Csülökpörkölt bográcsban
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Gy.Zsuzsi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
bográcsos
- 14% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
350g sertéscsülök486 kcal
-
60g vöröshagyma22 kcal
-
131 kcal
-
20g tv-paprika3 kcal
-
20g paradicsom4 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
1g fokhagyma2 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Összesen
648
kcal
- 14% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
3500g sertéscsülök4864 kcal
-
600g vöröshagyma218 kcal
-
200g kolozsvári szalonna1310 kcal
-
200g tv-paprika33 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Összesen
6477
kcal
- 14% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
74.3g sertéscsülök103 kcal
-
12.7g vöröshagyma5 kcal
-
4.2g kolozsvári szalonna28 kcal
-
4.2g tv-paprika1 kcal
-
4.2g paradicsom1 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Összesen
138
kcal
- 14% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 52.3 g
Zsír
-
Összesen 44.2 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 187 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 942.6 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 50 mg
-
Kálcium 49 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 58 mg
-
Foszfor 557 mg
-
Nátrium 221 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 258.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 27 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 50 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 178 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 24 micro
-
β-karotin 125 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 515 micro
-
Lut-zea 83 micro
Összesen
648
kcal
- 14% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 523.3 g
Zsír
-
Összesen 441.9 g
-
Telített zsírsav 150 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 194 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 77 g
-
Koleszterin 1868 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9425.5 g
-
Cink 54 mg
-
Szelén 499 mg
-
Kálcium 492 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 581 mg
-
Foszfor 5568 mg
-
Nátrium 2205 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 70 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 2586.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 271 micro
-
B6 vitamin: 13 mg
-
B12 Vitamin: 15 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 203 mg
-
D vitamin: 504 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 13 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 8 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 157 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 152 micro
-
Kolin: 1777 mg
-
Retinol - A vitamin: 157 micro
-
α-karotin 236 micro
-
β-karotin 1245 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 5146 micro
-
Lut-zea 829 micro
Összesen
6477
kcal
- 14% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.1 g
Zsír
-
Összesen 9.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 40 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 200 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 118 mg
-
Nátrium 47 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 54.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 6 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 109 micro
-
Lut-zea 18 micro
Összesen
138
kcal
Hozzávalók
-
60 dkg vöröshagyma
-
20 dkg kolozsvári szalonna
-
2 közepes db tv-paprika
-
2 közepes db paradicsom
-
2 db babérlevél
-
4 gerezd fokhagyma
-
4 teáskanál fűszerpaprika
-
só ízlés szerint
-
fekete bors ízlés szerint
Elkészítés
- Először is mindent készítsünk elő, mivel a bográcsban főzésnél sokkal jobb, ha minden kéznél van. Sőt készítsük elő a bográcsot, annak helyét, és ha fával fűtünk alatta, akkor azt is időben gyújtsuk meg. Én gázzal főztem, de így is sokkal finomabb a bográcsban készült étel, viszont jobban szabályozható a tűz. :)
- A húst, ha szeretnénk, akkor már a hentessel vágassuk le a csontról, így egyszerűbb megvenni a kellő mennyiséget is. Én magam vágtam le a csontról. A bőrt nézzük át, a pecsétes, esetleg sérült részt vágjuk ki. Majd vágjuk kockákra a húst. Volt olyan rész, ahol a húson hagytam a bőrt is, és úgy kockáztam fel, de volt ahol levágtam, és külön a bőrt, külön a húst kockáztam. Így mindenki tud szedni belőle, hiszen nem mindenki szereti a zsíros, bőrös részeket.
- A hagymát tisztítsuk meg, majd vágjuk kockákra. A húsos szalonna bőrét vágjuk le, a szalonnát kis csíkokra vágjuk fel. A paprikát és paradicsomot tisztítsuk meg, majd daraboljuk fel. A fokhagymát megpucoljuk, apróra vágjuk. Készítsük elő a fűszereket is, és vigyünk mindent ki a kertbe, ahol a bográcsot felállítottuk.
- Ha minden kész, kezdjünk hozzá. Amikor a bogrács átmelegedett, tegyük bele a húsos szalonnát, és süssük, míg zsírt ereszt.
- Ekkor tegyük rá a hagymát, és pároljuk üvegesre.
- Jöhet bele a paradicsom és paprika, amivel szintén kicsit pároljuk.
- Rátesszük a húst, és fehéredésig pirítjuk. Közben keverjük sűrűn, nehogy leégjen.
- Amikor a hús kellő levet eresztett és szépen kifehéredett, akkor beletesszük a fokhagymát, babérlevet, fűszerezzük sóval, borssal és pirospaprikával. Ha úgy látjuk, hogy nem elég a lé a húson, akkor kevés vizet öntünk rá, de mindig csak egy keveset, mert az a jó, ha sűrű szaftos a pörkölt.
- Hagyjuk felforrni, közben keverjünk rajta, majd ha felforrt, akkor addig főzzük, míg a hús megfő. Közben néha-néha megkeverjük, és megkóstoljuk, ha szükséges, még fűszerezzük.
- Az elejétől kezdve, tehát mikor beletesszük a szalonnát, a hús teljes megfőzéséig, kb. 3-4 órahossza szükséges. Ez függ a hús korától, attól, hogy mekkora darabokra vágjuk és a tűz intenzitásától. Az a jó, ha kicsit gyöngyözve fő.
- Köretnek főtt burgonyát és uborkasalátát kínálunk.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 81
- Tegnapi nézettség: 6
- 7 napos nézettség: 72
- Össznézettség: 57965
- Feltöltés dátuma: 2016. június 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gy.Zsuzsi
31 recept
A 30. születésnapomra készítettem ezt a vendégseregnek. Mindenkinek ízlett, én is meg voltam elégedve magammal, hiszen életemben másodjára főztem bográcsban, viszont csülökpörköltet elsőnek készítettem.