Csokoládés crépes vaníliakrémmel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 15% Zsír
A crépes-hez
-
10g vaj72 kcal
-
38g finomliszt137 kcal
-
17 kcal
-
41g tojás52 kcal
-
38g tej21 kcal
-
38g ásványvíz0 kcal
-
5g cukor19 kcal
A sütéshez
-
7g vaj50 kcal
A vaníliakrémhez
-
43 kcal
-
100g tej56 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
-
5g cointreau12 kcal
Összesen
571
kcal
- 8% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 15% Zsír
A crépes-hez
-
40g vaj287 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
68 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
150g tej84 kcal
-
150g ásványvíz0 kcal
-
20g cukor77 kcal
A sütéshez
-
28g vaj201 kcal
A vaníliakrémhez
-
171 kcal
-
400g tej224 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
-
20g cointreau46 kcal
Összesen
2281
kcal
- 8% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 15% Zsír
A crépes-hez
-
3g vaj22 kcal
-
11.4g finomliszt41 kcal
-
2.3g cukrozatlan kakaópor5 kcal
-
12.5g tojás16 kcal
-
11.4g tej6 kcal
-
11.4g ásványvíz0 kcal
-
1.5g cukor6 kcal
A sütéshez
-
2.1g vaj15 kcal
A vaníliakrémhez
-
3.4g vaníliás pudingpor13 kcal
-
30.3g tej17 kcal
-
1.5g cukor6 kcal
-
7.6g habtejszín22 kcal
-
1.5g cointreau4 kcal
Összesen
173
kcal
- 8% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.7 g
Zsír
-
Összesen 29.1 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 199 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 624 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 217 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 54 mg
-
Foszfor 188 mg
-
Nátrium 135 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 59.7 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 92.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 244 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 36 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 119 mg
-
Retinol - A vitamin: 241 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 42 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 192 micro
Összesen
571
kcal
- 8% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 59 g
Zsír
-
Összesen 116.5 g
-
Telített zsírsav 66 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 32 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 797 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2495.8 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 102 mg
-
Kálcium 868 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 216 mg
-
Foszfor 754 mg
-
Nátrium 538 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 238.9 g
-
Cukor 66 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 370.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 976 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 142 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 123 micro
-
Kolin: 476 mg
-
Retinol - A vitamin: 963 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 167 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 769 micro
Összesen
2281
kcal
- 8% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 8.8 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 60 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 189.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 66 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 57 mg
-
Nátrium 41 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.1 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 28.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 74 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 73 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 58 micro
Összesen
173
kcal
Hozzávalók
A crépes-hez
-
40 g vaj
-
150 g finomliszt
-
30 g cukrozatlan kakaópor
-
3 db tojás
-
150 ml tej
-
150 ml ásványvíz
-
2 ek cukor
A sütéshez
-
2 ek vaj
A vaníliakrémhez
-
1 csomag vaníliás pudingpor
-
400 ml tej
-
2 ek cukor
-
100 g habtejszín
-
20 ml cointreau
Elkészítés
A crépes-hez
- A vajat felolvasztjuk. Keverjük össze a lisztet, cukrot, kakaót. Keverjük bele a tojásokat. Lassanként keverjük hozzá a tejet, vizet és a felolvasztott vajat. Ügyeljünk arra, hogy ne legyen csomós a tészta. Hagyjuk kb. 1 órát állni.
- A vaníliakrémhez a csomagon előírtak szerint -de csak 400 ml tejjel és 2-3 ek cukorral- pudingot főzünk, majd hűlni hagyjuk. A tejszínt kemény habbá verjük. A kihűlt pudingot a mixerrel krémesre keverjük, majd óvatosan hozzákeverjük a tejszínt és a narancslikőrt.
- Kenjünk ki egy kb. 28 cm átmérőjű serpenyőt zsiradékkal. Öntsünk bele annyit a tésztából, hogy a tészta vékonyan vonja be az alját.
- Süssük a tésztát közepes hőfokon, kb. 2 percig, majd óvatosan fordítsuk meg.
- Süssük a másik oldalát is kb.1 percig. Süssünk a tésztából egymás után kb.12 crépes-t.
- A crépes-t kenjük meg a vaníliakrémmel, hajtsuk össze kétszer.
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 140
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 17772
- Feltöltés dátuma: 2010. március 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Glaser
1980 recept
A hártyavékony crépes a franciák egyik specialitása.