r
Nosalty Logó

Csokoládétorta gyümölccsel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Csokoládétorta gyümölccsel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A bevonáshoz és a tetejére

Összesen 344 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A bevonáshoz és a tetejére

Összesen 2758 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A bevonáshoz és a tetejére

Összesen 361 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    23.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    438.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.2 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 344 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.8 g

Zsír

  • Összesen
    186.4 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    707 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3504.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    552 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    600 mg
  • Foszfor
    1345 mg
  • Nátrium
    911 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    234 g
  • Cukor
    171 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    235.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    717 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    144 micro
  • Kolin:
    504 mg
  • Retinol - A vitamin:
    702 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    185 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    884 micro
Összesen 2758 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    24.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    459.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    176 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.7 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 361 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A bevonáshoz és a tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A mandulát, a cukrot, a sütőport, szódabikarbónát, keményítőt késes aprítóba téve összedaráljuk, egyszersmint összekeverjük.
  2. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből egy csipet sóval kemény habot verünk.
  3. A vajat és a csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk (elég langyosra), majd hozzákeverjük a tojások sárgáját.
  4. A csokis masszát óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjébe, vigyázva, hogy ne törjük össze, majd beleforgatjuk a mandulás keveréket. Néhány keveréssel elegyítjük őket, nem kell teljesen homogénnak lennie.
  5. Egy 18 cm-es kapcsos tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, oldalát kikenjük vajjal és beleöntjük a könnyű tésztát.
  6. 150 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen 25-30 perc alatt megsütjük (tűpróbával ellenőrizve, hogy teljesen átsült-e).
  7. A sütőajtót résnyire nyitva langyosra hagyjuk kihűlni a tésztát, majd kivesszük a sütőből és úgy hűtjük tovább.
  8. A kihült tortát kivesszük a formából és tálra tesszük.
  9. 10 dkg étcsokoládét és 2 dkg vajat vízgőz felett megolvasztunk, elkeverünk és langyosan a torta tetejére öntjük, majd egyenes késsel vagy spatulával egyenletesen eloszlatjuk a torta tetején és oldalán.
  10. Míg még képlékeny, fagyott gyümölcsökkel borítjuk be a tetejét, amitől a csoki megdermed, a gyümölcs pedig stabilizálódik rajta.
  11. Fogyasztás előtt érdemes 1-2 órát a hűtőben tartani, hogy az ízek összeérjenek benne.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 18
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 67
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 16059
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csokoládétorta gyümölccsel
Évi néni 1830 recept

Munkahelyet váltok és a régi főnökömnek ezt a tortát készítettem búcsúzóul, hogy mindig jó szívvel emlékezzen rám.

Hozzávalók

A tésztához

A bevonáshoz és a tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...