r
Nosalty Logó

Csokis piskótarolád

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Sonce
Csokis piskótarolád
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A piskótalaphoz

A töltelékhez

Összesen 355 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A piskótalaphoz

A töltelékhez

Összesen 2125 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A piskótalaphoz

A töltelékhez

Összesen 190 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    948.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    249 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    363 mg
  • Nátrium
    265 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.8 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    247 micro
Összesen 355 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    56.1 g

Zsír

  • Összesen
    40.6 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5689.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    1495 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    298 mg
  • Foszfor
    2177 mg
  • Nátrium
    1590 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    394.7 g
  • Cukor
    281 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    298.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    465 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    174 micro
  • Kolin:
    880 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1480 micro
Összesen 2125 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    506.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    194 mg
  • Nátrium
    142 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.1 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 190 kcal

Hozzávalók

A piskótalaphoz

A töltelékhez

Elkészítés

A piskótalaphoz

  1. Előmlegítjük a sütőt, és egy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
  2. A tésztához szétválasztjuk a tojásokat. Először csak lágy habot készítünk belőle, amelyhez apránként hozzáadjuk a cukor felét , aztán tovább verjük, amíg jó kemény és fényes nem lesz. A tojássárgáját a maradék cukorral,a kakaóval jól elvegyítjük.
  3. A kakaós tojássárgájás masszába óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjét. A masszát beleöntjük a gáztepsinkbe.
  4. A piskótát megsütjük.
  5. Ezalatt elkészítjük a pudingot a cukorral és a tejjel, majd hagyjuk hűlni.
  6. A megsült piskótát még melegen átemeljük egy nedves konyharuhára, majd óvatosan feltekerjük, és hagyjuk hűlni.
  7. Amikor kihűlt, megkenjük vékonyan baracklekvárral és a kihűlt pudinggal. (Nekem volt itthon diólekvárom, és azzal kentem meg.)
  8. Majd mégegyszer, most óvatosabban feltekerjük, és így hagyjuk kihűlni. Lehet tenni a tetejére porcukrot, de én anélkül jobban szeretem.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 94
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 11020
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Stahl Judit Gyors édességek könyvében találtam ezt a piskótarolád receptet, de mint mindig, most felturbóztam egy kicsit.

Hozzávalók

A piskótalaphoz

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...