Csülök ahogy Illatok a konyhámból készíti
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
250g füstölt sertéscsülök500 kcal
-
500g burgonya289 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g fűszersó0 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
50g sör22 kcal
-
21g napraforgó olaj188 kcal
Összesen
1040
kcal
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
1000g füstölt sertéscsülök2000 kcal
-
2000g burgonya1155 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
24g fokhagyma32 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g fűszersó0 kcal
-
360g vöröshagyma131 kcal
-
200g sör86 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
Összesen
4155
kcal
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
27.3g füstölt sertéscsülök55 kcal
-
54.5g burgonya31 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0.7g fokhagyma1 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g fűszersó0 kcal
-
9.8g vöröshagyma4 kcal
-
5.5g sör2 kcal
-
2.3g napraforgó olaj20 kcal
Összesen
113
kcal
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 55.7 g
Zsír
-
Összesen 55.1 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 165 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3588.4 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 63 mg
-
Kálcium 98 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 141 mg
-
Foszfor 770 mg
-
Nátrium 2499 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 80.2 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 577.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 28 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 82 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 77 micro
-
Kolin: 241 mg
-
Retinol - A vitamin: 28 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 38 micro
Összesen
1040
kcal
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 222.8 g
Zsír
-
Összesen 220.5 g
-
Telített zsírsav 55 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 101 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 49 g
-
Koleszterin 660 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 14353.6 g
-
Cink 33 mg
-
Szelén 254 mg
-
Kálcium 392 mg
-
Vas 27 mg
-
Magnézium 565 mg
-
Foszfor 3081 mg
-
Nátrium 9995 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 320.7 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 38 mg
VÍZ
-
Összesen 2311.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 110 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 38 mg
-
C vitamin: 326 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 36 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 64 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 310 micro
-
Kolin: 966 mg
-
Retinol - A vitamin: 110 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 152 micro
Összesen
4155
kcal
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.1 g
Zsír
-
Összesen 6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 391.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 84 mg
-
Nátrium 272 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 63 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4 micro
Összesen
113
kcal
Hozzávalók
-
1 kg füstölt sertéscsülök
-
só ízlés szerint
-
4 db babérlevél
-
8 gerezd fokhagyma
-
majoranna ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
fűszersó ízlés szerint
-
4 közepes fej vöröshagyma
-
1 dl napraforgó olaj
Elkészítés
- A csülök bőrét megtisztítjuk, és fazékban legalább 3 órán át 4 db babérlevéllel, 3 gerezd fokhagymával, sózott vízben megfőzzük. Akkor jó, amikor már leválik a csontról a hús. Ha elkészült hagyjuk meghűlni.
- A burgonyát megpucoljuk, felkockázzuk, és fűszersóban átforgatjuk a karikára vágott, 1 fej vöröshagymával együtt. A tepsibe pakoljuk a burgonyát , meglocsoljuk a füstölt húslével, és előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük fóliával lefedve.
- Közben a csülökhúst leszedjük a csontról, és leválasztjuk róla a bőrét. Külön tesszük. A húst megsózzuk, borsozzuk, zúzott fokhagymával megkenjük, majorannával megszórjuk.
- Az elősütött burgonyára ráhelyezzük a húst, majd befedjük a bőrével. A sütőben 20 percig sütjük fólia alatt.
- Kivesszük, és meglocsoljük a bőrét sörrel, és már fólia nélkül sütjük tovább fél órán át.
- Közben még egyszer kivesszük, és a hús levével meglocsoljuk újra a bőrét. Szépen megpirul.
- Leszedjük róla a húsokat és a bőrét, majd visszatesszük 5-10 percre a burgonyát pirulni.
- Közben fűszersóval elkevert lisztes, felkarikázott vöröshagymát (2-3 db) forró olajban kisütünk.
- Tálaláskor a krumpli mellé tálaljuk a húsokat, és tetejére sült hagyma karikákat helyezünk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 150
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 18991
- Feltöltés dátuma: 2012. április 29.
Ajánló
Én a bőrét mindig külön leválasztom a húsról, a tepsiben is csak ráhelyezem, mert aki nem szereti, ne bajlódjon vele, kapja csak a színhúst.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A párom és a barátja beállítottak két csülökkel tegnap, hogy ma ezt kívánják elfogyasztani... Mi mást tehettem volna, mint kedvükre tenni, és egy ínyenc fogást készíteni. Lehet nekik nemet mondani? Mint a csillogó szemű, éhes gyerekek. :D