r
Nosalty Logó

Csokoládés gesztenyetorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csokoládés gesztenyetorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A csokoládékrémhez

A gesztenyekrémhez

A tetejére

Összesen 717 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A csokoládékrémhez

A gesztenyekrémhez

A tetejére

Összesen 4291 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A csokoládékrémhez

A gesztenyekrémhez

A tetejére

Összesen 300 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    47.8 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    266 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    528.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    232 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.8 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    89 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    397 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    386 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    133 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    255 micro
Összesen 717 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    70.5 g

Zsír

  • Összesen
    286.7 g
  • Telített zsírsav
    140 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    99 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    1594 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3168.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    599 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    397 mg
  • Foszfor
    1392 mg
  • Nátrium
    614 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    364.8 g
  • Cukor
    188 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    534.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2384 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    342 micro
  • K vitamin:
    101 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    184 micro
  • Kolin:
    950 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2317 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    801 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1532 micro
Összesen 4291 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    20.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    222 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    167 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    162 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 300 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A csokoládékrémhez

A gesztenyekrémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A piskótához a tojásfehérjéket két kanál cukorral kemény habbá verjük, a tojássárgákat a maradék négy kanál cukorral világosodásig keverjük, végül a száraz hozzávalókkal és óvatos mozdulatokkal az egészet összeforgatjuk.
  2. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és sütőpapírral bélelt (csak az aljára teszünk) 27 cm-es tortaformában 15 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
  3. Mikor a piskóta elkészül és kihűlt, nekilátunk a krémeknek. Először a csokoládét gőz fölött megolvasztjuk, rövid ideig hűtjük, majd a margarinnal felhabosítva el is készül az első réteg krém.
  4. Ekkor a piskótát félbevágjuk, majd egy 24 cm-es kapcsos formába beleszabjuk az alját, meglocsoljuk a baileys-el, és rákenjük az elkészült krémet.
  5. Ezt követően a tejszínt felverjük a habfixálóval és a cukorral, baileys-el elkevert gesztenyepüréhez forgatjuk. Még egyet habosítunk rajta, majd mehet a tortára második rétegként.
  6. A tortalap másik felét szintén méretezzük a formához, és a krém tetejére illesztjük.
  7. A tetejét megszórjuk porcukorral, míg teljesen be nem fedi a tortát, majd olvasztott csokoládét csorgatunk a tetejére díszítésként.
  8. Végül hideg helyen egy-két órát állni hagyjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 27
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 97
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 24439
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szülinapra készített torta.

Hozzávalók

A tésztához

A csokoládékrémhez

A gesztenyekrémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...