r
Nosalty Logó

Csülök ahogy Illatok a konyhámból készíti

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Csülök ahogy Illatok a konyhámból készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1040 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 4155 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 113 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.7 g

Zsír

  • Összesen
    55.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    165 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3588.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    141 mg
  • Foszfor
    770 mg
  • Nátrium
    2499 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    577.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    241 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 1040 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    222.8 g

Zsír

  • Összesen
    220.5 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    101 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    660 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14353.6 g
  • Cink
    33 mg
  • Szelén
    254 mg
  • Kálcium
    392 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    565 mg
  • Foszfor
    3081 mg
  • Nátrium
    9995 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    320.7 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    2311.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    326 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    64 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    310 micro
  • Kolin:
    966 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    152 micro
Összesen 4155 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    391.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    272 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 113 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csülök bőrét megtisztítjuk, és fazékban legalább 3 órán át 4 db babérlevéllel, 3 gerezd fokhagymával, sózott vízben megfőzzük. Akkor jó, amikor már leválik a csontról a hús. Ha elkészült hagyjuk meghűlni.
  2. A burgonyát megpucoljuk, felkockázzuk, és fűszersóban átforgatjuk a karikára vágott, 1 fej vöröshagymával együtt. A tepsibe pakoljuk a burgonyát , meglocsoljuk a füstölt húslével, és előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük fóliával lefedve.
  3. Közben a csülökhúst leszedjük a csontról, és leválasztjuk róla a bőrét. Külön tesszük. A húst megsózzuk, borsozzuk, zúzott fokhagymával megkenjük, majorannával megszórjuk.
  4. Az elősütött burgonyára ráhelyezzük a húst, majd befedjük a bőrével. A sütőben 20 percig sütjük fólia alatt.
  5. Kivesszük, és meglocsoljük a bőrét sörrel, és már fólia nélkül sütjük tovább fél órán át.
  6. Közben még egyszer kivesszük, és a hús levével meglocsoljuk újra a bőrét. Szépen megpirul.
  7. Leszedjük róla a húsokat és a bőrét, majd visszatesszük 5-10 percre a burgonyát pirulni.
  8. Közben fűszersóval elkevert lisztes, felkarikázott vöröshagymát (2-3 db) forró olajban kisütünk.
  9. Tálaláskor a krumpli mellé tálaljuk a húsokat, és tetejére sült hagyma karikákat helyezünk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 150
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 18986
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 29.

Ajánló

Én a bőrét mindig külön leválasztom a húsról, a tepsiben is csak ráhelyezem, mert aki nem szereti, ne bajlódjon vele, kapja csak a színhúst.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A párom és a barátja beállítottak két csülökkel tegnap, hogy ma ezt kívánják elfogyasztani... Mi mást tehettem volna, mint kedvükre tenni, és egy ínyenc fogást készíteni. Lehet nekik nemet mondani? Mint a csillogó szemű, éhes gyerekek. :D

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...