r
Nosalty Logó

Csontos tarja egyben sütve

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Milán (egy másik)
Csontos tarja egyben sütve
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 772 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 3090 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 126 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.1 g

Zsír

  • Összesen
    40.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    194 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1227.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    723 mg
  • Nátrium
    205 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    412.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    94 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    256 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 772 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    236.5 g

Zsír

  • Összesen
    163.4 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    775 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4909.3 g
  • Cink
    41 mg
  • Szelén
    333 mg
  • Kálcium
    348 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    452 mg
  • Foszfor
    2891 mg
  • Nátrium
    819 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    157.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1649.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    172 mg
  • D vitamin:
    375 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    62 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    151 micro
  • Kolin:
    1025 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 3090 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    200.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 126 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst felhasználás előtt egy-két órával kivesszük a hűtőből, és megvárjuk, míg szobahőmérsékletre enged. Ez azért fontos, hogy ha betesszük a forró serpenyőbe, a hőmérséklet különbség kisebb legyen, így megakadályozva, hogy kiszökjön a nedvességtartalma a husinak.
  2. A rozmaringból, őrölt köményből, fekete borsból és kakukkfűből egy kis tálba fűszermixet keverünk. 1 kk rozmaring, 1 kk kakukkfű, fél kk bors és fél kk őrölt kömény az arány.
  3. A húst megmossuk, lerázzuk róla a felesleges vizet, majd kézzel bedörzsöljük a fűszerkeveréket. Ügyelünk arra, hogy egyenletesen eloszlassuk, a kisebb részekbe, hézagokba is juttatunk belőle. A fűszert teljes egészében elhasználjuk, nem kell megijedni tőle, ha soknak tűnik. A fűszerezés után sóval megszórjuk minden oldalát.Ezután a húst alufóliával letakarva pihentetjük egy fél órát - 1 órát, de nem hűtőben.
  4. Serpenyőbe teszünk egy kevés olívaolajat, és beletesszük a húst. Nagy lángon minden oldalát 2-3 percig pirítjuk, folyamatosan forgatva, minden oldalát legalább 2-3 alkalommal érintve. Erre azért van szükség, hogy a hús kapjon egy kis kérget, lezárjuk a pórusokat, így a hosszú sütésnél biztosítva van, hogy nem szökik el a nedvesség, nem lesz a végeredmény száraz.
  5. A két fej vöröshagymát megtisztítjuk, és összevágjuk (nem kell aprítani, elég 4-be vágni).
  6. Veszünk egy magasabb falú tepsit vagy tálat (én kerámia sütőtálat használok), és beletesszük a sütőzacskót. A zacskóba bepakoljuk az összevágott hagymát és a 3-4 gerezd fokhagymát, majd óvatosan ráhelyezzük a húst, ráöntjük a húspirításhoz használt olívaolajat, és alaposan lezárjuk a zacskót. A zacskót a balesetek elkerülése végett néhány helyen megszúrjuk egy hústűvel.
  7. Előmelegített sütőben, alacsonyabb hőfokon 2 órán át sütjük (én gáztűzhelyet használok, itt a takarék lángnál egy hajszálnyival nagyobb hőfokon sütöm, elektromos tűzhely esetén 180 fok elég).
  8. Ha megsült a hús, kivesszük, és óvatosan kibontjuk a zacskót, ügyelve arra, hogy a hús alatt keletkezett gazdag lé el ne folyjon. A húst egy tálra tesszük, és fóliával letakarjuk. Egy kis lábasba fejtjük a zacskóban levő hagymákat és szaftot, esetleg felöntjük 1 dl vízzel, botmixerrel simára keverjük, és kis lángon felforraljuk.
  9. Köretként az újburgonyát összevágjuk, vízbe téve forrásig főzzük, majd még félkemény állapotában forró olajban megpirítjuk.
  10. Tálalásnál a húsból vékony szeleteket vágunk, és a szafttal leöntjük, a pirított burgonyával tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 112
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 54
  • Össznézettség: 61912
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 24.

Ajánló

Tipp: A husi hidegen is remek, egy jó kacsazsíros kenyérre vékony szeleteket vágva és egy csepp szafttal kiegészítve isteni reggeli. A két órás sütési időt be kell tartani. Elsőre beleszaladtam, és kivettem kicsivel több, mint egy óra után, és bizony nem volt puha a belseje. Szerencsére volt még egy sütőzacsim, így vissza tudtam tenni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Milán (egy másik) 1 recept

A közeli hipermarketben rendre találok 1-2 napos lejáratú húsokat féláron, amit azonnal zsákolok, és fagyasztok. Nemrég belefutottam két darab másfél kilós, csontos tarjába, amivel nem volt kedvem bíbelődni, szerettem volna a legkevesebb ráfordítással valami nagyon finomat sütni. Kerestem egy leírást, kicsit személyre szabtam, és egy isteni sült lett belőle, nem is beszélve az illatokról, amit a rozmaring és a kakukkfű adott.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...