Csokoládés croissant (Croissant 2.)
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 18% Zsír
A vajas részhez
-
50g vaj359 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
A tésztához
-
38g víz0 kcal
-
25g tej14 kcal
-
8g cukor29 kcal
-
0g só0 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
7 kcal
-
125g finomliszt455 kcal
A tölteléknek
-
25g csokoládé137 kcal
Összesen
1091
kcal
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 18% Zsír
A vajas részhez
-
200g vaj1434 kcal
-
80g finomliszt291 kcal
A tésztához
-
150g víz0 kcal
-
100g tej56 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
0g só0 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
25g friss élesztő26 kcal
-
500g finomliszt1820 kcal
A tölteléknek
-
100g csokoládé546 kcal
Összesen
4358
kcal
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 18% Zsír
A vajas részhez
-
16.1g vaj116 kcal
-
6.5g finomliszt23 kcal
A tésztához
-
12.1g víz0 kcal
-
8.1g tej5 kcal
-
2.4g cukor9 kcal
-
0g só0 kcal
-
4.4g tojás6 kcal
-
2 kcal
-
40.3g finomliszt147 kcal
A tölteléknek
-
8.1g csokoládé44 kcal
Összesen
352
kcal
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.4 g
Zsír
-
Összesen 51.6 g
-
Telített zsírsav 31 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 155 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 534.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 55 mg
-
Kálcium 85 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 74 mg
-
Foszfor 265 mg
-
Nátrium 48 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 135.7 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 76.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 362 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 94 micro
-
Kolin: 62 mg
-
Retinol - A vitamin: 355 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 86 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 95 micro
Összesen
1091
kcal
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 77.7 g
Zsír
-
Összesen 206.3 g
-
Telített zsírsav 123 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 59 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 618 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2138.9 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 219 mg
-
Kálcium 342 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 295 mg
-
Foszfor 1060 mg
-
Nátrium 190 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 542.8 g
-
Cukor 84 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 306.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1447 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 376 micro
-
Kolin: 248 mg
-
Retinol - A vitamin: 1419 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 342 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 379 micro
Összesen
4358
kcal
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.3 g
Zsír
-
Összesen 16.6 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 50 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 172.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 86 mg
-
Nátrium 15 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.8 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 24.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 117 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 114 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 28 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 31 micro
Összesen
352
kcal
Hozzávalók
A vajas részhez
-
20 dkg vaj
A tésztához
-
3 ek cukor
-
1 csipet só
-
1 db tojás
-
25 g friss élesztő
-
50 dkg finomliszt
A tölteléknek
Elkészítés
A vajas részhez
- A vajas tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk, majd a mélyhűtőbe tesszük pár percre.
- A tészta minden hozzávalójának hidegnek kell lennie, a dagasztás alatt se melegedjen fel a tészta! Mikor kész, téglalapra igazítjuk. A vajas tésztát kivesszük a mélyhűtőből, azt a közepére lapogatjuk, és becsomagoljuk a tésztával. Rövidebb oldalával magunk elé fektetjük, majd a sodrófával ütögetve elkezdjük nyújtani. Mikor már ujjnyi vastag, következik a hajtogatás.
- A tészta felső harmadát lehajtjuk a középső harmadra, majd az alsó harmadot felhajtjuk a dupla réteg tésztára. Elfordítjuk 90 fokkal megint. Kinyújtjuk ujjnyi vastagra, és jön a dupla hajtogatás. A tészta most a szélesebb oldalával van előttünk, mindkét oldalról a közepéig visszahajtjuk, majd a közepén még félbehajtjuk.
- Folpackba csomagoljuk, és hűtőben pihentetjük egy órán át. A nyújtást és a hajtogatásokat még kétszer megismételjük.
- Fél cm vastagra nyújtjuk, háromszögekre daraboljuk, a szélesebb felére kanalazunk egy kis nutellát. Egy-másfél óra kelesztés után, tojással lekenve mehetnek a 200 fokos sütőbe, kb 20-25 percre.
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 434
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 68564
- Feltöltés dátuma: 2009. december 04.
Receptjellemzők
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Időigényes, de megéri elkészíteni! Ha reggel frissen sült péksüteményt szeretnénk, annyi a teendőnk, hogy a kifliket előző este elkészítjük egészen a formázásig, majd nyersen hűtőbe tesszük éjszakára. Reggel csak be kell tolni a forró sütőbe, mire felöltözünk, kész is a frissen sült croissant. :)