r
Nosalty Logó

Csudasajtos jalapeño poppers

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Rosanics Petra
Csudasajtos jalapeño poppers
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 16% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 19% Zsír

töltelék

paprika + panír

Összesen 577 kcal
  • 16% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 19% Zsír

töltelék

paprika + panír

Összesen 1734 kcal
  • 16% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 19% Zsír

töltelék

paprika + panír

Összesen 305 kcal
  • 16% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.9 g

Zsír

  • Összesen
    29.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1402.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    392 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    352 mg
  • Nátrium
    573 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    198 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    195 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    168 micro
Összesen 577 kcal
  • 16% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.8 g

Zsír

  • Összesen
    87.5 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    489 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4207.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    1175 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    1056 mg
  • Nátrium
    1720 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    157.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    139.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    593 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    111 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    214 micro
  • Kolin:
    331 mg
  • Retinol - A vitamin:
    584 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    111 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    505 micro
Összesen 1734 kcal
  • 16% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    744.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    208 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    187 mg
  • Nátrium
    304 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 305 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

töltelék

paprika + panír

Elkészítés

töltelék

  1. Először összeállítjuk a töltelékként szolgáló krémet: a krémsajthoz reszeljük a kétféle cheddart, sózzuk-borsozzuk, és az egészet alaposan összekeverjük. Használatig hűtőbe tesszük.
  2. A jalapenókat megmossuk, majd egy éles késsel vágást ejtünk az oldalukon egy helyen, vigyázva, hogy ne vágjuk teljesen végig a paprika hosszát, mert akkor könnyen továbbszakadhat. Az így keletkezett résen keresztül egy kiskanállal óvatosan-ügyesen kikaparjuk a paprikák magházát, amennyire csak lehet.
  3. Az üreget aztán egy másik kanálka segítségével megtöltjük a sajttöltelékkel. Amennyire lehet, töltsük meg hézagmentesen (ehhez az ujjainkat is bevethetjük, nem a legesztétikusabb, de hát nem néz senki), úgy, hogy amikor már "tele" van, a töltőrés ne legyen szélesebb 4-5 milliméternél.
  4. Jöhet is a panírozás liszt-tojás-zsemlemorzsa-tojás-zsemlemorzsa sorrendben. Itt most tényleg fontos a duplapanír, mert ennyi a macerás pucolás után nagyon nem szeretnénk, hogy a töltelék kifolyjon a paprikákból.
  5. Felforrósítjuk az olajat egy kisebb lábasban, és a paprikákat kettesével-hármasával aranybarmára sütjük benne. Nekem így egyáltalán nem szívott magába olajat, de azért az olajból kiszedett paprikákat tegyük konyhai törőkendőre.
  6. A kirántott töltött paprikákat ezután tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe 5-10 percre, hogy a paprika még egy kicsit puhulhasson.
  7. A kész poppereket szórjuk meg nagyszerű sóval, és tunkoljuk tetszés szerinti szószba. Csak úgy ropog!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 66
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 6118
  • Feltöltés dátuma: 2020. május 22.

Ajánló

Bár nyersen eléggé tud csípni a jalapeño, a magház kikaparásával és a hőkezeléssel gyakorlatilag minden csípősségét elveszti, így azok is bátran vágjanak bele, akiket amúgy ez eltántorítana.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csudasajtos jalapeño poppers
Rosanics Petra 351 recept

Bár kicsit macerás az elkészítése, a jalapeño poppers egyetlen falatja megér minden perc belefektetett energiát. Mert nem sok nassolnivaló van, ami kívül ennyire ropogós (komolyan, szinte megszólal!), belül pedig így olvad a sok SAJT. Hogy ki mibe tunkolja, az már egyéni preferencia kérdése, elrontani nem lehet. Az egyetlen hibája, hogy siralmasan hamar elfogy, szóval ha láttok valahol jalapeñot, vegyetek rögtön dupla adagot!

Hozzávalók

töltelék

paprika + panír

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...