r
Nosalty Logó

Csokis perec Nikóka konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nikóka
Csokis perec Nikóka konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 31% Zsír

Tésztához

Bevonáshoz

Összesen 650 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 31% Zsír

Tésztához

Bevonáshoz

Összesen 6506 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 31% Zsír

Tésztához

Bevonáshoz

Összesen 493 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    39.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    313.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.8 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    213 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    200 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    160 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 650 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.4 g

Zsír

  • Összesen
    396.5 g
  • Telített zsírsav
    111 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    170 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    98 g
  • Koleszterin
    204 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3130.9 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    184 mg
  • Kálcium
    335 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    800 mg
  • Foszfor
    1579 mg
  • Nátrium
    167 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    687.9 g
  • Cukor
    276 mg
  • Élelmi rost
    52 mg

VÍZ

  • Összesen
    136.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    60 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    264 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    158 micro
  • Kolin:
    226 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1997 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    1603 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    436 micro
Összesen 6506 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    30 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    237.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.1 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    161 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    151 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    121 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 493 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

Tésztához

  1. A linzertésztához a lisztet, a kakaóport, a sütőport, a margarint, a porcukrot jól szétmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tojást, és készre gyúrjuk a tésztát.
  2. A tésztából kisebb darabokat lecsípünk, és vékonyra sodorjuk. Eldaraboljuk kb.15 cm-es darabokra, hogy meg tudjuk hajlítani perec formájúra.
  3. Tepsire rakosgatjuk, és 190 fokon légkeveréses sütőben 6-8 perc alatt megsütjük.

Bevonáshoz

  1. Ha a perecek kihűltek, az olajjal megolvasztott csokiba mártjuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30×40
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 131
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 9982
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 02.

Ajánló

A kihűlt pereceket betehetjük a hűtőbe 1 órára, hamarabb megdermed rajta a csoki.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csokis perec Nikóka konyhájából
Nikóka 172 recept

Szülinapi zsúrra szoktam inkább készíteni!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...