r
Nosalty Logó

Csülkös bableves nálunk (Bableves 10.)

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Csülkös bableves nálunk (Bableves 10.)
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
kukta
  • 16% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 460 kcal
  • 16% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 4596 kcal
  • 16% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 197 kcal
  • 16% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.7 g

Zsír

  • Összesen
    20.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2029 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    422 mg
  • Nátrium
    1311 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    130.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    212 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    83 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    183 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    743 micro
  • β-karotin
    1997 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    306 micro
Összesen 460 kcal
  • 16% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    347.3 g

Zsír

  • Összesen
    203.3 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    92 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    858 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    20290.4 g
  • Cink
    53 mg
  • Szelén
    387 mg
  • Kálcium
    1339 mg
  • Vas
    65 mg
  • Magnézium
    1108 mg
  • Foszfor
    4217 mg
  • Nátrium
    13105 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    360.1 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    80 mg

VÍZ

  • Összesen
    1305.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2119 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    113 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    834 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    68 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1828 micro
  • Kolin:
    1260 mg
  • Retinol - A vitamin:
    143 micro
  • α-karotin
    7427 micro
  • β-karotin
    19972 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    3061 micro
Összesen 4596 kcal
  • 16% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    864.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    180 mg
  • Nátrium
    558 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    316 micro
  • β-karotin
    851 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 197 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy éjszakára beáztatjuk a babot.
  2. Kuktában feltesszük főni a csülköt annyi vízben, amennyi ellepi, mellérakjuk a babérlevelet. Kb. 30 percig hagyjuk főni közepes lángon.
  3. Hozzátesszük a babot, és még kb. 30 percig visszazárva főzzük, míg a bab puha nem lesz. Amikor megfőtt, a csülköt kivesszük, és félrerakjuk.
  4. A kuktába belerakjuk a babhoz a zöldségeket, a vöröshagymát felaprítva, ésha szeretjük a csilipaprikát is.
  5. Szükség esetén sózzuk. (Általában a csülök elég sós ízt ad, ezért érdemes vigyázni.)
  6. Amikor minden megfőtt (kb. 15-20 perc), beletesszük a fűszereket: a lestyánt, a tárkonyt és a borsikafüvet.
  7. Elkészítjük a rántást: 3 ek olajon a 3 ek lisztet megfuttatjuk, és hozzápréseljük a fokhagymákat, világosra, nem túl sokáig sütjük. A tűzről lehúzva belekeverjük a pirospaprikát is.
  8. Beletesszük a levesbe a rántást, csomómentesre kavarjuk, és kb 5 percig forraljuk gyenge lángon.
  9. Hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet, és elzárjuk a gázt alatta.
  10. A csülköt tormával, mustárral tálaljuk, a levest lilahagymával, tejföllel, s finom puha fehérkenyérrel.
  • Receptkönyvben: 611
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 77109
  • Feltöltés dátuma: 2009. november 14.

Ajánló

Tartalmas hétvégi ebédnek ajánljuk. pH besorolás: közepesen savasít

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a bableves nálunk és ismerőseink körében már-már legendaszámba megy. :) A dicséret Mr Smith édesanyját illeti, ő kísérletezte ki az idők folyamán, mi csak átvettük a receptet. Egy biztos, aki eddig kóstolta, mind emlegeti Gabi nagyi bablevesét!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...