Csokoládétorta gyümölccsel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 7% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 26% Zsír
A tésztához
-
13g mandula74 kcal
-
6g vaj45 kcal
-
21g tojás26 kcal
-
8g cukor29 kcal
-
13g étcsokoládé68 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
-
7 kcal
-
0g só0 kcal
A bevonáshoz és a tetejére
-
3g vaj18 kcal
-
13g étcsokoládé68 kcal
-
6g málna3 kcal
-
3 kcal
-
6g gránátalma3 kcal
Összesen
344
kcal
- 7% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 26% Zsír
A tésztához
-
100g mandula590 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
100g étcsokoládé546 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
0 kcal
-
57 kcal
-
0g só0 kcal
A bevonáshoz és a tetejére
-
20g vaj143 kcal
-
100g étcsokoládé546 kcal
-
50g málna26 kcal
-
50g piros ribizli27 kcal
-
50g gránátalma23 kcal
Összesen
2758
kcal
- 7% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 26% Zsír
A tésztához
-
13.1g mandula77 kcal
-
6.6g vaj47 kcal
-
21.6g tojás27 kcal
-
7.9g cukor30 kcal
-
13.1g étcsokoládé72 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
-
0.3g szódabikarbóna0 kcal
-
7 kcal
-
0g só0 kcal
A bevonáshoz és a tetejére
-
2.6g vaj19 kcal
-
13.1g étcsokoládé72 kcal
-
6.6g málna3 kcal
-
6.6g piros ribizli4 kcal
-
6.6g gránátalma3 kcal
Összesen
361
kcal
- 7% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.5 g
Zsír
-
Összesen 23.3 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 88 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 438.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 69 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 75 mg
-
Foszfor 168 mg
-
Nátrium 114 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.2 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 29.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 90 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 63 mg
-
Retinol - A vitamin: 88 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 111 micro
Összesen
344
kcal
- 7% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 51.8 g
Zsír
-
Összesen 186.4 g
-
Telített zsírsav 81 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 74 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 707 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3504.6 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 56 mg
-
Kálcium 552 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 600 mg
-
Foszfor 1345 mg
-
Nátrium 911 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 234 g
-
Cukor 171 mg
-
Élelmi rost 31 mg
VÍZ
-
Összesen 235.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 717 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 29 mg
-
C vitamin: 36 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 35 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 144 micro
-
Kolin: 504 mg
-
Retinol - A vitamin: 702 micro
-
α-karotin 22 micro
-
β-karotin 185 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 884 micro
Összesen
2758
kcal
- 7% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.8 g
Zsír
-
Összesen 24.4 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 93 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 459.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 72 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 79 mg
-
Foszfor 176 mg
-
Nátrium 119 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.7 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 30.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 94 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 66 mg
-
Retinol - A vitamin: 92 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 24 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 116 micro
Összesen
361
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
5 dkg vaj
-
3 db tojás
-
6 dkg cukor
-
10 dkg étcsokoládé
-
0.5 tk sütőpor
-
1 kk szódabikarbóna
-
1 evőkanál étkezési keményítő
-
1 csipet só
A bevonáshoz és a tetejére
-
2 dkg vaj
-
10 dkg étcsokoládé
-
5 dkg málna
-
5 dkg piros ribizli
-
5 dkg gránátalma
Elkészítés
A tésztához
- A mandulát, a cukrot, a sütőport, szódabikarbónát, keményítőt késes aprítóba téve összedaráljuk, egyszersmint összekeverjük.
- A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből egy csipet sóval kemény habot verünk.
- A vajat és a csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk (elég langyosra), majd hozzákeverjük a tojások sárgáját.
- A csokis masszát óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjébe, vigyázva, hogy ne törjük össze, majd beleforgatjuk a mandulás keveréket. Néhány keveréssel elegyítjük őket, nem kell teljesen homogénnak lennie.
- Egy 18 cm-es kapcsos tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, oldalát kikenjük vajjal és beleöntjük a könnyű tésztát.
- 150 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen 25-30 perc alatt megsütjük (tűpróbával ellenőrizve, hogy teljesen átsült-e).
- A sütőajtót résnyire nyitva langyosra hagyjuk kihűlni a tésztát, majd kivesszük a sütőből és úgy hűtjük tovább.
- A kihült tortát kivesszük a formából és tálra tesszük.
- 10 dkg étcsokoládét és 2 dkg vajat vízgőz felett megolvasztunk, elkeverünk és langyosan a torta tetejére öntjük, majd egyenes késsel vagy spatulával egyenletesen eloszlatjuk a torta tetején és oldalán.
- Míg még képlékeny, fagyott gyümölcsökkel borítjuk be a tetejét, amitől a csoki megdermed, a gyümölcs pedig stabilizálódik rajta.
- Fogyasztás előtt érdemes 1-2 órát a hűtőben tartani, hogy az ízek összeérjenek benne.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 18
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 67
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 15
- Össznézettség: 16059
- Feltöltés dátuma: 2013. február 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Évi néni
1830 recept
Munkahelyet váltok és a régi főnökömnek ezt a tortát készítettem búcsúzóul, hogy mindig jó szívvel emlékezzen rám.