r
Nosalty Logó

Csokis-quinoás-kékszőlőmagos keksz

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Dr. Nicole
Csokis-quinoás-kékszőlőmagos keksz
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 9% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 322 kcal
  • 9% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 1294 kcal
  • 9% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 393 kcal
  • 9% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    16.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    738.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    221 mg
  • Nátrium
    364 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.8 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 322 kcal
  • 9% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.9 g

Zsír

  • Összesen
    66.7 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2955.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    182 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    372 mg
  • Foszfor
    885 mg
  • Nátrium
    1455 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    147.3 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    260 micro
  • Kolin:
    236 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    455 micro
Összesen 1294 kcal
  • 9% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    20.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    894.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    268 mg
  • Nátrium
    440 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 393 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szűrőben átmosott quinoát háromszoros mennyiségű vízben megfőzzük, nagyjából 15 perc alatt. Az esetlegesen visszamaradt főzővizet leöntjük róla, és megvárjuk, míg kihűl.
  2. A sütőt előmelegítjük 175 fokra légkeverésen.
  3. A kókuszchipset keverőtálban elvegyítjük a sóval, agávé-/rizssziruppal, majd hozzáadjuk a szőlőcukrot, kókuszolajat és a tojást.
  4. Hozzáadjuk a quinoát, és fakanállal képlékennyé dolgozzuk.
  5. A csokit is beleaprítjuk, majd hozzáadjuk a chiamagot és a szőlőmagőrleményt. Az egészet egységes masszává keverjük.
  6. Az elkészült masszából sütőpapírral kibélelt tepsibe evőkanálnyi halmokat rakunk, amelyeket kissé kilapítunk (pogácsákká formálunk).
  7. Az előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
  8. Mandulával meghintve tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 718
  • Feltöltés dátuma: 2019. október 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csokis-quinoás-kékszőlőmagos keksz
Dr. Nicole 35 recept

Nagyjából 1 éve láthattam ezt a receptet a Trendmánia című műsorban. Azóta kisebb - nagyobb módosításokkal többször is elkészítettem. Szőlőmag-mikroőrleményt most először raktam bele, isteni lett :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...