Csokoládés karamell
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Nassoló Naplopó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 18% Zsír
Összesen
203
kcal
- 2% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 18% Zsír
Összesen
1616
kcal
- 2% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 18% Zsír
-
6.1g vaj44 kcal
-
4.9g cukrozatlan kakaópor11 kcal
-
31.6g cukor122 kcal
-
24.3g habtejszín71 kcal
-
25.5g cukor99 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0.1g ecet0 kcal
-
2.4g vaj17 kcal
-
4.9g mandula29 kcal
Összesen
393
kcal
- 2% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 1.3 g
Zsír
-
Összesen 9.1 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 134.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 39 mg
-
Nátrium 54 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.7 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 8.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 65 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 64 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
203
kcal
- 2% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 10.7 g
Zsír
-
Összesen 72.5 g
-
Telített zsírsav 39 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 186 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1075.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 153 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 161 mg
-
Foszfor 312 mg
-
Nátrium 436 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 253.2 g
-
Cukor 239 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 71.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 518 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 509 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 116 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8 micro
Összesen
1616
kcal
- 2% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 2.6 g
Zsír
-
Összesen 17.6 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 261.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 37 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 39 mg
-
Foszfor 76 mg
-
Nátrium 106 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 61.5 g
-
Cukor 58 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 17.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 126 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 124 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 28 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
393
kcal
Hozzávalók
-
2.5 dkg vaj
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
1 dl habtejszín
-
1 késhegynyi só
-
0.5 kk ecet
Elkészítés
- Egy püspökkenyérformát vagy más négyzet alakú edényt sütőpapírral szépen kibélelünk, hogy a széle túlérjen a forma peremén, mert így könnyebb lesz kiemelni a karamellt.
- A vajat egy kisebb, vastag aljú lábasba tesszük, és felolvasztjuk - nem forrósítjuk.
- Ha fölolvadt, hozzáadjuk a kakaóval vegyített cukrot, összekeverjük, beleöntjük a tejszínt, a cukorszirupot és a sót is.
- Kevergetve fölforraljuk, közben az ecettel ízesítjük, majd addig forrósítjuk tovább, míg 122 fokos nem lesz.
- A sütőpapírral bélelt formába simítjuk, hagyjuk, míg egy kicsit megszilárdul, de mielőtt teljesen megkeményedne, a kilógó sütőpapír segítségével kiemeljük, majd megvajazott élű késsel kockákra vágjuk, és kedvünkre díszítjük.
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 34
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 3148
- Feltöltés dátuma: 2013. március 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Nassoló Naplopó
17 recept
Bár nem az alapanyagok között szerepel a karamell, hanem a készítés folyamatában karamellizálunk, ez egy isteni csemege. Eteti magát, úgyhogy csak óvatosan! :)