r
Nosalty Logó

Csokis kosárka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Csokis kosárka
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 804 kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 3219 kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 279 kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    37.3 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    578.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    189 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    227 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.8 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    257 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    252 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    154 micro
Összesen 804 kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    54.6 g

Zsír

  • Összesen
    149.3 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    323 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2313.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    754 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    286 mg
  • Foszfor
    907 mg
  • Nátrium
    284 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    419.3 g
  • Cukor
    154 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1028 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1007 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    238 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    615 micro
Összesen 3219 kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    200.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    5.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 279 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztből, a zabpehelyből, a cukorból és a vajból gyorsan tésztát gyúrúnk, és fél órára hűtőbe tesszük.
  2. Amíg a tésztánk pihen egyet, addig megnézhetjük egy film egyharmadát, de praktikusabb esetben inkább lássunk hozzá a puding elkészítéséhez. A pudingport a cukorral elkeverjük, kevés tejet öntünk hozzá, majd csomómentesre keverjük.
  3. Ezután beleöntjük a maradék tejet, és addig melegítjük, amíg be nem sűrűsödik a krémünk. Félretesszük, és amikor kihűlt, belereszeljük egy narancs reszelt héját (bátrabbak egy kevés chilivel vagy egy pici nagyszemű sóval is próbálkozhatnak).
  4. A lehűlt tésztánkat 12 részre osztjuk, és a muffinformának a széleit, illetve az alját körbetapicskoljuk vele. Aprólékos munka, de a végeredményért mindenképp megéri. Ezután jöhet egy újabb fél óra pihenés a hűtőben. (Én türelmetlen voltam, és egyből a fagyasztóba tettem.)
  5. A hűlési idő felénél bekapcsoljuk a sütőt, hogy a tésztakosárkák az Antarktiszról egyenesen a Szaharában találják magukat. Mondanom sem kell, nem lennék a helyükben.
  6. Ha a sütő is előmelegedett, és a kosárkák is kellőképp lehűltek, készre sütjük őket. A nagy adag vaj miatt a tészta könnyen összezuhanhat, elolvadhat, illetve a közepén kis pukli keletkezhet. Utóbbi nem szokott zavarni, de ha valakit mégis, akkor itt egy remek megoldás: A sütés megkezdése előtt sütőpapírból 12 darab négyzetet vágunk ki, amiket a kosárkákra teszünk. Fogjuk a sütőgyöngyünket/ rizsünket/babunkat egyszóval mindent amit sütő betehetünk, és elég nehéz ahhoz, hogy lent tartsa a tésztánkat. Ezután az előbb leírt módon megsütjük őket.
  7. Várunk egy kicsit, amíg félig meddig kihűlnek a kosárkák, majd megtöltjük őket pudinggal.
  8. Végezetül a tetejüket megszórjuk egy kevés szeletelt mandulával és reszelt narancshéjjal.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 12989
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 11.

Ajánló

A tésztát hideg kézzel, hideg alapanyagokból, hidegen tartva, pár szóval a leghidegebb körülmények között tartva, érdemes elkészíteni és pihenni hagyni, ahogy azt a vajas tésztáknál megszokhattuk. Ezen kívül sok odafigyelést nem igényel ez a süti, legfeljebb egy nagy adag lelkesedést, és még jobb esetben pár apró kezet a konyhában, akik segítségünkre lehetnek.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tavasz van, legalább is dátum szerint, de odakintre még mindig a nagykabát kell, már ha az ember egyáltalán ki akar menni. Hát én nem akartam. Inkább elővettem egy rég nem látott filmet, és megnéztem a kezemben egy bögre kakaóval. És ez volt a csoki iránti vágyakozás első lépcsőfoka. A második az volt, hogy véget ért a film, és kezdtem unatkozni. Tökéletes párosítás arra, hogy a konyhában meglessem, mi van itthon. Étcsokis puding. Kell ennél több, kérdem én?! És igen, még egy kis ropogós tészta az aljára és valami mandulás a tetejére. A kép gyorsan összeállt, nem úgy, mint a süti, ami be kell vallani egy igen időigényes valami, de unatkozós esős napokra a legtökéletesebb dolog, amit ember kívánhat.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...