r
Nosalty Logó

Csülkös bableves Zsolt konyhájából

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Zsolt hobby chef
Csülkös bableves Zsolt konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Csülök főzése

Csipetke készítése

Leves elkészítése

Összesen 704 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Csülök főzése

Csipetke készítése

Leves elkészítése

Összesen 5626 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Csülök főzése

Csipetke készítése

Leves elkészítése

Összesen 96 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    46.1 g

Zsír

  • Összesen
    32.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2584.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    216 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    168 mg
  • Foszfor
    572 mg
  • Nátrium
    1557 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    566.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    347 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    107 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    278 micro
  • Kolin:
    179 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    3238 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    438 micro
Összesen 704 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    368.5 g

Zsír

  • Összesen
    257.2 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    116 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    56 g
  • Koleszterin
    972 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    20673.7 g
  • Cink
    55 mg
  • Szelén
    415 mg
  • Kálcium
    1728 mg
  • Vas
    76 mg
  • Magnézium
    1346 mg
  • Foszfor
    4575 mg
  • Nátrium
    12459 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    479.2 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    100 mg

VÍZ

  • Összesen
    4528.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2780 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    44 mg
  • C vitamin:
    187 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    855 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    65 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2222 micro
  • Kolin:
    1433 mg
  • Retinol - A vitamin:
    209 micro
  • α-karotin
    9902 micro
  • β-karotin
    25901 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    3502 micro
Összesen 5626 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    354.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    214 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    170 micro
  • β-karotin
    444 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 96 kcal

Hozzávalók

Csülök főzése

Csipetke készítése

Leves elkészítése

Elkészítés

Csülök főzése

  1. A csülköt alaposan megmossuk, majd feltesszük főni bő vízben, nagy fazékban. (Jobbára este későn teszem fel, hajnalban elzárom, és hagyom levében kihűlni.)

Csipetke készítése

  1. A tojásból, sóból, annyi liszttel, amennyit felvesz, kemény tésztát gyúrunk, és a kemény tésztából kis golyókat csipegetünk ki.
  2. Kiterítve hagyjuk kiszáradni a tésztacsipetkéket.

Leves elkészítése

  1. A csülköt kivesszük a főzőléből, és félretesszük.
  2. A lét megkóstoljuk, mennyire sós. Egy részét a lének kimerjük, és eltesszük a fagyasztóba. A többit vízzel addig hígítjuk, ameddig egy sós, de nem túl sós lét kapunk. Ebben a lében tesszük fel főni a beáztatott babot.
  3. Amikor a bab félig megfőtt (kóstolgatunk, kóstolgatunk) beletesszük a hasábra vágott sárgarépát, fehérrépát, a kis karalábét és pici zellert.
  4. Amikor a zöldség félig fő, elkezdjük a rántást. Olajon pirítjuk a lisztet világos barnára. Mehet bele a nagyon apróra vágott vöröshagyma, kicsit pirítjuk még, majd tűzről le, és belenyomjuk a fokhagymát. Keverjük (kicsit száraz, kicsi olajjal még lágyítjuk, de nem baj, ha száraz). Bele a petrezselyemzöld (apróra vágva). Keverünk. Pirospaprika is mehet bele, és keverünk... Sokat keverünk. :-) Feleresztjük kis hideg vízzel, és visszatesszük a tűzre a rántást. Ahogy sűrűsödik a bableves levével hígítjuk. Így rottyantjuk vagy főzzük egy kicsit a rántást.
  5. Közben a leves tovább fő. Mire elkészül a rántás, minden majdnem teljesen megpuhul. Mehet bele a csipetke. Utána mehet bele a levesbe a simára főzött rántás, folyamatos keverés mellett. Kóstolunk. Só, bors, ízlés szerint. Beállítjuk az ízeket. Így főzzük még a levest 10 percig.
  6. Amikor elkészült, hagyjuk állni egy órát. Az ilyen leveseknél fontos, hogy az ízek összeérjenek, attól finomak. :-) Jó étvágyat!
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 144
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 55
  • Össznézettség: 115391
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 23.

Ajánló

Mi egytálételként esszük, és mondjuk túrós palacsintát csinálunk mellé. De nagyon laktató. Főleg a régebben már feltett krumplis pogimmal. :-)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Zsolt hobby chef 9 recept

A bablevest mindig szerettem, ezért igyekeztem megtanulni. Ezt is, mint az ételek többségét, édesanyámtól tanultam meg. Azért szeretjük, mert remek egytálétel, és napokig esszük.

Hozzávalók

Csülök főzése

Csipetke készítése

Leves elkészítése

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...