r
Nosalty Logó

Csokis gesztenyerolád

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Csokis gesztenyerolád
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Piskóta

Krém

Töltelék

Tetejére

Összesen 782 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Piskóta

Krém

Töltelék

Tetejére

Összesen 4683 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Piskóta

Krém

Töltelék

Tetejére

Összesen 242 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    31.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    505.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    183 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.5 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    215 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    205 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    110 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    256 micro
Összesen 782 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.8 g

Zsír

  • Összesen
    189.8 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    1096 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3030.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    750 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    351 mg
  • Foszfor
    1095 mg
  • Nátrium
    670 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    632.8 g
  • Cukor
    273 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    256.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1288 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    111 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    161 micro
  • Kolin:
    875 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1233 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    662 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1539 micro
Összesen 4683 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    156.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 242 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Töltelék

Tetejére

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojások sárgáját a cukor egyharmadával fehéredésig verjük. A fehérjét a maradék cukorral és a csipet sóval kemény habbá verjük. A cukrot fokozatosan adagoljuk hozzá.
  2. Ezután egy fakanállal a kétféle habot lazán egymásba forgatjuk, közben kanalanként beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet. Vigyázzunk, a habot ne törjük össze!
  3. A kész, habos masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőbe téve kb. 15-18 percig, tűpróbáig sütjük.
  4. A sütőből kivéve egy porcukorral meghintett konyharuhára borítjuk, eltávolítjuk róla a papírt, ezután óvatosan feltekerjük, és egy rácsra téve hűlni hagyjuk.

Krém

  1. A pudingot felfőzzük a tejjel, celofánnal lefedjük, hideg vízbe állítjuk, és hűlni hagyjuk.
  2. Közben a puha margarint habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a gesztenyemasszát, eldolgozzuk benne, végül mehet bele a puding és ízlés szerint a rum, ezzel is csomómentesre keverjük.

Töltelék

  1. A maradék gesztenyemasszából rudat sodrunk.
  2. A kihűlt piskótát kitekerjük, megkenjük a krémmel, a felénk eső részre helyezzük a gesztenyerudat, majd feltekerjük, és hidegre tesszük.
  3. Gőz felet megolvasztjuk a csokoládét az olajjal, majd bevonjuk vele a jól lehűlt roládot.
  4. Ezután fogyasztásig ismét hidegre tesszük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x37
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 132
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 11974
  • Feltöltés dátuma: 2018. január 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csokis gesztenyerolád
Katharosz 499 recept

Ismét egy könnyű, krémes rolád, érdemes elkészíteni, mert nagyon finom.

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Töltelék

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...