r
Nosalty Logó

Csokitorta Szaloki Rita konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Csokitorta Szaloki Rita konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Piskóta

Krém

475
Kalória
7.3g
Fehérje
55.9g
Szénhidrátok
24.9g
Zsír
53.1g
Víz
137.6g
Koleszterin
1.8g
Rost
34.3g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 475 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 5677 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 323 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    24.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    552.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    234 mg
  • Nátrium
    132 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.9 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    53.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    153 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 475 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88.1 g

Zsír

  • Összesen
    298.7 g
  • Telített zsírsav
    150 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    99 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    1651 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6627.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    201 mg
  • Kálcium
    1553 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    433 mg
  • Foszfor
    2806 mg
  • Nátrium
    1589 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    671 g
  • Cukor
    412 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    636.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1864 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    353 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    234 micro
  • Kolin:
    968 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1835 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    352 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1577 micro
Összesen 5677 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    17 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    378.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.3 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    36.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 323 kcal

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét robotgéppel elkezdjük habbá verni, fokozatosan adagoljuk hozzá a cukrot.Mikor kezd habbá verődni, fokozatosan hozzáadjuk a vizet és az olajat váltakozva.
  2. Mikor jól fölverődött, hozzáadjuk egyenként a sárgáját, jól elkeverjük, hozzáadjuk a sütőporos lisztet, és sütőpapírral kibélelt tepsibe töltjük.
  3. Légkeveréses előmelegített sütőben 180 fokon tűzpróbáig sütjük.

Krém

  1. A krémet, ha időnk engedi, előző este csináljuk meg. A tejszínt föltesszük forrni,hozzáadjuk a csokoládét, és sűrűre főzzük. Hagyjuk teljesen kihűlni, másnap robotgéppel habosra verjük.
  2. A tortát kettévágjuk. És a két tortalapot külön-külön kettévágjuk. Megtöltjük a csokikrémmel. Külsejét bevonhatjukfondanttal, és tojásfehérjével díszíthetjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 5 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Szeretem a kihívásokat, egy ismerősöm kért meg erre a tortára, hogy készítsem el. 

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

5 medvehagyma-lelőhely országszerte, ha te magad szednéd

A medvehagyma igazi tavaszi csemege, ami remekül feldobja a már megszokott ízeket, ezért érdemes belecsempészni néhány ételbe, legalább kísérletező jelleggel. Március vége és április eleje hagyományosan a medvehagymaszezon legmeghatározóbbja, szóval irány az erdő, ha magad szednéd!

Top Receptek

Húsvéti vendégváró őzgerinc

Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!