Csülkös bableves Zsolt konyhájából
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Zsolt hobby chef
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 5% Zsír
Csülök főzése
-
150g füstölt sertéscsülök300 kcal
-
375g víz0 kcal
Csipetke készítése
-
13g finomliszt46 kcal
-
7g tojás9 kcal
-
0g só0 kcal
Leves elkészítése
-
40g sárgarépa15 kcal
-
11g fehérrépa7 kcal
-
23g karalábé4 kcal
-
10g zeller4 kcal
-
63g fejtett bab208 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
11g vöröshagyma4 kcal
-
6g petrezselyem2 kcal
-
0 kcal
-
3g finomliszt9 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
11g napraforgó olaj94 kcal
-
6g víz0 kcal
Összesen
704
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 5% Zsír
Csülök főzése
-
1200g füstölt sertéscsülök2400 kcal
-
3000g víz0 kcal
Csipetke készítése
-
100g finomliszt364 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
0g só0 kcal
Leves elkészítése
-
320g sárgarépa117 kcal
-
90g fehérrépa57 kcal
-
180g karalábé36 kcal
-
80g zeller29 kcal
-
500g fejtett bab1665 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
0 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
50g víz0 kcal
Összesen
5626
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 5% Zsír
Csülök főzése
-
20.6g füstölt sertéscsülök41 kcal
-
51.5g víz0 kcal
Csipetke készítése
-
1.7g finomliszt6 kcal
-
0.9g tojás1 kcal
-
0g só0 kcal
Leves elkészítése
-
5.5g sárgarépa2 kcal
-
1.5g fehérrépa1 kcal
-
3.1g karalábé1 kcal
-
1.4g zeller0 kcal
-
8.6g fejtett bab29 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
1.5g vöröshagyma1 kcal
-
0.8g petrezselyem0 kcal
-
0 kcal
-
0.3g finomliszt1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1.5g napraforgó olaj13 kcal
-
0.9g víz0 kcal
Összesen
96
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 46.1 g
Zsír
-
Összesen 32.2 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 122 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2584.2 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 52 mg
-
Kálcium 216 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 168 mg
-
Foszfor 572 mg
-
Nátrium 1557 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 59.9 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 566.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 347 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 107 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 278 micro
-
Kolin: 179 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 1238 micro
-
β-karotin 3238 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 438 micro
Összesen
704
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 368.5 g
Zsír
-
Összesen 257.2 g
-
Telített zsírsav 67 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 116 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 56 g
-
Koleszterin 972 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 20673.7 g
-
Cink 55 mg
-
Szelén 415 mg
-
Kálcium 1728 mg
-
Vas 76 mg
-
Magnézium 1346 mg
-
Foszfor 4575 mg
-
Nátrium 12459 mg
-
Réz 8 mg
-
Mangán 12 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 479.2 g
-
Cukor 46 mg
-
Élelmi rost 100 mg
VÍZ
-
Összesen 4528.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2780 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 44 mg
-
C vitamin: 187 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 855 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 65 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2222 micro
-
Kolin: 1433 mg
-
Retinol - A vitamin: 209 micro
-
α-karotin 9902 micro
-
β-karotin 25901 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 3 micro
-
Lut-zea 3502 micro
Összesen
5626
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 6.3 g
Zsír
-
Összesen 4.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 17 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 354.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 79 mg
-
Nátrium 214 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 77.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 48 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 170 micro
-
β-karotin 444 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 60 micro
Összesen
96
kcal
Hozzávalók
Csülök főzése
Csipetke készítése
Leves elkészítése
-
4 közepes db sárgarépa
-
1 közepes db fehérrépa
-
1 kis db karalábé
-
0.5 kis db zeller
-
1 közepes db vöröshagyma
-
1 teáskanál fűszerpaprika
-
1 púpozott ek finomliszt
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 dl napraforgó olaj
Elkészítés
Csülök főzése
- A csülköt alaposan megmossuk, majd feltesszük főni bő vízben, nagy fazékban. (Jobbára este későn teszem fel, hajnalban elzárom, és hagyom levében kihűlni.)
Csipetke készítése
- A tojásból, sóból, annyi liszttel, amennyit felvesz, kemény tésztát gyúrunk, és a kemény tésztából kis golyókat csipegetünk ki.
- Kiterítve hagyjuk kiszáradni a tésztacsipetkéket.
Leves elkészítése
- A csülköt kivesszük a főzőléből, és félretesszük.
- A lét megkóstoljuk, mennyire sós. Egy részét a lének kimerjük, és eltesszük a fagyasztóba. A többit vízzel addig hígítjuk, ameddig egy sós, de nem túl sós lét kapunk. Ebben a lében tesszük fel főni a beáztatott babot.
- Amikor a bab félig megfőtt (kóstolgatunk, kóstolgatunk) beletesszük a hasábra vágott sárgarépát, fehérrépát, a kis karalábét és pici zellert.
- Amikor a zöldség félig fő, elkezdjük a rántást. Olajon pirítjuk a lisztet világos barnára. Mehet bele a nagyon apróra vágott vöröshagyma, kicsit pirítjuk még, majd tűzről le, és belenyomjuk a fokhagymát. Keverjük (kicsit száraz, kicsi olajjal még lágyítjuk, de nem baj, ha száraz). Bele a petrezselyemzöld (apróra vágva). Keverünk. Pirospaprika is mehet bele, és keverünk... Sokat keverünk. :-) Feleresztjük kis hideg vízzel, és visszatesszük a tűzre a rántást. Ahogy sűrűsödik a bableves levével hígítjuk. Így rottyantjuk vagy főzzük egy kicsit a rántást.
- Közben a leves tovább fő. Mire elkészül a rántás, minden majdnem teljesen megpuhul. Mehet bele a csipetke. Utána mehet bele a levesbe a simára főzött rántás, folyamatos keverés mellett. Kóstolunk. Só, bors, ízlés szerint. Beállítjuk az ízeket. Így főzzük még a levest 10 percig.
- Amikor elkészült, hagyjuk állni egy órát. Az ilyen leveseknél fontos, hogy az ízek összeérjenek, attól finomak. :-) Jó étvágyat!
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 144
- Tegnapi nézettség: 7
- 7 napos nézettség: 34
- Össznézettség: 115502
- Feltöltés dátuma: 2014. március 23.
Ajánló
Mi egytálételként esszük, és mondjuk túrós palacsintát csinálunk mellé. De nagyon laktató. Főleg a régebben már feltett krumplis pogimmal. :-)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Zsolt hobby chef
9 recept
A bablevest mindig szerettem, ezért igyekeztem megtanulni. Ezt is, mint az ételek többségét, édesanyámtól tanultam meg. Azért szeretjük, mert remek egytálétel, és napokig esszük.