Csokis-pisztáciás macaron
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Pöti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 9% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 21% Zsír
Tészta
-
38g mandulaliszt106 kcal
-
38g porcukor145 kcal
-
13g tojásfehérje7 kcal
-
9g cukor34 kcal
-
13g tojásfehérje7 kcal
-
10g víz0 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Krém
-
50g csokoládé273 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
-
19g vaj134 kcal
Összeállítás
-
13g pisztácia72 kcal
Összesen
967
kcal
- 9% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 21% Zsír
Tészta
-
150g mandulaliszt425 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
50g tojásfehérje26 kcal
-
35g cukor135 kcal
-
50g tojásfehérje26 kcal
-
40g víz0 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Krém
-
200g csokoládé1092 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
-
75g vaj538 kcal
Összeállítás
-
50g pisztácia286 kcal
Összesen
3865
kcal
- 9% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 21% Zsír
Tészta
-
14.7g mandulaliszt42 kcal
-
14.7g porcukor57 kcal
-
4.9g tojásfehérje3 kcal
-
3.4g cukor13 kcal
-
4.9g tojásfehérje3 kcal
-
3.9g víz0 kcal
-
11.8g cukor46 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Krém
-
19.6g csokoládé107 kcal
-
9.8g habtejszín29 kcal
-
7.4g vaj53 kcal
Összeállítás
-
4.9g pisztácia28 kcal
Összesen
381
kcal
- 9% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 22 g
Zsír
-
Összesen 48.8 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 72 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 424.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 66 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 92 mg
-
Foszfor 185 mg
-
Nátrium 66 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 113.9 g
-
Cukor 102 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 51.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 201 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 194 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 78 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 161 micro
Összesen
967
kcal
- 9% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 88 g
Zsír
-
Összesen 195.4 g
-
Telített zsírsav 97 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 58 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 288 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1698.8 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 264 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 366 mg
-
Foszfor 741 mg
-
Nátrium 264 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 455.7 g
-
Cukor 408 mg
-
Élelmi rost 63 mg
VÍZ
-
Összesen 206.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 803 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 68 mg
-
Retinol - A vitamin: 777 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 310 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 642 micro
Összesen
3865
kcal
- 9% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.6 g
Zsír
-
Összesen 19.2 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 28 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 166.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 36 mg
-
Foszfor 73 mg
-
Nátrium 26 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.7 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 20.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 79 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 76 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 30 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 63 micro
Összesen
381
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
150 g mandulaliszt
-
150 g porcukor
-
50 g tojásfehérje
-
35 g cukor
-
50 g tojásfehérje
-
40 g víz
-
120 g cukor
-
2 csepp ételfesték
Krém
-
200 g csokoládé
-
100 ml habtejszín
-
75 g vaj
Összeállítás
-
50 g pisztácia
Elkészítés
Tészta
- A tésztához először is mérjük ki pontosan a hozzávalókat. (A tojásfehérjénél is!) Majd a mandulalisztet és porcukrot szitáljuk át, és az 50 g tojásfehérjét (felverés nélkül) fakanállal vagy kézzel keverjük hozzá. Puha, linzertésztát fogunk kapni, amelyet ha elkészült, a felhasználásig folpack-ba csomagoljuk, hogy ne száradjon ki.
- Következő lépésként a 40 g vizet és a 120 g cukrot elkezdjük melegíteni, azaz cukorszirupot készítünk. Míg ez elkészül, elkezdjük felverni a másik 50 g tojásfehérjét. Mikor félig felverődött, hozzákeverjük a 35 g cukrot. Kemény habot kell kapnunk. Ezalatt elkészül a cukorszirup, amelyet a tűzről levéve, vékony sugárban hozzákeverünk a habhoz. Ha ez megvan, 2-3 csepp piros ételfestéket is keverjünk hozzá. Addig verjük, amíg a tál szobahőmérsékletű nem lesz.
- A hab negyedét keverőlapáttal keverjük a félrerakott linzer állagú tésztához, majd a hab többi részét is óvatosan keverjük hozzá. Nem túl folyós, de nem is túl kemény állagot kell kapnunk. Ha esetleg kemény lenne, keverjük még egy kicsit.
- A kész tésztát töltsük át habzsákba, és nyomjunk 4 cm átmérőjű köröket sütőpapírra. Ha végeztünk 2-3-szor üssük az asztalhoz a tepsit, így a tésztában lévő légbuborékok eltűnnek. Ezután szárítsuk 40-50 percet, ameddig érintésre száraz nem lesz. (Ügyeljünk arra, hogy állandó hőmérséklet legyen a konyhába, ne legyen huzat.)
- Süssük 150 fokra előmelegített sütőben, hőlégkeverésen 13 percig. Ha elkészültek, hagyjuk teljesen kihűlni, majd szedjük le a papírról óvatosan.
Krém
- Vízgőz fölött megolvasztjuk a csokoládét, majd a vajat, és végül hozzákeverjük a tejszínt. Simára keverjük, majd kihűtjük. Akkor jó, hogyha kenhetőre dermedt. Nyugodtan rakjuk hűtőbe vagy fagyasztóba. Ha nagyon megdermedne, akkor visszarakhatjuk kis időre vízgőz fölé.
Összeállítás
- Ha kihűlt a tészta és a krém, összeállíthatjuk a macaronokat. A krémet töltsük habzsákba, és nyomjunk az alsó kalap közepére belőle, majd helyezzük rá a másik kalapot. Ezt addig folytassuk, míg az összes kalap elfogy, majd durvára darabolt pisztáciába forgatjuk.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 13 perc
- Receptkönyvben: 55
- Tegnapi nézettség: 7
- 7 napos nézettség: 12
- Össznézettség: 3250
- Feltöltés dátuma: 2019. május 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Pöti
3 recept
Első macaron-próbálkozásomat ezen recept alapján készítettem. Édes kis finomságok kerültek asztalra a család nagy örömére. Remélem, mindenkinek sikerélményben lesz része ezen recept elkészítése után. 20 db, 4 cm átmérőjű összetöltött macaron készül ebből az adagból.