Csokoládés gesztenyetorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 23% Zsír
A tésztához
-
15g finomliszt55 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
6 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
A csokoládékrémhez
-
17g étcsokoládé91 kcal
-
13g margarin96 kcal
A gesztenyekrémhez
-
33g gesztenyemassza60 kcal
-
75g habtejszín219 kcal
-
3g porcukor11 kcal
-
1g baileys2 kcal
-
1g habfixáló5 kcal
A tetejére
-
10g étcsokoládé55 kcal
-
2g porcukor9 kcal
Összesen
717
kcal
- 6% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 23% Zsír
A tésztához
-
90g finomliszt328 kcal
-
330g tojás415 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
34 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
A csokoládékrémhez
-
100g étcsokoládé546 kcal
-
80g margarin574 kcal
A gesztenyekrémhez
-
200g gesztenyemassza358 kcal
-
450g habtejszín1314 kcal
-
18g porcukor68 kcal
-
3g baileys10 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
A tetejére
-
60g étcsokoládé328 kcal
-
14g porcukor54 kcal
Összesen
4291
kcal
- 6% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 23% Zsír
A tésztához
-
6.3g finomliszt23 kcal
-
23.1g tojás29 kcal
-
4.2g cukor16 kcal
-
1.1g cukrozatlan kakaópor2 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
A csokoládékrémhez
-
7g étcsokoládé38 kcal
-
5.6g margarin40 kcal
A gesztenyekrémhez
-
14g gesztenyemassza25 kcal
-
31.5g habtejszín92 kcal
-
1.2g porcukor5 kcal
-
0.2g baileys1 kcal
-
0.6g habfixáló2 kcal
A tetejére
-
4.2g étcsokoládé23 kcal
-
1g porcukor4 kcal
Összesen
300
kcal
- 6% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 11.7 g
Zsír
-
Összesen 47.8 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 266 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 528.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 100 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 66 mg
-
Foszfor 232 mg
-
Nátrium 102 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 60.8 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 89 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 397 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 57 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 158 mg
-
Retinol - A vitamin: 386 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 133 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 255 micro
Összesen
717
kcal
- 6% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 70.5 g
Zsír
-
Összesen 286.7 g
-
Telített zsírsav 140 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 99 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 31 g
-
Koleszterin 1594 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3168.8 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 129 mg
-
Kálcium 599 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 397 mg
-
Foszfor 1392 mg
-
Nátrium 614 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 364.8 g
-
Cukor 188 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 534.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2384 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 342 micro
-
K vitamin: 101 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 184 micro
-
Kolin: 950 mg
-
Retinol - A vitamin: 2317 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 801 micro
-
β-crypt 28 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1532 micro
Összesen
4291
kcal
- 6% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 20.1 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 112 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 222 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 42 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 98 mg
-
Nátrium 43 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.6 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 37.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 167 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 67 mg
-
Retinol - A vitamin: 162 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 56 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 107 micro
Összesen
300
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
6 evőkanál finomliszt
-
6 db tojás
-
6 ek cukor
-
1.5 ek cukrozatlan kakaópor
-
1 csipet sütőpor
A csokoládékrémhez
-
10 dkg étcsokoládé
-
8 dkg margarin
A gesztenyekrémhez
-
20 dkg gesztenyemassza
-
4.5 dl habtejszín
-
2.5 ek porcukor
-
3 ml baileys
-
1 csomag habfixáló
A tetejére
-
6 dkg étcsokoládé
-
2 ek porcukor
Elkészítés
A tésztához
- A piskótához a tojásfehérjéket két kanál cukorral kemény habbá verjük, a tojássárgákat a maradék négy kanál cukorral világosodásig keverjük, végül a száraz hozzávalókkal és óvatos mozdulatokkal az egészet összeforgatjuk.
- A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és sütőpapírral bélelt (csak az aljára teszünk) 27 cm-es tortaformában 15 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
- Mikor a piskóta elkészül és kihűlt, nekilátunk a krémeknek. Először a csokoládét gőz fölött megolvasztjuk, rövid ideig hűtjük, majd a margarinnal felhabosítva el is készül az első réteg krém.
- Ekkor a piskótát félbevágjuk, majd egy 24 cm-es kapcsos formába beleszabjuk az alját, meglocsoljuk a baileys-el, és rákenjük az elkészült krémet.
- Ezt követően a tejszínt felverjük a habfixálóval és a cukorral, baileys-el elkevert gesztenyepüréhez forgatjuk. Még egyet habosítunk rajta, majd mehet a tortára második rétegként.
- A tortalap másik felét szintén méretezzük a formához, és a krém tetejére illesztjük.
- A tetejét megszórjuk porcukorral, míg teljesen be nem fedi a tortát, majd olvasztott csokoládét csorgatunk a tetejére díszítésként.
- Végül hideg helyen egy-két órát állni hagyjuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 27
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 96
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 35
- Össznézettség: 24530
- Feltöltés dátuma: 2013. február 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Szülinapra készített torta.