Csülök kakukkfüves-erdei gombás krumplival
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Gabys
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
római tál
- 11% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
333g burgonya193 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3g mustár2 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
33g szárított gomba99 kcal
-
333g sertéscsülök463 kcal
Összesen
758
kcal
- 11% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
1000g burgonya578 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
10g mustár6 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
3g kakukkfű3 kcal
-
100g szárított gomba296 kcal
-
1000g sertéscsülök1390 kcal
Összesen
2273
kcal
- 11% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
47.3g burgonya27 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.5g mustár0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0.1g kakukkfű0 kcal
-
4.7g szárított gomba14 kcal
-
47.3g sertéscsülök66 kcal
Összesen
107
kcal
- 11% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 56.2 g
Zsír
-
Összesen 29.4 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 161 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1291.6 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 64 mg
-
Kálcium 69 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 150 mg
-
Foszfor 735 mg
-
Nátrium 258 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 69.3 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 367.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 17 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 52 mg
-
D vitamin: 99 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 21 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 93 micro
-
Kolin: 262 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 33 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 26 micro
Összesen
758
kcal
- 11% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 168.6 g
Zsír
-
Összesen 88.2 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 37 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 482 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3874.9 g
-
Cink 25 mg
-
Szelén 193 mg
-
Kálcium 206 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 451 mg
-
Foszfor 2204 mg
-
Nátrium 773 mg
-
Réz 7 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 207.9 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 1101.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 51 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 156 mg
-
D vitamin: 298 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 64 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 278 micro
-
Kolin: 786 mg
-
Retinol - A vitamin: 43 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 98 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 79 micro
Összesen
2273
kcal
- 11% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8 g
Zsír
-
Összesen 4.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 183.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 104 mg
-
Nátrium 37 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.8 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 52.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4 micro
Összesen
107
kcal
Hozzávalók
-
só teáskanál
-
bors ízlés szerint
-
fokhagymapor ízlés szerint
-
1 ek kakukkfű
Elkészítés
- A csülköt megmossuk, megtisztítjuk, és 3 nagyjából egyforma darabra vágjuk, sózzuk, borsozzuk.
- A gombát egy tálban kb. 1,5-2 dl forró vízbe beáztatjuk (a víz lepje el a gombát).
- A burgonyát megpucoljuk, karikákra vágjuk, átmossuk, a vizet leöntjük róla.
- Egy fedeles jénai tál aljára beleszórjuk a burgonyát, a gombát az áztatólével együtt ráöntjük, megsózzuk, megszórjuk kakukkfűvel, és alaposan összekeverjük.
- A csülökdarabokat bőrrel lefelé rátesszük a burgonyára, a hús felületét alaposan megkenjük mustárral, megszórjuk fokhagyma granulátummal, lefedjük a fedővel.
- Előmelegített sütőben kb. 1 órátórát sütjük. Kivesszük, a tetőt óvatosan levesszük, vigyázzunk, mert a gőz felcsap!
- Megfordítjuk a húst. Úgy igazgassuk el a burgonya között, hogy a keletkezett szaftba a hús beleérjen. Atetőt visszatesszük, és kb. még 1 órára visszatesszük a sütőbe.
- Ha teljesen puha ahús (villával teszteljük), fedő nélkül már csak addig pirítjuk, míg a bőr pirosas lesz.
- Tálalásnál a csülökdarabot ferdén keresztbe elvágva tesszük a tányérra, a burgonyával együtt.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 140 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 115
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 12650
- Feltöltés dátuma: 2013. május 22.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gabys
138 recept
Kedvenc csülkös ételünk. Ez amolyan gyorsan "összedobom", és be a sütőbe étel. Mivel elég hosszú a sütési idő, bármit csinálhatok mellette. Félidőben ránézek, hogy áll a kaja, más dolgom nincs vele. A szárított, vegyes erdei gomba a kakukkfűvel különlegesen finom, aromás ízt ad a krumplinak és a húsnak. Ezt gyakran elkövetem Pataki tálban is, most viszont hirtelen jött az ötlet, hogy ezt főzök, és mivel a tál áztatása elmaradt, maradt a jénais megoldás.