Csurgatott fánk
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Muci
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 27% Zsír
Összesen
771
kcal
- 7% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 27% Zsír
Összesen
3081
kcal
- 7% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 15.4 g
Zsír
-
Összesen 58 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 297 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 479.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 39 mg
-
Kálcium 91 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 201 mg
-
Nátrium 123 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.7 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 101 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 202 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 60 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 48 micro
-
Kolin: 221 mg
-
Retinol - A vitamin: 200 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 374 micro
Összesen
771
kcal
- 7% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 61.5 g
Zsír
-
Összesen 232.1 g
-
Telített zsírsav 57 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 96 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 66 g
-
Koleszterin 1188 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1916.9 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 158 mg
-
Kálcium 365 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 82 mg
-
Foszfor 805 mg
-
Nátrium 493 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 170.9 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 403.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 807 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 70 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 191 micro
-
Kolin: 884 mg
-
Retinol - A vitamin: 800 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 79 micro
-
β-crypt 29 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1498 micro
Összesen
3081
kcal
- 7% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 15.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 78 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 126.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 53 mg
-
Nátrium 32 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 26.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 53 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 58 mg
-
Retinol - A vitamin: 53 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 99 micro
Összesen
204
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A tejet a vízzel és a vajjal együtt felforraljuk, beleszórjuk a sót és a cukrot.
- Miután felforrt hozzáadjuk a lisztet és még a tűzön hagyva erőteljesen keverjük, addig míg összeáll és elválik az edény falától.
- A forró masszát langyosra hűtjük, majd gépi habverővel egyenként beledolgozzuk a tojásokat.
- Hozzáadjuk a citromhéjat, a fahéjat és a rumot.
- Egy mélyebb serpenyőben felforrósítunk jó két ujjnyi olajat.
- A masszát csőrös habzsákba szedjük és kócos csigákat nyomunk az olajba. Amikor egy csigával elkészültünk, befogjuk a csőr végét, nehogy szétfolyjon a massza mielőtt új csigát kanyarintunk. Kb. 4 csiga fér el egyszerre egy nagyobb serpenyőben.
- A csigákat mindkét oldalán szép pirosra sütjük kb. 2-2 perc alatt.
- A megsült fánkokat papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olaj felitatódjon róla.
- Sütés ideje: 8 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 214
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 78161
- Feltöltés dátuma: 2009. február 25.
Ajánló
Porcukorral meghintve tálaljuk. Sárgabarack dzsemet, vagy egyéb savanykás gyümölcsből készült rösztert kínálhatunk mellé.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Muci
175 recept
A farsangból már éppen kifutottunk, mire ezt a fánkot elkészítettem. Ennek az az oka, hogy ezt a receptet két héttel ez előtt kinéztem egy régebbi Nők lapjából és meg is csináltam. Sajnos csak későn vettem észre, hogy a receptben megadott folyadék mennyisége el van írva. A tej mértékegységének deciliter helyett litert tüntettek fel. Így kaptam egy nagyon híg masszát, amit ki kellett öntenem. Mostanra elszállt a mérgem és a hozzávalók megfelelő mennyiségével újból próbálkoztam és a siker nem maradt el.