Csokis-gesztenyés vaníliás szelet
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
VnéEdit
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 24% Zsír
A tésztához:
-
33g vaj239 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
33g porcukor129 kcal
-
6 kcal
-
33g étcsokoládé182 kcal
-
33g habtejszín97 kcal
-
3g rumaroma0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
17g finomliszt61 kcal
A gesztenyekrémhez:
-
67g gesztenyemassza119 kcal
-
33g habtejszín97 kcal
-
17g porcukor65 kcal
-
3g rumaroma0 kcal
A vaníliás krémhez:
-
29 kcal
-
67g tej37 kcal
A tetejére:
-
6 kcal
Összesen
1090
kcal
- 4% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 24% Zsír
A tésztához:
-
200g vaj1434 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
200g étcsokoládé1092 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
20g rumaroma0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
A gesztenyekrémhez:
-
400g gesztenyemassza716 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
20g rumaroma0 kcal
A vaníliás krémhez:
-
171 kcal
-
400g tej224 kcal
A tetejére:
-
38 kcal
Összesen
6545
kcal
- 4% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 24% Zsír
A tésztához:
-
9g vaj65 kcal
-
5g tojás6 kcal
-
9g porcukor35 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
9g étcsokoládé49 kcal
-
9g habtejszín26 kcal
-
0.9g rumaroma0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
4.5g finomliszt16 kcal
A gesztenyekrémhez:
-
18.1g gesztenyemassza32 kcal
-
9g habtejszín26 kcal
-
4.5g porcukor17 kcal
-
0.9g rumaroma0 kcal
A vaníliás krémhez:
-
8 kcal
-
18.1g tej10 kcal
A tetejére:
-
0.3g csokoládéforgács2 kcal
Összesen
294
kcal
- 4% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.5 g
Zsír
-
Összesen 62.1 g
-
Telített zsírsav 37 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 208 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 504.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 162 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 62 mg
-
Foszfor 171 mg
-
Nátrium 92 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 121.8 g
-
Cukor 73 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 63 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 441 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 29 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 67 mg
-
Retinol - A vitamin: 432 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 102 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 95 micro
Összesen
1090
kcal
- 4% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 63.1 g
Zsír
-
Összesen 372.8 g
-
Telített zsírsav 224 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 107 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 1251 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3027 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 77 mg
-
Kálcium 969 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 369 mg
-
Foszfor 1024 mg
-
Nátrium 554 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 730.6 g
-
Cukor 437 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 377.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2643 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 171 micro
-
K vitamin: 42 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 93 micro
-
Kolin: 400 mg
-
Retinol - A vitamin: 2593 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 610 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 569 micro
Összesen
6545
kcal
- 4% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.9 g
Zsír
-
Összesen 16.9 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 57 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 136.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 44 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 46 mg
-
Nátrium 25 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 17.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 119 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 117 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 28 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 26 micro
Összesen
294
kcal
Hozzávalók
A tésztához:
-
20 dkg vaj
-
2 db tojás
-
20 dkg porcukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
20 dkg étcsokoládé
-
2 dl habtejszín
-
20 ml rumaroma
-
1 kávéskanál sütőpor
-
10 dkg finomliszt
A gesztenyekrémhez:
-
40 dkg gesztenyemassza
-
2 dl habtejszín
-
10 dkg porcukor
-
20 ml rumaroma
A vaníliás krémhez:
-
4 dl tej
A tetejére:
-
1 ek csokoládéforgács
Elkészítés
A tésztához:
- A vajat a tojásokkal, a cukrokkal jó habosra keverjük elektromos keverőgéppel (kb 10 perc).
- Majd hozzáadjuk az olvasztott, nem meleg csokoládét, a folyékony tejszínt, rumaromát és sütőporral elkevert lisztet is.
- 20×30 cm-es tepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral. A tésztamasszát beleöntjük. Eléggé folyékony, de nem kell félni tőle, úgy 40 percig sütjük 180 fokon. De mindenkinek más a sütője, javaslom a tűpróbát. Amikor jól megszilárdult, de még nem sült készre, a tetejét alufóliával takarjuk le.
- A gesztenyés krém készítése: A gesztenyemasszát krumplinyomón áttörjük, és a folyékony tejszínnel, cukorral, rumaromával habosra keverjük.
- A vaníliás krém készítése: A hideg tejbe szórjuk a pudingport, és kézi habverővel besűrűsödésig verjük, kb. 2 perc.
- A megsült tésztáról a sütőpapírt leválasszuk, a tésztát kihűtjük.
- Először a gesztenyés krémet, majd a vaníliás krémet simítjuk rá. A tetejére csokoládé forgácsot teszünk. Pár szem kandírozott gyümölcsdarabkát is szórhatunk rá.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 20×30
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 49
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 3317
- Feltöltés dátuma: 2015. január 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
VnéEdit
295 recept
Vasárnapi süteményünk volt a hétvégén. Ez a sütemény nagyon-nagyon finom, kissé drága is. Egy kis változtatással Szamóca oldaláról sütöttem. Máskor is az asztalunkra fog kerülni.