r
Nosalty Logó

Csokitorta larissa konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csokitorta larissa konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskóta hozzávalói

A krém

Összesen 471 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskóta hozzávalói

A krém

Összesen 3759 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskóta hozzávalói

A krém

Összesen 282 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    32.2 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    251 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    865.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    199 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    363 mg
  • Nátrium
    215 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.9 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    252 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    154 mg
  • Retinol - A vitamin:
    249 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    254 micro
Összesen 471 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81.4 g

Zsír

  • Összesen
    257.5 g
  • Telített zsírsav
    148 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    2011 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6925.7 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    158 mg
  • Kálcium
    1596 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    496 mg
  • Foszfor
    2907 mg
  • Nátrium
    1722 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    295.4 g
  • Cukor
    192 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    624.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2019 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    433 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    229 micro
  • Kolin:
    1232 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1990 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    352 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2032 micro
Összesen 3759 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    19.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    151 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    519.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    218 mg
  • Nátrium
    129 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    149 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    153 micro
Összesen 282 kcal

Hozzávalók

A piskóta hozzávalói

A krém

Elkészítés

A piskóta hozzávalói

  1. A krémmel kezdjük, mivel ennek hűlnie kell: a habtejszínt feltesszük forralni, mikor már forr, beletördeljük a csokit, és habverővel csomómentesre keverjük, és félretesszük (teljesen ki kell hűljön).
  2. A tortaformát kivajazzuk, kilisztezzük.
  3. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a sütőporral kikeverjük csomómentesre. A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük.
  4. A kemény habba belekavarjuk óvatosan a sárgáját, majd apránként a lisztet ésa kakaóport, végül mehet az előmelegített sütőbe tűpróbáig. Ha kész, hagyjuk hűlni, és kettévágjuk.
  5. A kihűlt krémet robotgéppel elkezdjük verni egészen addig, míg nem lesz kemény (kb.10-15 perc, az első 3-4 percben nem történik semmi, ne ijedjünk meg, ezért kézi habverővel inkább ne álljunk neki).
  6. Ha kész, megtöltjük vele a tortát kívül-belül, és díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5059
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Imádom a csokitortát és a párom is, egyszer aztán úgy döntöttem, hogy meglepem szülinapjára egy házi csokitortával. Rengeteget nézelődtem, kerestem receptet, míg végül ezt összeállítottam. Nagyon jól sikerült már elsőre, nagyon ízlett a páromnak (szeletelt mandulával volt akkor díszítve, és jól nézett ki). Örömmel tapasztaltam később, hogy másoknak is ízlett. :D

Hozzávalók

A piskóta hozzávalói

A krém

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...