Csont nélküli karaj burgonyapürével
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
V.Attila
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 13% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 8% Zsír
Hús elkészítése
-
375g sertés rövidkaraj623 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
8g fokhagyma10 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
71 kcal
Burgonyapüré elkészítése
Összesen
998
kcal
- 13% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 8% Zsír
Hús elkészítése
-
1500g sertés rövidkaraj2490 kcal
-
320g sárgarépa117 kcal
-
30g fokhagyma40 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
8g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
32g napraforgó olaj283 kcal
Burgonyapüré elkészítése
Összesen
3988
kcal
- 13% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 8% Zsír
Hús elkészítése
-
81 kcal
-
10.4g sárgarépa4 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
9 kcal
Burgonyapüré elkészítése
Összesen
130
kcal
- 13% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 85.9 g
Zsír
-
Összesen 52.1 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 273 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3143.1 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 102 mg
-
Kálcium 120 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 145 mg
-
Foszfor 963 mg
-
Nátrium 1802 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.1 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 487.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 700 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 43 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 24 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 43 micro
-
Kolin: 250 mg
-
Retinol - A vitamin: 103 micro
-
α-karotin 2476 micro
-
β-karotin 5923 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 201 micro
Összesen
998
kcal
- 13% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 343.5 g
Zsír
-
Összesen 208.2 g
-
Telített zsírsav 76 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 126 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 44 g
-
Koleszterin 1091 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 12572.3 g
-
Cink 29 mg
-
Szelén 407 mg
-
Kálcium 480 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 579 mg
-
Foszfor 3851 mg
-
Nátrium 7208 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 172.3 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 1951.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2800 micro
-
B6 vitamin: 14 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 173 mg
-
D vitamin: 315 micro
-
K vitamin: 59 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 94 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 171 micro
-
Kolin: 999 mg
-
Retinol - A vitamin: 414 micro
-
α-karotin 9902 micro
-
β-karotin 23694 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 3 micro
-
Lut-zea 803 micro
Összesen
3988
kcal
- 13% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.2 g
Zsír
-
Összesen 6.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 410.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 126 mg
-
Nátrium 235 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 63.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 91 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 323 micro
-
β-karotin 774 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 26 micro
Összesen
130
kcal
Hozzávalók
Hús elkészítése
-
4 közepes db sárgarépa
-
10 gerezd fokhagyma
-
3 db babérlevél
-
2 kávéskanál só
-
10 szem bors
-
1 kávéskanál ételízesítő
-
4 ek napraforgó olaj
Burgonyapüré elkészítése
Elkészítés
Hús elkészítése
- A húst egy darabban a fűszerekkel főni tesszük. A sárgarépával még várunk, mert a sok főzéstől péppé válik. Mikor a hús majdnem átfőtt, beletesszük a megpucolt és hosszában elvágott sárgarépákat.
- Mikor a répa is és a hús is megfőtt, kivesszük a húst is és a répát is. A húst, miután kihűlt, kb. 1 cm vastag szeletekre felszeleteljük, majd egy serpenyőben, a felforrósított olajban, a hús mindkét oldalát megsütjük.
Burgonyapüré elkészítése
- A burgonyát megpucoljuk, apró darabokra vágjuk, és sós vízbe főni tesszük. (Fehér krumplit ajánlok, mert a piros hamar szétfő.)
- Miután megfőtt, letöltjük róla a vizet, és lyukacsos kriplitörővel alaposan szétzúzzuk. Hozzáadjuk a vajat (a vaj lehet szobahőmérsékletlen is). Alaposan összedolgozzuk, majd a tejföllel is ugyanúgy járunk el. Én ekkor szoktam megkóstolni, és ha kell (általában kell), adhatunk hozzá sót, majd a tejet is hozzáöntjük, és alaposan összedolgozzuk.
- Mikor mindennel elkészültünk, tálaljuk.
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 25
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 3027
- Feltöltés dátuma: 2016. november 02.
Ajánló
Hamar káposztával vagy svájci öntetes salátával felszolgáljuk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
V.Attila
13 recept
Vasárnapi ebédhez szerintem tökéletes.