r
Nosalty Logó

Csülök kakukkfüves-erdei gombás krumplival

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Gabys
Csülök kakukkfüves-erdei gombás krumplival
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
római tál
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 758 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2273 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 107 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.2 g

Zsír

  • Összesen
    29.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1291.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    150 mg
  • Foszfor
    735 mg
  • Nátrium
    258 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    367.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    99 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    262 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 758 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    168.6 g

Zsír

  • Összesen
    88.2 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    482 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3874.9 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    193 mg
  • Kálcium
    206 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    451 mg
  • Foszfor
    2204 mg
  • Nátrium
    773 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    207.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1101.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    156 mg
  • D vitamin:
    298 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    64 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    278 micro
  • Kolin:
    786 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    98 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 2273 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    183.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 107 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csülköt megmossuk, megtisztítjuk, és 3 nagyjából egyforma darabra vágjuk, sózzuk, borsozzuk.
  2. A gombát egy tálban kb. 1,5-2 dl forró vízbe beáztatjuk (a víz lepje el a gombát).
  3. A burgonyát megpucoljuk, karikákra vágjuk, átmossuk, a vizet leöntjük róla.
  4. Egy fedeles jénai tál aljára beleszórjuk a burgonyát, a gombát az áztatólével együtt ráöntjük, megsózzuk, megszórjuk kakukkfűvel, és alaposan összekeverjük.
  5. A csülökdarabokat bőrrel lefelé rátesszük a burgonyára, a hús felületét alaposan megkenjük mustárral, megszórjuk fokhagyma granulátummal, lefedjük a fedővel.
  6. Előmelegített sütőben kb. 1 órátórát sütjük. Kivesszük, a tetőt óvatosan levesszük, vigyázzunk, mert a gőz felcsap!
  7. Megfordítjuk a húst. Úgy igazgassuk el a burgonya között, hogy a keletkezett szaftba a hús beleérjen. Atetőt visszatesszük, és kb. még 1 órára visszatesszük a sütőbe.
  8. Ha teljesen puha ahús (villával teszteljük), fedő nélkül már csak addig pirítjuk, míg a bőr pirosas lesz.
  9. Tálalásnál a csülökdarabot ferdén keresztbe elvágva tesszük a tányérra, a burgonyával együtt.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 140 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 115
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 12635
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kedvenc csülkös ételünk. Ez amolyan gyorsan "összedobom", és be a sütőbe étel. Mivel elég hosszú a sütési idő, bármit csinálhatok mellette. Félidőben ránézek, hogy áll a kaja, más dolgom nincs vele. A szárított, vegyes erdei gomba a kakukkfűvel különlegesen finom, aromás ízt ad a krumplinak és a húsnak. Ezt gyakran elkövetem Pataki tálban is, most viszont hirtelen jött az ötlet, hogy ezt főzök, és mivel a tál áztatása elmaradt, maradt a jénais megoldás.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...