r
Nosalty Logó

Csokoládés narancshabkrém

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Sz. Ági
Csokoládés narancshabkrém
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 621 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 3727 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 272 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    40 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    239 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    459.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.6 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    284 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    278 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    155 micro
Összesen 621 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    50.8 g

Zsír

  • Összesen
    240.2 g
  • Telített zsírsav
    138 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1436 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2757.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    973 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    278 mg
  • Foszfor
    975 mg
  • Nátrium
    444 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    315.4 g
  • Cukor
    265 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    413.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1707 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    289 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    149 micro
  • Kolin:
    743 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1667 micro
  • α-karotin
    41 micro
  • β-karotin
    413 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    931 micro
Összesen 3727 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    200.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.9 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 272 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először a poharakat készítjük elő. Kiválasztunk 6 szép kelyhet vagy poharat. A csokit 1-2 evőkanál olaj hozzáadásával forró vízfürdőben felolvasztjuk. Egy-két evőkanálnyit a poharak aljára kanalazunk, és lágy ívekben kissé felfolyatjuk a pohár oldalára.
  2. 1 cs vaníliás cukrot felforralunk a tejjel, 10 percig pihentetjük.
  3. A narancsokat forró víz alatt megsúroljuk.
  4. A tojássárgákat a cukorral elkeverjük, hozzáadjuk a lisztet és apránként az átszűrt tejet. Simára keverjük, és forró vízbe állítjuk, vagy gőz fölé tesszük. Kevergetve besűrítjük.
  5. Levesszük a tűzről, és belereszeljük a narancsok héját, belekeverjük a narancslikőrt ill. lét.
  6. Habbá verünk 3 dl tejszínt: amikor kissé már felverődött hozzáadjuk a zselatinfixet, és készre verjük.
  7. Beleforgatjuk a kihűlt krémbe.
  8. Poharakba szedjük.
  9. A maradék tejszínt kissé felverjük egy csomag vaníliás cukorral, hozzáadjuk a habfixálót, és készre verjük.
  10. Csillagcsőrös habzsákból a krémek tetejére nyomjuk.
  11. Tovább díszíthetjük kandírozott naranccsal, csokiforgáccsal. Hűtőszekrényben 2-3 napig eláll.
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4832
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Sz. Ági 49 recept

Nagyon dekoratív édesség, nálunk ünnepi alkalmakra készül.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...