Csokis-narancsos keksz
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Rada Anna
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 21% Zsír
Keksz alap
-
58g finomliszt209 kcal
-
11 kcal
-
38g porcukor145 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
38g vaj269 kcal
-
25g tojássárgája81 kcal
Csokis krém
-
25g vaj179 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
20 kcal
-
19g étcsokoládé102 kcal
-
19g víz0 kcal
Narancsos töltelék
-
50g narancslé24 kcal
-
3g barna cukor10 kcal
-
0g kardamom1 kcal
-
14 kcal
Összesen
1162
kcal
- 4% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 21% Zsír
Keksz alap
-
230g finomliszt837 kcal
-
46 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
150g vaj1076 kcal
-
100g tojássárgája322 kcal
Csokis krém
-
100g vaj717 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
80 kcal
-
75g étcsokoládé410 kcal
-
75g víz0 kcal
Narancsos töltelék
-
200g narancslé94 kcal
-
10g barna cukor38 kcal
-
1g kardamom3 kcal
-
57 kcal
Összesen
4648
kcal
- 4% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 21% Zsír
Keksz alap
-
18.2g finomliszt66 kcal
-
1.6g cukrozatlan kakaópor4 kcal
-
11.9g porcukor46 kcal
-
0.2g szódabikarbóna0 kcal
-
0g só0 kcal
-
11.9g vaj85 kcal
-
7.9g tojássárgája25 kcal
Csokis krém
-
7.9g vaj57 kcal
-
7.9g cukor31 kcal
-
2.8g cukrozatlan kakaópor6 kcal
-
5.9g étcsokoládé32 kcal
-
5.9g víz0 kcal
Narancsos töltelék
-
15.8g narancslé7 kcal
-
0.8g barna cukor3 kcal
-
0.1g kardamom0 kcal
-
1.2g kukoricakeményítő5 kcal
Összesen
367
kcal
- 4% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 14.4 g
Zsír
-
Összesen 65.7 g
-
Telített zsírsav 39 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 407 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 749.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 37 mg
-
Kálcium 93 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 117 mg
-
Foszfor 324 mg
-
Nátrium 169 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 138.3 g
-
Cukor 79 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 93.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 528 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 55 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 70 micro
-
Kolin: 228 mg
-
Retinol - A vitamin: 512 micro
-
α-karotin 13 micro
-
β-karotin 140 micro
-
β-crypt 82 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 352 micro
Összesen
1162
kcal
- 4% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 57.7 g
Zsír
-
Összesen 262.9 g
-
Telített zsírsav 155 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 80 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 1629 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2998.1 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 149 mg
-
Kálcium 373 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 469 mg
-
Foszfor 1295 mg
-
Nátrium 675 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 553.1 g
-
Cukor 315 mg
-
Élelmi rost 33 mg
VÍZ
-
Összesen 374.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2111 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 60 mg
-
D vitamin: 218 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 279 micro
-
Kolin: 910 mg
-
Retinol - A vitamin: 2049 micro
-
α-karotin 53 micro
-
β-karotin 561 micro
-
β-crypt 330 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1410 micro
Összesen
4648
kcal
- 4% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 20.8 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 129 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 237.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 103 mg
-
Nátrium 53 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.8 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 29.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 167 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 72 mg
-
Retinol - A vitamin: 162 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 44 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 112 micro
Összesen
367
kcal
Hozzávalók
Keksz alap
-
230 g finomliszt
-
150 g porcukor
-
1 kk szódabikarbóna
-
1 csipet só
-
150 g vaj
-
5 db tojássárgája
Csokis krém
-
100 g vaj
-
100 g cukor
-
75 g étcsokoládé
-
75 ml víz
Narancsos töltelék
-
1 ek barna cukor
-
1 kk kardamom
-
1 evőkanál kukoricakeményítő
Elkészítés
Keksz alap
- A vajat a porcukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját és 1-2 percig tovább habosítjuk. A keverékhez mehetnek a száraz hozzávalók és simára keverjük. A tésztát habzsákba töltjük és próbálunk ugyanakkora halmokat adagolni. 180°C-ra előmelegített sütőben 13-15 percig sütjük.
- Míg sül a tészta, addig kivesszük a hűtőből a csokikrémet, még lehet, hogy kicsit kemény, de mire kisül a tészta, addigra formázható lesz. A csokikrémet csillagcsővel habzsákba töltjük. 3A sütőből kivett tésztát rácson hagyjuk hűlni.
- A tésztakorongokat összepárosítjuk. Az alsó korongok szélét csokikrémmel körbenyomjuk és peremet csinálunk. A közepén lévő kis lyukba öntünk a narancsos krémből. A kororngok tetejét rányomjuk egy kicsit.
Csokis krém
- A csokit és a vajat kis kockákra vágjuk, egy nagyobb tálba teszük és hozzáadjuk a kakaóport.
- A vizet és a cukrot összeforrósítjuk. A csokit leöntjük a vízzel és homogénre keverjük.
- Folpakkal lefedjük, kicsit rásimítjuk a krémre, így nem bőrösödik, majd mehet a hűtőbe felhasználásig.
Narancsos töltelék
- A narancslevet gyorsforralóba tesszük a cukorral és a kardamommal, gyakori kevergetés mellett felforrósítjuk.
- A keményítőt pici vízzel elkeverjük és hozzáadjuk a forró narancsléhez. Addig kevergetjük, amíg el nem kezd besűrűsödni, így is kicsit folyós lesz az állaga, de nem baj.
- Csőrös edénybe töltjük (vagy valamibe amiből könnyű önteni) és ez is mehet a hűtőbe felhasználásig.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 0
- Tegnapi nézettség: 9
- 7 napos nézettség: 27
- Össznézettség: 2
- Feltöltés dátuma: 2024. december 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
Rada Anna
3 recept