r
Nosalty Logó

Csokis-narancsos keksz

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Rada Anna
Csokis-narancsos keksz
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Keksz alap

Csokis krém

Narancsos töltelék

Összesen 1162 kcal
  • 4% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Keksz alap

Csokis krém

Narancsos töltelék

Összesen 4648 kcal
  • 4% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Keksz alap

Csokis krém

Narancsos töltelék

Összesen 367 kcal
  • 4% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.4 g

Zsír

  • Összesen
    65.7 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    407 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    749.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    324 mg
  • Nátrium
    169 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    138.3 g
  • Cukor
    79 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    93.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    528 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    228 mg
  • Retinol - A vitamin:
    512 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    140 micro
  • β-crypt
    82 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    352 micro
Összesen 1162 kcal
  • 4% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    57.7 g

Zsír

  • Összesen
    262.9 g
  • Telített zsírsav
    155 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1629 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2998.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    149 mg
  • Kálcium
    373 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    469 mg
  • Foszfor
    1295 mg
  • Nátrium
    675 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    553.1 g
  • Cukor
    315 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    374.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2111 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    218 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    279 micro
  • Kolin:
    910 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2049 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    561 micro
  • β-crypt
    330 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1410 micro
Összesen 4648 kcal
  • 4% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    20.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    129 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    237.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.8 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    167 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    162 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 367 kcal

Hozzávalók

Keksz alap

Csokis krém

Narancsos töltelék

Elkészítés

Keksz alap

  1. A vajat a porcukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját és 1-2 percig tovább habosítjuk. A keverékhez mehetnek a száraz hozzávalók és simára keverjük. A tésztát habzsákba töltjük és próbálunk ugyanakkora halmokat adagolni. 180°C-ra előmelegített sütőben 13-15 percig sütjük.
  2. Míg sül a tészta, addig kivesszük a hűtőből a csokikrémet, még lehet, hogy kicsit kemény, de mire kisül a tészta, addigra formázható lesz. A csokikrémet csillagcsővel habzsákba töltjük. 3A sütőből kivett tésztát rácson hagyjuk hűlni.
  3. A tésztakorongokat összepárosítjuk. Az alsó korongok szélét csokikrémmel körbenyomjuk és peremet csinálunk. A közepén lévő kis lyukba öntünk a narancsos krémből. A kororngok tetejét rányomjuk egy kicsit.

Csokis krém

  1. A csokit és a vajat kis kockákra vágjuk, egy nagyobb tálba teszük és hozzáadjuk a kakaóport.
  2. A vizet és a cukrot összeforrósítjuk. A csokit leöntjük a vízzel és homogénre keverjük.
  3. Folpakkal lefedjük, kicsit rásimítjuk a krémre, így nem bőrösödik, majd mehet a hűtőbe felhasználásig.

Narancsos töltelék

  1. A narancslevet gyorsforralóba tesszük a cukorral és a kardamommal, gyakori kevergetés mellett felforrósítjuk.
  2. A keményítőt pici vízzel elkeverjük és hozzáadjuk a forró narancsléhez. Addig kevergetjük, amíg el nem kezd besűrűsödni, így is kicsit folyós lesz az állaga, de nem baj.
  3. Csőrös edénybe töltjük (vagy valamibe amiből könnyű önteni) és ez is mehet a hűtőbe felhasználásig.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 27
  • Össznézettség: 2
  • Feltöltés dátuma: 2024. december 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Rada Anna 3 recept

Hozzávalók

Keksz alap

Csokis krém

Narancsos töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...