r
Nosalty Logó

Csokis gesztenyerolád

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Csokis gesztenyerolád
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Piskóta

Krém

Töltelék

Tetejére

Összesen 782 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Piskóta

Krém

Töltelék

Tetejére

Összesen 4683 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Piskóta

Krém

Töltelék

Tetejére

Összesen 242 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    31.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    505.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    183 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.5 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    215 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    205 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    110 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    256 micro
Összesen 782 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.8 g

Zsír

  • Összesen
    189.8 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    1096 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3030.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    750 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    351 mg
  • Foszfor
    1095 mg
  • Nátrium
    670 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    632.8 g
  • Cukor
    273 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    256.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1288 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    111 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    161 micro
  • Kolin:
    875 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1233 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    662 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1539 micro
Összesen 4683 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    156.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 242 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Töltelék

Tetejére

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojások sárgáját a cukor egyharmadával fehéredésig verjük. A fehérjét a maradék cukorral és a csipet sóval kemény habbá verjük. A cukrot fokozatosan adagoljuk hozzá.
  2. Ezután egy fakanállal a kétféle habot lazán egymásba forgatjuk, közben kanalanként beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet. Vigyázzunk, a habot ne törjük össze!
  3. A kész, habos masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőbe téve kb. 15-18 percig, tűpróbáig sütjük.
  4. A sütőből kivéve egy porcukorral meghintett konyharuhára borítjuk, eltávolítjuk róla a papírt, ezután óvatosan feltekerjük, és egy rácsra téve hűlni hagyjuk.

Krém

  1. A pudingot felfőzzük a tejjel, celofánnal lefedjük, hideg vízbe állítjuk, és hűlni hagyjuk.
  2. Közben a puha margarint habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a gesztenyemasszát, eldolgozzuk benne, végül mehet bele a puding és ízlés szerint a rum, ezzel is csomómentesre keverjük.

Töltelék

  1. A maradék gesztenyemasszából rudat sodrunk.
  2. A kihűlt piskótát kitekerjük, megkenjük a krémmel, a felénk eső részre helyezzük a gesztenyerudat, majd feltekerjük, és hidegre tesszük.
  3. Gőz felet megolvasztjuk a csokoládét az olajjal, majd bevonjuk vele a jól lehűlt roládot.
  4. Ezután fogyasztásig ismét hidegre tesszük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x37
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 132
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 11942
  • Feltöltés dátuma: 2018. január 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csokis gesztenyerolád
Katharosz 499 recept

Ismét egy könnyű, krémes rolád, érdemes elkészíteni, mert nagyon finom.

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Töltelék

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek