r
Nosalty Logó

Csokoládés puffancs

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csokoládés puffancs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 704 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 2816 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 381 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    46 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    174 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1508.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    363 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    543 mg
  • Nátrium
    500 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.8 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    296 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    290 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 704 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.9 g

Zsír

  • Összesen
    183.9 g
  • Telített zsírsav
    109 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    695 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6035.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    1452 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    343 mg
  • Foszfor
    2173 mg
  • Nátrium
    1999 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    267.4 g
  • Cukor
    131 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    101.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1184 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    316 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1161 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    276 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    541 micro
Összesen 2816 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    24.9 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    815.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    196 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    294 mg
  • Nátrium
    270 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    160 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 381 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az étcsokoládét gőz fölött megolvasztjuk, majd félretesszük hűlni.
  2. A lisztet átszitáljuk a sütőporral és a kakaóval.
  3. A vajat robotgéppel habosra keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, ezt követően hozzáadjuk a tojásokat, a tejet, alaposan elkeverjük, majd hozzáöntjük az olvasztott csokoládét, és krémesre keverjük.
  4. Részletekben hozzászórjuk a száraz összetevőket egy csipet sóval, és addig keverjük, amíg egy habosan krémes állagú masszát kapunk.
  5. 15 percre betesszük a fagyasztóba.
  6. Két tálkát veszünk elő, az egyikbe kristálycukrot, a másikba porcukrot szórunk.
  7. A negyed óra elteltével kivesszük a masszát a hűtőből, és nedves kézzel 3-4 cm átmérőjű golyókat formálunk, melyeket először a kristálycukorba, azt követően a porcukorba forgatunk, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük 3-4 cm távolságra egymástól.
  8. Ha a golyókkal megtöltöttük a tepsit, 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
  9. Ha megsültek a puffancsok, rácsra szedjük, és hagyjuk kihűlni.
  10. Jó nassolást!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 12 alkalommal
  • Receptkönyvben: 234
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 36610
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy fenomenálisan nagyszerű édesség! Először a TV Paprika egyik műsorában láttam ezt a receptet, Martha Stewart készítette, egy ideje pedig látom a neten keringeni pöffeteg és találóbbnál találóbb néven, így most kedvet kaptam ahhoz, hogy én is készítsek egy gluténmentes változatot! Nagyon jól sikerült, és azonnal nagy kedvenc lett. Belül pihe-puha, kívül pedig finoman roppanós!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...