r
Nosalty Logó

Csúsztatott kenyér

NS
Csúsztatott kenyér
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Kenyér

Töltelék

Összeállítás

637
Kalória
24.7g
Fehérje
69.3g
Szénhidrát
28.5g
Zsír
132.4g
Víz
82.4g
Koleszterin
3.7g
Élelmi rost
3.1g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Kenyér

Töltelék

Összeállítás

Összesen 637 kcal
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Kenyér

Töltelék

Összeállítás

Összesen 3821 kcal
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Kenyér

Töltelék

Összeállítás

Összesen 158 kcal
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    24.7 g

Zsír

  • Összesen
    28.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    564.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    281 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    69.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    132.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    747 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1480 micro
Összesen 637 kcal
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    148.3 g

Zsír

  • Összesen
    170.7 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    494 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3389 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    180 mg
  • Kálcium
    400 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    233 mg
  • Foszfor
    860 mg
  • Nátrium
    1688 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    415.8 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    794.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    709 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    211 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    668 micro
  • Kolin:
    425 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    4479 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8879 micro
Összesen 3821 kcal
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    141.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    17.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    33.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    187 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    370 micro
Összesen 158 kcal

Elkészítés

Kenyér

  1. A kenyér hozzávalóit kenyérsütőgépbe tesszük, és 2x átgyúr(at)juk.
  2. A meggyúrt tésztát kivesszük a gépből, és tálban letakarva kelesztjük. Miután megkelt, 2 lapot nyújtunk belőle.

Töltelék

  1. A juhtúrót összemorzsoljuk (vagy villával összetörjük).
  2. Hozzáadunk 2 kanálnyi vajat vagy 4-5 kanálnyi tejszínt és 2 tojássárgát.
  3. Apróra vágott póré zöld szárát (kb. 5-6 cm) keverünk bele.
  4. Fűszerezzük (bazsalikom, rozmaring). Ha nem elég sós a túró, ízlés szerint sózzuk. Közepesen lágy, kenhető krémet (nem pasztát!) kell kapnunk.

Összeállítás

  1. A lapokat külön-külön megkenjük a túrókrémmel.
  2. Feltekerjük, mint a kalácsrudakat, majd éles késsel 2-2,5 cm széles szeletekre vágjuk. A két rúd szeleteit csúsztatva 2 kiolajozott keskeny tepsibe helyezzük úgy, hogy előbb egy szeletet enyhén srégen a tepsibe helyezünk, majd a többit sorban, egymásnak támasztjuk oly módon, hogy csak félig fedjék egymást.
  3. 180 fokon aranybarnára sütjük. Csak kihűlés után fogyasszuk!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: kb. 10x30x10

Ezelőtt 20 évvel, húsvét reggelén túrós kenyér szerűséget tett reggelire elém a szállásadó nénim, menta tea kíséretében. Lapos volt és nagyon túrós! Fantasztikus finom volt! Azóta is kísér(t) ez az íz. A receptet sose volt alkalmam elkérni tőle, ezért emlékezetből állítottam össze. Ezt a csúsztatott formát én adtam neki, valahol láttam ilyesmit, és elképzeltem, hogy nagyon gusztán fog kinézni. Nem is csalódtam!

További receptek

Yudane szendvicskenyér

A yudane egy zseniális japán technika, amivel magasabb szintre lehet emelni a szendvicskenyér minőségét. Lényege, hogy 1:1 arányban kell összekeverni forró folyadékkal, így a hőkezelés ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...