Csokis kuglóf 4.
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
tekovacs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 9% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 17% Zsír
-
100g tej56 kcal
-
0g só0 kcal
-
8g cukor29 kcal
-
53 kcal
-
125g finomliszt455 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
-
7 kcal
-
45g étcsokoládé246 kcal
-
28 kcal
-
13g margarin90 kcal
-
4g vaj25 kcal
Összesen
1021
kcal
- 9% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 17% Zsír
-
400g tej224 kcal
-
0g só0 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
500g finomliszt1820 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
29 kcal
-
180g étcsokoládé983 kcal
-
30g instant kakaópor114 kcal
-
50g margarin359 kcal
-
14g vaj100 kcal
Összesen
4086
kcal
- 9% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 17% Zsír
-
31.3g tej18 kcal
-
0g só0 kcal
-
2.3g cukor9 kcal
-
1.9g napraforgó olaj17 kcal
-
39.2g finomliszt143 kcal
-
3.1g tojássárgája10 kcal
-
0.7g instant élesztő2 kcal
-
14.1g étcsokoládé77 kcal
-
2.3g instant kakaópor9 kcal
-
3.9g margarin28 kcal
-
1.1g vaj8 kcal
Összesen
321
kcal
- 9% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 10% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 21 g
Zsír
-
Összesen 39.3 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 120 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 726.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 50 mg
-
Kálcium 187 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 113 mg
-
Foszfor 282 mg
-
Nátrium 85 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 141.7 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 23.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 165 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 100 micro
-
Kolin: 98 mg
-
Retinol - A vitamin: 157 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 102 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 146 micro
Összesen
1021
kcal
- 9% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 10% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 83.8 g
Zsír
-
Összesen 157.1 g
-
Telített zsírsav 60 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 56 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 27 g
-
Koleszterin 479 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2905.9 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 198 mg
-
Kálcium 746 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 452 mg
-
Foszfor 1130 mg
-
Nátrium 340 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 566.9 g
-
Cukor 157 mg
-
Élelmi rost 30 mg
VÍZ
-
Összesen 93.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 661 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 21 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 87 micro
-
K vitamin: 65 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 400 micro
-
Kolin: 392 mg
-
Retinol - A vitamin: 626 micro
-
α-karotin 28 micro
-
β-karotin 409 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 583 micro
Összesen
4086
kcal
- 9% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 10% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.6 g
Zsír
-
Összesen 12.3 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 37 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 227.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 58 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 88 mg
-
Nátrium 27 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.4 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 7.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 52 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 49 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 32 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 46 micro
Összesen
321
kcal
Hozzávalók
-
4 dl tej
-
1 csipet só
-
3 ek cukor
-
3 ek napraforgó olaj
-
50 dkg finomliszt
-
2 db tojássárgája
-
180 g étcsokoládé
-
3 ek instant kakaópor
-
5 dkg margarin
Elkészítés
- A folyékony hozzávalókat a cukorral, sóval, a tojássárgávalösszekeverjük.
- A lisztbe keverjük a porélesztőt, és az egészet egy kicsit meglangyosítjuk a mikróban.
- A dagasztóba/kenyérsütőbe öntjük először a folyékony hozzávalókat, majdhozzá a lisztet.
- Ha a tészta kész, kettéosztjuk. Egyik felét kinyújtjuk.
- A margarint kis tálban megolvasztjuk (de csak hogy jól kenhető legyen), belekeverjük a 3 ek kakaót (ha kell, még egy kis cukrot is. Ki hogy szereti.)
- Ezzel megkenjük a tészta felét, és feltekerjük, mint a kalácsot, majd két felöl felhajtjuk (háromba).
- A tészta másik felét kinyújtjuk, és ebbe csomagoljuk a kakaós tésztagömböt.
- Sima felével felül kivajazott kuglófsütőbe rakjuk, megkenjük a tojásfehérjével, kicsit várunk, hogy megint feljöjjön,majd 50-60 perc alatt készre sütjük.
- Ha kihűlt, olvasztott csokival átkenjük.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Tepsi mérete: 24
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 12 alkalommal
- Receptkönyvben: 49
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 11096
- Feltöltés dátuma: 2011. május 21.
Ajánló
Fahéjas variációban is ajánlom kipróbálni! A margarinba 3-4 kanál fahéjas cukor kell akkor. Sok őrölt fahéjjal! Úgy finom:).
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
tekovacs
91 recept
Annyi féle kelt tészta receptet olvastam már, de nekem ez vált be, és mondhatom, hogy finom is. Az olvasztott margarinos-kakaós tészta kenés ötletét már innen vettem a "Nosalty"-ról:). Egy sós tésztánál olvastam, csak ott reszelt sajtot kevertek a margarinba. Gondoltam, kipróbálom édes változatban is ezt a technikát - és jó lett! A hajtogatott kakaós résztől szép márványos tésztát kapunk.