r
Nosalty Logó

Csöpi torta-rumos krém és grillázs párosa

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csöpi torta-rumos krém és grillázs párosa
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A piskótához

A krémhez

A grillázshoz

Összesen 459 kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A piskótához

A krémhez

A grillázshoz

Összesen 5510 kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A piskótához

A krémhez

A grillázshoz

Összesen 291 kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    25.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    339.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.9 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    188 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    180 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    168 micro
Összesen 459 kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    119.3 g

Zsír

  • Összesen
    309.1 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    106 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    128 g
  • Koleszterin
    1440 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4073.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    235 mg
  • Kálcium
    990 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    359 mg
  • Foszfor
    1637 mg
  • Nátrium
    816 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    563.1 g
  • Cukor
    304 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    382.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2259 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    192 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    413 micro
  • Kolin:
    1254 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2156 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1238 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2018 micro
Összesen 5510 kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    16.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    214.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 291 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A grillázshoz

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótához szétválasztjuk a tojások sárgáját és fehérjét, ügyeljünk arra, hogy a fehérjében ne kerüljön a sárgájából, ha mégis kerülne, távolítsuk el.
  2. A fehérjét nem túl kemény habbá verjük, a sárgáját kikeverjük a cukorral, vaníliás cukorral, liszttel, sütőporral és kevés tojásfehérjével, majd hozzáadjuk a többi fehérjét, amit óvatosan hozzákeverünk.
  3. Előmelegített 180 °C-os sütőben 20-25 percig sütjük.
  4. A krémhez a tejben felfőzzük a lisztet, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, majd teljesen kihűtjük.
  5. A margarint kikeverjük a porcukorral, majd a felfőzött liszttel és a rummal. FONTOS! A margarin és a felfőzött liszt is hideg legyen, különben kicsapódik a margarin.
  6. A grillázshoz a cukrot megolvasztunk, majd hozzáadunk a diót és alaposan elkeverjük. Ezután sütőpapírra terítjük és hagyjuk kihűlni, végül klopfoló vagy sodrófa segítségével darabokra törjük.
  7. A torta összeállításához kettévágjuk a piskótát, megtöltjük a krém felével és rászórjuk a grillázs felét is. Rátesszük a tetejét, kívülről megkenjük a maradék krémmel, majd díszítjük a dióval.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 52
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5135
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 05.

Receptkategóriák

A 80-as 90-es években szinte minden lakodalomba ilyen tortát készítettek itt a környéken, elengedhetetlen kellék volt. Mára már talán csak a falvakban készítik. Eredetileg dupla ekkora adagot készítettek kerek tortaformában sütve, így négy réteg piskóta és annál több ropogós dió volt benne. Gyakorlatilag egy rumos krémmel és grillázzsal töltött és díszített torta. Gyerekkorom nagy kedvence, imádom benne a ropogós diót... :) Talán nem csak nekem, a ropogós cukros dió a karácsonyi ünnepeket idézi, ezért szerintem remek választás akár az ünnepi asztalra is.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A grillázshoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...