r
Nosalty Logó

Csokis-pisztáciás macaron

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Pöti
Csokis-pisztáciás macaron
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tészta

Krém

Összeállítás

Összesen 967 kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tészta

Krém

Összeállítás

Összesen 3865 kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tészta

Krém

Összeállítás

Összesen 381 kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22 g

Zsír

  • Összesen
    48.8 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    424.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    185 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    113.9 g
  • Cukor
    102 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    201 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    194 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    161 micro
Összesen 967 kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88 g

Zsír

  • Összesen
    195.4 g
  • Telített zsírsav
    97 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    288 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1698.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    264 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    366 mg
  • Foszfor
    741 mg
  • Nátrium
    264 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    455.7 g
  • Cukor
    408 mg
  • Élelmi rost
    63 mg

VÍZ

  • Összesen
    206.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    803 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    777 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    310 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    642 micro
Összesen 3865 kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    19.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    166.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.7 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 381 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Összeállítás

Elkészítés

Tészta

  1. A tésztához először is mérjük ki pontosan a hozzávalókat. (A tojásfehérjénél is!) Majd a mandulalisztet és porcukrot szitáljuk át, és az 50 g tojásfehérjét (felverés nélkül) fakanállal vagy kézzel keverjük hozzá. Puha, linzertésztát fogunk kapni, amelyet ha elkészült, a felhasználásig folpack-ba csomagoljuk, hogy ne száradjon ki.
  2. Következő lépésként a 40 g vizet és a 120 g cukrot elkezdjük melegíteni, azaz cukorszirupot készítünk. Míg ez elkészül, elkezdjük felverni a másik 50 g tojásfehérjét. Mikor félig felverődött, hozzákeverjük a 35 g cukrot. Kemény habot kell kapnunk. Ezalatt elkészül a cukorszirup, amelyet a tűzről levéve, vékony sugárban hozzákeverünk a habhoz. Ha ez megvan, 2-3 csepp piros ételfestéket is keverjünk hozzá. Addig verjük, amíg a tál szobahőmérsékletű nem lesz.
  3. A hab negyedét keverőlapáttal keverjük a félrerakott linzer állagú tésztához, majd a hab többi részét is óvatosan keverjük hozzá. Nem túl folyós, de nem is túl kemény állagot kell kapnunk. Ha esetleg kemény lenne, keverjük még egy kicsit.
  4. A kész tésztát töltsük át habzsákba, és nyomjunk 4 cm átmérőjű köröket sütőpapírra. Ha végeztünk 2-3-szor üssük az asztalhoz a tepsit, így a tésztában lévő légbuborékok eltűnnek. Ezután szárítsuk 40-50 percet, ameddig érintésre száraz nem lesz. (Ügyeljünk arra, hogy állandó hőmérséklet legyen a konyhába, ne legyen huzat.)
  5. Süssük 150 fokra előmelegített sütőben, hőlégkeverésen 13 percig. Ha elkészültek, hagyjuk teljesen kihűlni, majd szedjük le a papírról óvatosan.

Krém

  1. Vízgőz fölött megolvasztjuk a csokoládét, majd a vajat, és végül hozzákeverjük a tejszínt. Simára keverjük, majd kihűtjük. Akkor jó, hogyha kenhetőre dermedt. Nyugodtan rakjuk hűtőbe vagy fagyasztóba. Ha nagyon megdermedne, akkor visszarakhatjuk kis időre vízgőz fölé.

Összeállítás

  1. Ha kihűlt a tészta és a krém, összeállíthatjuk a macaronokat. A krémet töltsük habzsákba, és nyomjunk az alsó kalap közepére belőle, majd helyezzük rá a másik kalapot. Ezt addig folytassuk, míg az összes kalap elfogy, majd durvára darabolt pisztáciába forgatjuk.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 13 perc
  • Receptkönyvben: 55
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 3217
  • Feltöltés dátuma: 2019. május 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Első macaron-próbálkozásomat ezen recept alapján készítettem. Édes kis finomságok  kerültek asztalra a család nagy örömére. Remélem, mindenkinek sikerélményben lesz része ezen recept elkészítése után.   20 db, 4 cm átmérőjű összetöltött macaron készül ebből az adagból.

Hozzávalók

Tészta

Krém

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...