r
Nosalty Logó

Csurgatott fánk

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Muci
Csurgatott fánk
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 771 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 3081 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 204 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    15.4 g

Zsír

  • Összesen
    58 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    297 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    479.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    201 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    101 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    202 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    221 mg
  • Retinol - A vitamin:
    200 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    374 micro
Összesen 771 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    61.5 g

Zsír

  • Összesen
    232.1 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    96 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    66 g
  • Koleszterin
    1188 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1916.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    158 mg
  • Kálcium
    365 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    805 mg
  • Nátrium
    493 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    170.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    403.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    807 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    70 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    191 micro
  • Kolin:
    884 mg
  • Retinol - A vitamin:
    800 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1498 micro
Összesen 3081 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    126.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 204 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet a vízzel és a vajjal együtt felforraljuk, beleszórjuk a sót és a cukrot.
  2. Miután felforrt hozzáadjuk a lisztet és még a tűzön hagyva erőteljesen keverjük, addig míg összeáll és elválik az edény falától.
  3. A forró masszát langyosra hűtjük, majd gépi habverővel egyenként beledolgozzuk a tojásokat.
  4. Hozzáadjuk a citromhéjat, a fahéjat és a rumot.
  5. Egy mélyebb serpenyőben felforrósítunk jó két ujjnyi olajat.
  6. A masszát csőrös habzsákba szedjük és kócos csigákat nyomunk az olajba. Amikor egy csigával elkészültünk, befogjuk a csőr végét, nehogy szétfolyjon a massza mielőtt új csigát kanyarintunk. Kb. 4 csiga fér el egyszerre egy nagyobb serpenyőben.
  7. A csigákat mindkét oldalán szép pirosra sütjük kb. 2-2 perc alatt.
  8. A megsült fánkokat papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olaj felitatódjon róla.
  • Sütés ideje: 8 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 214
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 78161
  • Feltöltés dátuma: 2009. február 25.

Ajánló

Porcukorral meghintve tálaljuk. Sárgabarack dzsemet, vagy egyéb savanykás gyümölcsből készült rösztert kínálhatunk mellé.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A farsangból már éppen kifutottunk, mire ezt a fánkot elkészítettem. Ennek az az oka, hogy ezt a receptet két héttel ez előtt kinéztem egy régebbi Nők lapjából és meg is csináltam. Sajnos csak későn vettem észre, hogy a receptben megadott folyadék mennyisége el van írva. A tej mértékegységének deciliter helyett litert tüntettek fel. Így kaptam egy nagyon híg masszát, amit ki kellett öntenem. Mostanra elszállt a mérgem és a hozzávalók megfelelő mennyiségével újból próbálkoztam és a siker nem maradt el.  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...