r
Nosalty Logó

Csokis szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Júlia
Csokis szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 199 kcal
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 2385 kcal
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 213 kcal
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    215.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 199 kcal
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.9 g

Zsír

  • Összesen
    137.3 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    989 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2589.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    91 mg
  • Kálcium
    784 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    290 mg
  • Foszfor
    851 mg
  • Nátrium
    552 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    250 g
  • Cukor
    172 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    184.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1165 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    128 micro
  • Kolin:
    605 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1149 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    198 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1005 micro
Összesen 2385 kcal
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    231.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 213 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt 160 fokra, és egy sütőformát kibélelünk sütőpapírral, hogy biztosan ne ragadjon le a végeredmény.
  2. A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgájához hozzáadjuk az ek. vizet és a cukrot, majd addig kevergetjük, amíg krémes és habos nem lesz, és a színe is picit kifakul. Ezután hozzáadjuk az olvasztott vajat, sót és vanília aromát, majd még tovább keverjük.
  3. A lisztet elvegyítjük a kakaóporral, és kis adagokban a sárgákhoz adjuk, és minden adaggal először simára keverjük a tésztát, csak utána adjuk hozzá a többi lisztet.
  4. Ha a liszttel elkevertük, apránként hozzáadjuk a langyon tejet (ez fontos, hogy ne hűtse le a vajat). Ez most egy nagyon folyós tészta lesz, úgyhogy senki se ijedjen meg!
  5. Ezután másik tálban elektromos habverővel a tojásfehérjéket kemény habbá verjük az ecettel együtt.
  6. Egy kevés fehérjehabot hozzákeverünk a csokis tésztához, majd megfordítjuk, és a csokis tésztából adunk a fehérjehabhoz, és lazán összekeverjük. Ezt addig csináljuk, amíg el nem fogy valamelyik, és az összes habot bele nem dolgoztuk a csokis tésztába. Nem kell túlságosan összetörni a habot, az se baj, ha maradnak ki szigetek a tészta tetején.
  7. A formába öntjük a tésztát, és kb. 60 percig sütjük sütőben. Amikor kijön a sütőből, még remegni fog picit, mintha zselé lenne, de az úgy pont jó, ha lehűl, úgyis össze fog állni. Ha lehűlt, lehet tálalni.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2404
  • Feltöltés dátuma: 2017. január 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon kíváncsi voltam már erre a receptre régebb óta, de most a hétvégén úgy döntöttem, hogy meg is csinálom, mivel a hozzávalók listája elég egyszerű. A sütemény lényege, hogy egyféle tésztát kell kikeverni, mégis sütés közben szétválnak valahogy a dolgok, és a képen látható kétrétegű sütemény lesz belőle. Nekem nagyon tetszett ez a recept, kicsit olyan, mintha habos pudingot enne az ember, szóval száraz biztos, hogy nem lesz. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...