r
Nosalty Logó

Csokoládés lávasüti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csutak Enikő
Csokoládés lávasüti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 584 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 2337 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 410 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    34 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    273 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    380 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    184 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.7 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    248 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    172 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    232 micro
Összesen 584 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.4 g

Zsír

  • Összesen
    136.1 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1091 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1520.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    218 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    233 mg
  • Foszfor
    735 mg
  • Nátrium
    211 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    246.8 g
  • Cukor
    149 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    141.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    991 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    152 micro
  • Kolin:
    687 mg
  • Retinol - A vitamin:
    968 micro
  • α-karotin
    37 micro
  • β-karotin
    254 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    928 micro
Összesen 2337 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    23.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    191 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    266.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.3 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    170 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    163 micro
Összesen 410 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csokoládét és a vajat összeolvasztjuk. A 4 tojássárgát a cukorral sűrű habbá verjük. A 2 tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verjük, majd összeforgatjuk a tojássárgás masszával.
  2. Hozzáadjuk a lisztet, végül a vajas olvasztott csokoládét is. Négy szufléformát kikenünk vajjal és kakaóval, beleadagoljuk a masszát.
  3. Legalább fél órára hűtőszekrénybe tesszük!
  4. 200 fokra melegített sütőben 12 perc alatt megsütjük. Ezután érdemes 1-2 percet várni, hogy ne égessük meg magunkat.
  5. Fogyaszthatjuk egyenesen a szufléformából, de tetszés szerint késsel körbevághatjuk, majd kistányérra boríthatjuk a süteményt.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 363
  • Tegnapi nézettség: 20
  • 7 napos nézettség: 328
  • Össznézettség: 119631
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 27.

Ajánló

Kínálhatunk mellé savanykás lekvárt, gyümölcsöt, vaníliafagylaltot, vagy megszórhatjuk porcukorral. Nekem 11 cm átmérőjű/260 ml-es szufléformám van, a hozzávalók pedig 2 formához voltak elegendőek. Azonban, ha 8,5 cm-es/190 ml-es szufléformánk van, a hozzávalók elegendőek 4 adagra.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csokoládés lávasüti
Csutak Enikő 82 recept

A csokoládé 'gyógyír' mindenre. Csoki, ha kívánsz valami édeset, csoki, ha rossz kedved van, csoki, ha ízletessé szeretnél varázsolni egy desszertet. Ezzel az ínyenc fogással meglepheted saját magad, de akár a párodnak is kedveskedhetsz vele. Vigyázat: az ízlelőbimbókat is elvarázsolja, ugyanúgy mint ahogyan a tekintetünket is csalogatja! A recept a Nők Lapja Konyha februári számából való.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...