r
Nosalty Logó

Csokis-gesztenyés vaníliás szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
VnéEdit
Csokis-gesztenyés vaníliás szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához:

A gesztenyekrémhez:

A vaníliás krémhez:

A tetejére:

Összesen 1090 kcal
  • 4% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához:

A gesztenyekrémhez:

A vaníliás krémhez:

A tetejére:

Összesen 6545 kcal
  • 4% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához:

A gesztenyekrémhez:

A vaníliás krémhez:

A tetejére:

Összesen 294 kcal
  • 4% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    62.1 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    208 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    504.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    171 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    121.8 g
  • Cukor
    73 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    63 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    441 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    432 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 1090 kcal
  • 4% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.1 g

Zsír

  • Összesen
    372.8 g
  • Telített zsírsav
    224 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    107 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1251 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3027 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    969 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    369 mg
  • Foszfor
    1024 mg
  • Nátrium
    554 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    730.6 g
  • Cukor
    437 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    377.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2643 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    171 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    400 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2593 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    610 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    569 micro
Összesen 6545 kcal
  • 4% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    16.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    136.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 294 kcal

Hozzávalók

A tésztához:

A gesztenyekrémhez:

A vaníliás krémhez:

A tetejére:

Elkészítés

A tésztához:

  1. A vajat a tojásokkal, a cukrokkal jó habosra keverjük elektromos keverőgéppel (kb 10 perc).
  2. Majd hozzáadjuk az olvasztott, nem meleg csokoládét, a folyékony tejszínt, rumaromát és sütőporral elkevert lisztet is.
  3. 20×30 cm-es tepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral. A tésztamasszát beleöntjük. Eléggé folyékony, de nem kell félni tőle, úgy 40 percig sütjük 180 fokon. De mindenkinek más a sütője, javaslom a tűpróbát. Amikor jól megszilárdult, de még nem sült készre, a tetejét alufóliával takarjuk le.
  4. A gesztenyés krém készítése: A gesztenyemasszát krumplinyomón áttörjük, és a folyékony tejszínnel, cukorral, rumaromával habosra keverjük.
  5. A vaníliás krém készítése: A hideg tejbe szórjuk a pudingport, és kézi habverővel besűrűsödésig verjük, kb. 2 perc.
  6. A megsült tésztáról a sütőpapírt leválasszuk, a tésztát kihűtjük.
  7. Először a gesztenyés krémet, majd a vaníliás krémet simítjuk rá. A tetejére csokoládé forgácsot teszünk. Pár szem kandírozott gyümölcsdarabkát is szórhatunk rá.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20×30
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 3317
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
VnéEdit 295 recept

Vasárnapi süteményünk volt a hétvégén. Ez a sütemény nagyon-nagyon finom, kissé drága is. Egy kis változtatással Szamóca oldaláról sütöttem. Máskor is az asztalunkra fog kerülni.

Hozzávalók

A tésztához:

A gesztenyekrémhez:

A vaníliás krémhez:

A tetejére:

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...