Csudasajtos jalapeño poppers
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Rosanics Petra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 16% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 19% Zsír
töltelék
-
42g krémsajt104 kcal
-
22g cheddar sajt87 kcal
-
22g cheddar sajt87 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
paprika + panír
-
0g jalapeño0 kcal
-
33g finomliszt121 kcal
-
37g tojás46 kcal
-
33g zsemlemorzsa132 kcal
Összesen
577
kcal
- 16% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 19% Zsír
töltelék
-
125g krémsajt313 kcal
-
65g cheddar sajt262 kcal
-
65g cheddar sajt262 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
paprika + panír
-
0g jalapeño0 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
100g zsemlemorzsa395 kcal
Összesen
1734
kcal
- 16% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 19% Zsír
töltelék
-
22.1g krémsajt55 kcal
-
11.5g cheddar sajt46 kcal
-
11.5g cheddar sajt46 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
paprika + panír
-
0g jalapeño0 kcal
-
17.7g finomliszt64 kcal
-
19.5g tojás24 kcal
-
17.7g zsemlemorzsa70 kcal
Összesen
305
kcal
- 16% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23.9 g
Zsír
-
Összesen 29.2 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 163 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1402.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 42 mg
-
Kálcium 392 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 352 mg
-
Nátrium 573 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 52.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 46.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 198 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 37 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 71 micro
-
Kolin: 110 mg
-
Retinol - A vitamin: 195 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 37 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 168 micro
Összesen
577
kcal
- 16% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 71.8 g
Zsír
-
Összesen 87.5 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 489 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4207.5 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 126 mg
-
Kálcium 1175 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 112 mg
-
Foszfor 1056 mg
-
Nátrium 1720 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 157.1 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 139.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 593 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 111 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 214 micro
-
Kolin: 331 mg
-
Retinol - A vitamin: 584 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 111 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 505 micro
Összesen
1734
kcal
- 16% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.7 g
Zsír
-
Összesen 15.5 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 87 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 744.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 208 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 187 mg
-
Nátrium 304 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 24.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 105 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 59 mg
-
Retinol - A vitamin: 103 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 89 micro
Összesen
305
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
töltelék
-
125 g krémsajt
-
65 g cheddar sajt
-
65 g cheddar sajt
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
paprika + panír
-
8 db jalapeño
-
10 dkg finomliszt
-
2 db tojás
-
10 dkg zsemlemorzsa
Elkészítés
töltelék
- Először összeállítjuk a töltelékként szolgáló krémet: a krémsajthoz reszeljük a kétféle cheddart, sózzuk-borsozzuk, és az egészet alaposan összekeverjük. Használatig hűtőbe tesszük.
- A jalapenókat megmossuk, majd egy éles késsel vágást ejtünk az oldalukon egy helyen, vigyázva, hogy ne vágjuk teljesen végig a paprika hosszát, mert akkor könnyen továbbszakadhat. Az így keletkezett résen keresztül egy kiskanállal óvatosan-ügyesen kikaparjuk a paprikák magházát, amennyire csak lehet.
- Az üreget aztán egy másik kanálka segítségével megtöltjük a sajttöltelékkel. Amennyire lehet, töltsük meg hézagmentesen (ehhez az ujjainkat is bevethetjük, nem a legesztétikusabb, de hát nem néz senki), úgy, hogy amikor már "tele" van, a töltőrés ne legyen szélesebb 4-5 milliméternél.
- Jöhet is a panírozás liszt-tojás-zsemlemorzsa-tojás-zsemlemorzsa sorrendben. Itt most tényleg fontos a duplapanír, mert ennyi a macerás pucolás után nagyon nem szeretnénk, hogy a töltelék kifolyjon a paprikákból.
- Felforrósítjuk az olajat egy kisebb lábasban, és a paprikákat kettesével-hármasával aranybarmára sütjük benne. Nekem így egyáltalán nem szívott magába olajat, de azért az olajból kiszedett paprikákat tegyük konyhai törőkendőre.
- A kirántott töltött paprikákat ezután tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe 5-10 percre, hogy a paprika még egy kicsit puhulhasson.
- A kész poppereket szórjuk meg nagyszerű sóval, és tunkoljuk tetszés szerinti szószba. Csak úgy ropog!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 66
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 6118
- Feltöltés dátuma: 2020. május 22.
Ajánló
Bár nyersen eléggé tud csípni a jalapeño, a magház kikaparásával és a hőkezeléssel gyakorlatilag minden csípősségét elveszti, így azok is bátran vágjanak bele, akiket amúgy ez eltántorítana.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Rosanics Petra
351 recept
Bár kicsit macerás az elkészítése, a jalapeño poppers egyetlen falatja megér minden perc belefektetett energiát. Mert nem sok nassolnivaló van, ami kívül ennyire ropogós (komolyan, szinte megszólal!), belül pedig így olvad a sok SAJT. Hogy ki mibe tunkolja, az már egyéni preferencia kérdése, elrontani nem lehet. Az egyetlen hibája, hogy siralmasan hamar elfogy, szóval ha láttok valahol jalapeñot, vegyetek rögtön dupla adagot!