Csokitorta 21.
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Petrőcz Cintia
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 6% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 27% Zsír
A piskótához
-
37g tojás46 kcal
-
13g cukor52 kcal
-
13g finomliszt49 kcal
A párizsi krémhez
-
13g étcsokoládé68 kcal
-
21g vaj149 kcal
-
4 kcal
-
2g cukor6 kcal
-
17g habtejszín49 kcal
-
1g rum2 kcal
A tetejére
-
8g tortabevonó46 kcal
Összesen
471
kcal
- 6% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 27% Zsír
A piskótához
-
440g tojás554 kcal
-
160g cukor619 kcal
-
160g finomliszt582 kcal
A párizsi krémhez
-
150g étcsokoládé819 kcal
-
250g vaj1793 kcal
-
46 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
8g rum18 kcal
A tetejére
-
100g tortabevonó546 kcal
Összesen
5638
kcal
- 6% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 27% Zsír
A piskótához
-
29.2g tojás37 kcal
-
10.6g cukor41 kcal
-
10.6g finomliszt39 kcal
A párizsi krémhez
-
9.9g étcsokoládé54 kcal
-
16.6g vaj119 kcal
-
1.3g cukrozatlan kakaópor3 kcal
-
1.3g cukor5 kcal
-
13.3g habtejszín39 kcal
-
0.5g rum1 kcal
A tetejére
-
6.6g tortabevonó36 kcal
Összesen
374
kcal
- 6% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.3 g
Zsír
-
Összesen 32 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 185 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 326 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 51 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 47 mg
-
Foszfor 149 mg
-
Nátrium 60 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.6 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 40.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 241 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 103 mg
-
Retinol - A vitamin: 237 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 48 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 172 micro
Összesen
471
kcal
- 6% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 87.7 g
Zsír
-
Összesen 383.9 g
-
Telített zsírsav 225 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 116 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 2220 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3912.4 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 188 mg
-
Kálcium 606 mg
-
Vas 32 mg
-
Magnézium 565 mg
-
Foszfor 1784 mg
-
Nátrium 715 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 475.4 g
-
Cukor 308 mg
-
Élelmi rost 29 mg
VÍZ
-
Összesen 489.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2893 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 364 micro
-
K vitamin: 45 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 245 micro
-
Kolin: 1237 mg
-
Retinol - A vitamin: 2845 micro
-
α-karotin 18 micro
-
β-karotin 580 micro
-
β-crypt 37 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2062 micro
Összesen
5638
kcal
- 6% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.8 g
Zsír
-
Összesen 25.5 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 147 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 259.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 118 mg
-
Nátrium 47 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.5 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 32.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 192 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 82 mg
-
Retinol - A vitamin: 189 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 38 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 137 micro
Összesen
374
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
8 db tojás
-
160 g cukor
-
160 g finomliszt
A párizsi krémhez
-
150 g étcsokoládé
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
2 ek cukor
-
200 ml habtejszín
A tetejére
-
10 dkg tortabevonó
Elkészítés
A piskótához
- A piskótához a sütőt előmelegítjük.
- A tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral.
- A tojássárgáját habosra keverjük a cukor kb. ¼ részével.
- A tojásfehérjéből és a többi cukorból, nem túl kemény habot verünk. (Olyasmi állaga legyen, mint a tejfölnek, amikor nincs kikeverve.)
- A felvert sárgáját és a felvert fehérjét óvatosan összeforgatjuk.
- Apránként óvatos mozdulatokkal belekeverjük a lisztet.
- A formába szedjük és felhúzzuk a karika széléig, így homorú formát adva a piskótának.
- 40 perc alatt készre sütjük.
- A párizsi krémhez a tejszínt elkezdjük melegíteni, folyamatosan kavargatjuk.
- A kakaóport csomómentesre elkeverjük benne. Amikor már elég forró, de nem forr, beletesszük az összetört csokit, és felolvasztjuk. A vaj, vagy margarin harmadát is hozzákeverjük, hogy felolvadjon benne.
- Levesszük a tűzről, amikor már csak langyos, akkor a vaj vagy margarin másik felét kikavarjuk, és hozzáadjuk a krémhez. Hűtőben készre hűtjük.
- Végül a piskótát vízszintesen 3 részbe vágjuk.
- Megkenjük az egyik lapot és ráhelyezzük a másikat, majd ezt is megkenjük és jöhet rá az utolsó lap.
- A tetejét és az oldalát csokoládé tortabevonóval bekenjük.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 102
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 16557
- Feltöltés dátuma: 2011. június 29.
Ajánló
Ezt a piskóta receptet el lehet készíteni bármilyen krémhez. Ez a cukrász alaprecept.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Petrőcz Cintia
14 recept
Ezt a tortát Anyukám szülinapjára készítettem. Az ő kérésére került bele a párizsi krém, ugyanis állítja, hogy már nagyon kevés cukrászdában csinálják finoman. Ez az eredeti recept.... és az eredeti íz. :)