Csokoládétorta 2. (rumos)
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 29% Zsír
A három kakaós piskótához
-
50g tojás62 kcal
-
9g cukor35 kcal
-
9g finomliszt33 kcal
-
7 kcal
A krémhez
-
26 kcal
-
60g tej34 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
37g margarin265 kcal
-
15g porcukor58 kcal
-
0g rum1 kcal
-
6g eperlekvár17 kcal
A díszítéshez
-
15g étcsokoládé82 kcal
-
10g habtejszín29 kcal
-
7g margarin50 kcal
Összesen
718
kcal
- 6% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 29% Zsír
A három kakaós piskótához
-
495g tojás623 kcal
-
90g cukor348 kcal
-
90g finomliszt328 kcal
-
68 kcal
A krémhez
-
257 kcal
-
600g tej336 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
370g margarin2653 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
3g rum7 kcal
-
60g eperlekvár167 kcal
A díszítéshez
-
150g étcsokoládé819 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
-
70g margarin502 kcal
Összesen
7175
kcal
- 6% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 29% Zsír
A három kakaós piskótához
-
21.3g tojás27 kcal
-
3.9g cukor15 kcal
-
3.9g finomliszt14 kcal
-
1.3g cukrozatlan kakaópor3 kcal
A krémhez
-
2.9g csokoládés pudingpor11 kcal
-
25.8g tej14 kcal
-
2.2g cukor8 kcal
-
15.9g margarin114 kcal
-
6.5g porcukor25 kcal
-
0.1g rum0 kcal
-
2.6g eperlekvár7 kcal
A díszítéshez
-
6.5g étcsokoládé35 kcal
-
4.3g habtejszín13 kcal
-
3g margarin22 kcal
Összesen
308
kcal
- 6% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.8 g
Zsír
-
Összesen 49.1 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 174 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 447.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 116 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 47 mg
-
Foszfor 159 mg
-
Nátrium 103 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 60.4 g
-
Cukor 42 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 50.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 458 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 38 micro
-
K vitamin: 43 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 137 mg
-
Retinol - A vitamin: 435 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 278 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 227 micro
Összesen
718
kcal
- 6% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 98.5 g
Zsír
-
Összesen 491.4 g
-
Telített zsírsav 136 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 212 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 118 g
-
Koleszterin 1743 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4476.8 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 178 mg
-
Kálcium 1162 mg
-
Vas 26 mg
-
Magnézium 465 mg
-
Foszfor 1592 mg
-
Nátrium 1034 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 603.8 g
-
Cukor 420 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 506.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4583 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 46 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 380 micro
-
K vitamin: 426 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 253 micro
-
Kolin: 1371 mg
-
Retinol - A vitamin: 4350 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 2783 micro
-
β-crypt 41 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2265 micro
Összesen
7175
kcal
- 6% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 21.1 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 75 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 192.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 50 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 68 mg
-
Nátrium 44 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 21.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 197 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 59 mg
-
Retinol - A vitamin: 187 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 120 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 97 micro
Összesen
308
kcal
Hozzávalók
A három kakaós piskótához
-
9 db tojás
-
9 ek cukor
-
6 evőkanál finomliszt
-
3 ek cukrozatlan kakaópor
A krémhez
A díszítéshez
-
15 dkg étcsokoládé
-
1 dl habtejszín
-
7 dkg margarin
Elkészítés
A három kakaós piskótához
- Elkészítjüka három kakaós piskótalapot.
- Szétválasztjuk a tojásokat és elkezdjük felverni a tojásfehérjét. Amikor már keményedik a hab, kanalanként hozzáadjuk a cukrot, ha a hab elég kemény már, akkor a tojássárgáját is.
- Egy ideig még verjük a habot (gépi) habverővel.
- Utána hozzáadjuk a lisztet és a kakaóport, majd óvatosan elkeverjük.
- A tortaformát kibéleljük sütőpapírral. (Ha szilikon formát használunk, erre nincs szükség.)
- A sütőt előmelegítjük 150 fokra (légkeverés). 20-25 perc alatt megsütünk egy lapot. (Az első 15 percben nem szabad kinyitni a sütőajtót, különben összeesik a tészta.)
- Amikor megsült, kiborítjuk egy konyharuhára, lehúzzuk róla a papírt és rácson hagyjuk kihűlni. (Addig el lehet készíteni a következő lapot.)
- A pudingot megfőzzük 6 dl tejjel és 5 evőkanál cukorral. Nagyon sűrűre főzzük, majd ha elkészült, félretesszük hűlni.
- Kikeverjük a margarint a porcukorral. Ha a puding teljesen kihűlt, akkor kanalanként dolgozzuk a vajas krémhez és ízesítsük rummal. (Azért legyen hideg teljesen a puding, mert így nem csapja ki a margarint.)
- Elkezdjükösszeállítani a tortánkat. Először megkenjük az első lapot lekvárral, majd a csokoládés krémmel. Ezt megismételjük a következő lappal és a tetején is. A torta szélét isbevonjuk a krémmel.
- Az étcsokoládét gőz fölött felolvasztjuk a margarinnal, majd bevonjukvele teljesen a tortát.
- Ha maradt a krémből, azt is felhasználhatjuk a díszítéshez, ha nem, akkor felverjük a habtejszínt és nyomózsákba töltve kidíszítjük a tortát.
- Sütés ideje: 60 perc
- Receptkönyvben: 36
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 25344
- Feltöltés dátuma: 2009. november 21.
Ajánló
A díszítéshez használhatunk még például francia drazsét vagy cukorgyöngyöt. Aki biztos sikert szeretne a piskótával és minél magasabb lapot szeretne sütni, az tehet egy teáskanál sütőport is a tésztába. A piskótát süthetjük egyben is, ilyenkor ha kihűlt, 3 részre vágjuk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Ezt a tortát soká tartó kísérletezés után alkottam meg. Akartam valami olyan csokoládétortát, ami nem túl tömény, mégis elég csokoládés az ízlésemnek és nem utolsó sorban nagyon finom. Annyira jól sikerült, hogy még a kollégáim is oda voltak érte. :)