r
Nosalty Logó

Csont nélküli karaj burgonyapürével

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
V.Attila
Csont nélküli karaj burgonyapürével
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Hús elkészítése

Burgonyapüré elkészítése

Összesen 998 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Hús elkészítése

Burgonyapüré elkészítése

Összesen 3988 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Hús elkészítése

Burgonyapüré elkészítése

Összesen 130 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.9 g

Zsír

  • Összesen
    52.1 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    273 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3143.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    145 mg
  • Foszfor
    963 mg
  • Nátrium
    1802 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    487.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    700 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    250 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    5923 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    201 micro
Összesen 998 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    343.5 g

Zsír

  • Összesen
    208.2 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    126 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    1091 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12572.3 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    407 mg
  • Kálcium
    480 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    579 mg
  • Foszfor
    3851 mg
  • Nátrium
    7208 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    172.3 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1951.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2800 micro
  • B6 vitamin:
    14 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    173 mg
  • D vitamin:
    315 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    94 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    171 micro
  • Kolin:
    999 mg
  • Retinol - A vitamin:
    414 micro
  • α-karotin
    9902 micro
  • β-karotin
    23694 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    803 micro
Összesen 3988 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    410.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    235 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    323 micro
  • β-karotin
    774 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 130 kcal

Hozzávalók

Hús elkészítése

Burgonyapüré elkészítése

Elkészítés

Hús elkészítése

  1. A húst egy darabban a fűszerekkel főni tesszük. A sárgarépával még várunk, mert a sok főzéstől péppé válik. Mikor a hús majdnem átfőtt, beletesszük a megpucolt és hosszában elvágott sárgarépákat.
  2. Mikor a répa is és a hús is megfőtt, kivesszük a húst is és a répát is. A húst, miután kihűlt, kb. 1 cm vastag szeletekre felszeleteljük, majd egy serpenyőben, a felforrósított olajban, a hús mindkét oldalát megsütjük.

Burgonyapüré elkészítése

  1. A burgonyát megpucoljuk, apró darabokra vágjuk, és sós vízbe főni tesszük. (Fehér krumplit ajánlok, mert a piros hamar szétfő.)
  2. Miután megfőtt, letöltjük róla a vizet, és lyukacsos kriplitörővel alaposan szétzúzzuk. Hozzáadjuk a vajat (a vaj lehet szobahőmérsékletlen is). Alaposan összedolgozzuk, majd a tejföllel is ugyanúgy járunk el. Én ekkor szoktam megkóstolni, és ha kell (általában kell), adhatunk hozzá sót, majd a tejet is hozzáöntjük, és alaposan összedolgozzuk.
  3. Mikor mindennel elkészültünk, tálaljuk.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 3027
  • Feltöltés dátuma: 2016. november 02.

Ajánló

Hamar káposztával vagy svájci öntetes salátával felszolgáljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csont nélküli karaj burgonyapürével
V.Attila 13 recept

Vasárnapi ebédhez szerintem tökéletes.

Hozzávalók

Hús elkészítése

Burgonyapüré elkészítése

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...