r
Nosalty Logó

Csokoládés-áfonyás torrone

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Skorpió
Csokoládés-áfonyás torrone
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 34% Zsír

A tésztához

A bevonáshoz

Összesen 426 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 34% Zsír

A tésztához

A bevonáshoz

Összesen 5100 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 34% Zsír

A tésztához

A bevonáshoz

Összesen 465 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    30.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    459.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    205 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.3 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 426 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    99.1 g

Zsír

  • Összesen
    363.1 g
  • Telített zsírsav
    120 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    171 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    50 g
  • Koleszterin
    279 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5511.8 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    1440 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    1196 mg
  • Foszfor
    2461 mg
  • Nátrium
    337 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    411.6 g
  • Cukor
    335 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

VÍZ

  • Összesen
    207.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    634 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    91 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    198 micro
  • Kolin:
    283 mg
  • Retinol - A vitamin:
    617 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    220 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 5100 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    33.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    502 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    224 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.5 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 465 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A bevonáshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Az étcsokit vajjal megolvasztjuk gőz felett, majd levesszük a gőzről.
  2. A tejszínt a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a megolvasztott csokit , ami még folyós, de nem túl meleg.
  3. Az áfonyát és a mandulát is hozzákeverjük óvatosan.
  4. Ezt a masszát lazán egyengessük egy szilikonpapírral bélelt formába (pl. kalácsforma - egyenes oldalú), majd fél órára tegyük hűtőbe.
  5. Ezután kenőkéssel/krémlapáttal formázzunk hosszú háromszög hasábot a masszából.
  6. Visszatesszük a hűtőbe ezt a masszát még fél órára.
  7. A szeletelt mandulát picit pirítsuk meg, majd a fehércsokit olvasszuk meg gőz felett, és keverjük el benne a vajat.
  8. Kicsit hűtsük a fehér csokit, hogy ne legyen annyira folyós, és vonjuk be vele a háromszög hasábunkat, és mielőtt még megszilárdulna a fehér csoki, a mandulaszeleteket az oldalára nyomkodjuk. (Célszerű a bevonást oldalanként elvégezni.)
  9. Az elkészült desszertünket fogyasztásig hűtőben tároljuk, és forró vízbe mártott késsel szeletelhetjük. (A szeletek közepét is díszíthetjük mandula szeletekkel.)
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 62
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 8701
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 08.

Ajánló

Csokikedvelőknek! Ez a desszert olyan édes, hogy egy szelet bőven elég egy embernek (aznap már nem kívánja a csokit).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csokoládés-áfonyás torrone
Skorpió 49 recept

Ismét egy csokis recept... :) Ezt a receptet is a Nagy csokoládé enciklopédia című könyvben találtam, és kicsit módosítottam rajta. A torrone eredetileg a tojás felvert fehérjéjével készül (ezt helyettesítettem tejszínnel). Ebből az adagból nekünk 15 db szelet készült - ez azonban a formázástól is függ. Én recept szerint mértem a cukrot, de szerintem kevesebb is elég lehet, illetve bármilyen aszalt vagy kandírozott gyümölccsel elkészíthető.

Hozzávalók

A tésztához

A bevonáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...