
Összesen 144 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A cukkinit alaposan megmossuk; végeit levágjuk, majd keresztben félbe vágjuk.
  2. A fél cukkiniket hosszában is elfelezzük, majd minden darabot hosszában három-négy kb. egyforma hasábra vágunk.
  3. A hasábokat enyhén megsózzuk, majd 2-3 percet pihenni hagyjuk.
  4. Ezalatt elkészítjük a tésztát. A hozzávalókat egy tálban összekeverjük. (A galuskatésztánál kicsivel lágyabb tésztát kell, hogy kapjunk.)
  5. A cukkinit papírtörlőn leitatjuk, és egy gondolatnyi őrölt borssal fűszerezzük.
  6. A hasábokat megforgatjuk a tésztában, majd olajban aranybarnára sütjük. Papírtörlőre szedve leitatjuk róla a felesleges olajat, és tálaljuk.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2903
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 22.

Ajánló

Sült burgonyával és remulád mártással tálaltam. Kellemes, könnyű nyáridéző ebéd vagy vacsora. Párolt rizzsel vagy idénysalátával is nagyon finom, de ehetjük magában, tartármártással.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretjük a panírozott/bundázott zöldségeket, legyen az cukkini, padlizsán, patiszon vagy egyszerű főzőtök. Mivel ezeket már lassan minden szezonban be lehet szerezni, nem kell várnunk a következő nyárig.:) "Óriási hősként" tekintek magamra, mikor hagyományos panírozásra adom a fejem :D, mert (és ezzel biztosan nem vagyok egyedül) ez az egyetlen a konyhában, amit kifejezetten nem szeretek csinálni. Az esetek egy részében le is mondok e megtisztelő titulusról, és bundázok. Mivel sima lisztet nemigen ehetek, ezért használok graham lisztet, amitől nagyon kellemes ízű, könnyű és ropogós bundát kapunk. A cukkinit, padlizsánt, tököt vághatjuk természetesen karikára is. Kicsit vastagabb karikákra lesz szükség, mint panírozásnál, mert a bunda süléséhez kicsivel több idő kell. Vigyázzunk, hogy az olaj ne legyen túl forró, mert a bunda külső része könnyen megéghet, közben belül a zöldség és a bunda is nyers marad. http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...