r
Nosalty Logó

Csokoládés Guinness torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Saza
Csokoládés Guinness torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
165 °C
sörös
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 21% Zsír

torta

tetejére

Összesen 610 kcal
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 21% Zsír

torta

tetejére

Összesen 6107 kcal
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 21% Zsír

torta

tetejére

Összesen 355 kcal
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    34.8 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    393.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    227 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    223 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 610 kcal
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.3 g

Zsír

  • Összesen
    348 g
  • Telített zsírsav
    167 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    125 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    1181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3937.7 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    141 mg
  • Kálcium
    762 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    578 mg
  • Foszfor
    1421 mg
  • Nátrium
    989 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    719.6 g
  • Cukor
    494 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    527.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2274 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    203 micro
  • Kolin:
    606 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    504 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    811 micro
Összesen 6107 kcal
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    20.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    229 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.8 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 355 kcal

Hozzávalók

torta

tetejére

Elkészítés

torta

  1. A sütőt előmelegítjük 165 fokra. Egy kerek 23 cm átmérőjű tortaformát kivajazunk-lisztezünk.
  2. Egy közepes tálban a lisztet, kakaóport, sütőport, szódabikarbónát, fahéjat és sót összekeverjük, majd ezt félrerakjuk.
  3. A másik tálban elektromos habverő segítségével közepes fokozaton felverjük a vajat, amíg krémes lesz. Ez kb 1 perc.
  4. Fokozatosan hozzáadjuk a barna cukrot, és nagy fokozaton tovább verjük, amíg nagyon könnyű és krémes lesz. Ez kb 3 perc. Csökkentsük a sebességet közepes fokozatra, és egyenként adjuk hozzá a tojásokat, majd a vanília kivonatot. Alacsony fokozaton adjuk hozzá a száraz hozzávalókat három részben, váltogatva a Guiness-szel, amit két részben adunk hozzá.
  5. Végül a pekándiót is hozzáadjuk, és mindezt jól elkeverjük. Kaparjuk a tésztát az előkészített sütőformába, és simítsuk egyenletesre.
  6. 65-70 percig sütjük. 55-60 perc után érdemes fogpiszkálóval tesztelni a közepét. Ha a fogpiszkáló tisztán jön ki a tésztából, akkor megsült. Hűtsük a tortát a formában 15-20 percig, majd fordítsuk ki egy rácsra, hogy teljesen ki tudjon hűlni.
  7. Közvetlenül tálalás előtt szórjuk meg porcukorral (különben a torta magába szívja a cukrot).
  • Sütés hőfoka: 165 °C
  • Tepsi mérete: 23
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 778
  • Feltöltés dátuma: 2016. április 06.

Ajánló

Friss tejszínnel, tejszínhabbal és vaníliafagylalttal tálalva is nagyon finom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kissé kételkedtem ebben a sütiben, nem voltam benne biztos, hogy a csokoládé és Guinness egy nyerő páros, de nem is tévedhettem volna nagyobbat. Barna sör kedvelőknek és nem kedvelőknek egyaránt ajánlom, a csokoládé és barna sör erőteljes, kissé kesernyés íze, a barna cukor édességével kombinálva egy csodálatos ízélménnyé alakult. 

Hozzávalók

torta

tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...