r
Nosalty Logó

Csokitöltelékes kalácska

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csokitöltelékes kalácska
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Töltelék

Kalács összeállítása

Összesen 767 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Töltelék

Kalács összeállítása

Összesen 3073 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Töltelék

Kalács összeállítása

Összesen 298 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.3 g

Zsír

  • Összesen
    33.9 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    165 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1057.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    300 mg
  • Nátrium
    532 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.8 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    93.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    283 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    274 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    164 micro
Összesen 767 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.2 g

Zsír

  • Összesen
    135.5 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    661 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4228.4 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    177 mg
  • Kálcium
    258 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    432 mg
  • Foszfor
    1199 mg
  • Nátrium
    2127 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    427.3 g
  • Cukor
    73 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    374.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1132 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    332 micro
  • Kolin:
    371 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1094 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    418 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    656 micro
Összesen 3073 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    408.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    205 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 298 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Kalács összeállítása

Elkészítés

Tészta

  1. Az élesztőt felfuttatjuk egy kevés vízben és egy kanál cukor társaságában.
  2. A lisztet, ha van időnk és kedvünk szitáljuk meg, mert sokkal jobb, lazább tésztát kapunk :) Ha nincsen szitánk, akkor egy levesszűrő is pont megteszi.
  3. Összekeverjük a hozzávalókat, ha az élesztő felfutott.
  4. Jól kidolgozzuk a tészát. Kelni hagyjuk meleg helyen kb. 40 percig.

Töltelék

  1. A vajat elektromos főzőlapon 5-ös fokozaton felolvasztjuk egy kis lábasban.
  2. Hozzáadjuk állandó keverés mellett a porcukrot.
  3. Majd hozzáadjuk a kakaót, és tovább kevergetjük.
  4. Félrehúzzuk, és az apróra vágott aszalt gyümölcsöket belekeverjük.
  5. Betesszük a hűtőbe egy kis időre, ha kihűlt.

Kalács összeállítása

  1. A tölteléket kivesszük a hűtőből.
  2. A tésztát kinyújtjuk kerekre kb. fél cm magas legyen a tészta.
  3. Cikkekre vágjuk a tésztát.
  4. A tölteléket a közepébe tesszük, feltekerjük.
  5. Tojással megkenjük a tetejét, és sülni tesszük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 67
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4347
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretjük a kalácsokat, főleg a kakaós kalácsot. Mivel boltban már nem gyakran vásárolunk péksüteményeket, hanem az itthon elkészített finomságokat reggelizzük, ezért a változatosság kedvéért újabb fajtákat szoktam elkészíteni. Kifejezetten finom csokis, kakaós töltelékkel kalácsot ritkán lehet enni. Ez most úgy sikerült, amilyenre vágytam...  

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Kalács összeállítása

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...