r
Nosalty Logó

Csupaszív raguleves kalap alatt

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csupaszív raguleves kalap alatt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1189 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2379 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 124 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.9 g

Zsír

  • Összesen
    61.6 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    348 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1546.8 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    266 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    607 mg
  • Nátrium
    507 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    557.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    788 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    195 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    249 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    2479 micro
  • β-karotin
    6441 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1251 micro
Összesen 1189 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.8 g

Zsír

  • Összesen
    123.2 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    695 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3093.6 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    532 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    240 mg
  • Foszfor
    1214 mg
  • Nátrium
    1015 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    218.5 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1115 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1575 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    23 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    140 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    390 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    499 micro
  • Kolin:
    275 mg
  • Retinol - A vitamin:
    291 micro
  • α-karotin
    4959 micro
  • β-karotin
    12882 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    2503 micro
Összesen 2379 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    161 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    258 micro
  • β-karotin
    671 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 124 kcal

Elkészítés

  1. A sárgarépát és petrezselyemgyökeret megtisztítjuk, karikákra vágjuk.
  2. Kevés zsiradékon pároljuk, megsózzuk, és hozzáadjuk a csirkeszívet.
  3. Addig pároljuk, míg a szív fehéredni kezd. Felöntjük a száraz fehérborral, friss borsot őrlünk rá, és fedő alatt 10 percig pároljuk, időnként megkeverve.
  4. Ezután annyi vizet töltünk rá, hogy bőven ellepje. Forrásig fedő alatt főzzük.
  5. Belekerül a krumpli, a kakukkfű és a finomra vágott újhagyma úgy, hogy a zöldjéből is kerüljön hozzá. Ezekkel újabb 10 percig főzzük.
  6. Mikor készre főtt, a tejszínt a főzőléből keveset kivéve temperáljuk, és kevés liszttel a levest behabarjuk.
  7. Ekkor tesszük bele a kaprot, és felforraljuk.
  8. A tésztát kiterítjük, és az edénynél kicsit nagyobb tányér mellett körbevágjuk.
  9. A szélét körbekenjük tojássárgájával, a levest az edénybe szedve a tésztát ráborítjuk, majd körbenyomkodjuk.
  10. A tetejét is megkenve a tojássárgájával, 20 percig előmelegített sütőbe tesszük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 92
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 6037
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyerekként emlékszem rá, hogy veszekedés volt, ha nem jutott mindenkinek a szívből. Ezért csináltam ezt a levest csupa szívből, csupa szívvel.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...