r
Nosalty Logó

Csokitorta 25. - olívaolajos-juharszirupos

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Csokitorta 25. - olívaolajos-juharszirupos
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 811 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 3239 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 279 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    32.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1340.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    159 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    248 mg
  • Foszfor
    450 mg
  • Nátrium
    450 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    137.4 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    103 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    176 micro
Összesen 811 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.9 g

Zsír

  • Összesen
    131.7 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5361.1 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    634 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    991 mg
  • Foszfor
    1799 mg
  • Nátrium
    1800 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    25 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    549.7 g
  • Cukor
    242 mg
  • Élelmi rost
    81 mg

VÍZ

  • Összesen
    411.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    75 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    703 micro
Összesen 3239 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    461.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    155 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.3 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 279 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük. Egy torta- vagy sütőformát vékonyan kikenünk olívaolajjal, kibéleljük sütőpapírral, majd a sütőpapírt is vékonyan beolajozzuk. Végül kevés liszttel beszórjuk a formát.
  2. Egy keverőtálban összekeverjük a lisztet, a kakaóport, a sütőport, a szódabikarbónát, a fahéjat és a sót.
  3. Egy másik tálba összeöntjük a juharszirupot, a vizet, az olívaolajat és a vaníliás cukrot, majd alaposan összekeverjük.
  4. A száraz anyagok közepébe kis lyukat formázunk, ebbe öntjük a folyadék kb. negyed részét, és egy habverővel elkezdjük összekeverni. Amikor középen már van egy adag csomómentes tésztánk, akkor folyamatos keverés mellett, lassan elkezdhetjük hozzáönteni a maradék szirupot is. Addig folytassuk a keverést, míg teljesen csomómentes nem lesz a masszánk.
  5. A kész tésztát a sütőformába öntjük, és készre sütjük. Ennyi sütéssel a tortánk még elég "szivacsos állagú, ha tömörebb sütit szeretnénk, süssük 5-10 perccel tovább.
  6. A sütési idő leteltével kivesszük a tortát a sütőből, és kb. 20 percig hagyjuk a formában hűlni. Ezután óvatosan kiborítjuk a formából, lehámozzuk róla a sütőpapírt, és újra a "talpára" állítva hagyjuk teljesen kihűlni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 23x5
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2689
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 24.

Ajánló

Málnalekvárral vagy friss málnával enném legszívesebben. Egész nap.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Meglepetéstortát akartam sütni, de nem volt itthon se tojás, se tej, ezért elkezdtem kutakodni más hozzávalók alapján. Ez lett belőle. Jó kis tocsogós torta lett, és az illata még mindig kísérti a háziakat. Bögre = 250 ml

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...