Csokis gesztenyerolád
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Katharosz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 17% Zsír
Piskóta
-
55g tojás69 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
Krém
-
42g gesztenyemassza75 kcal
-
17g margarin120 kcal
-
17g porcukor65 kcal
-
29 kcal
-
67g tej37 kcal
-
1g rum1 kcal
Töltelék
-
58g gesztenyemassza104 kcal
Tetejére
-
33g étcsokoládé182 kcal
-
6 kcal
Összesen
782
kcal
- 7% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 17% Zsír
Piskóta
-
330g tojás415 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
90g finomliszt328 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
Krém
-
250g gesztenyemassza448 kcal
-
100g margarin717 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
171 kcal
-
400g tej224 kcal
-
3g rum7 kcal
Töltelék
-
350g gesztenyemassza627 kcal
Tetejére
-
200g étcsokoládé1092 kcal
-
35 kcal
Összesen
4683
kcal
- 7% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 17% Zsír
Piskóta
-
17.1g tojás21 kcal
-
3.1g cukor12 kcal
-
4.7g finomliszt17 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
Krém
-
12.9g gesztenyemassza23 kcal
-
5.2g margarin37 kcal
-
5.2g porcukor20 kcal
-
2.3g vaníliás pudingpor9 kcal
-
20.7g tej12 kcal
-
0.2g rum0 kcal
Töltelék
-
18.1g gesztenyemassza32 kcal
Tetejére
-
10.4g étcsokoládé57 kcal
-
0.2g napraforgó olaj2 kcal
Összesen
242
kcal
- 7% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.3 g
Zsír
-
Összesen 31.6 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 183 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 505.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 125 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 58 mg
-
Foszfor 183 mg
-
Nátrium 112 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 105.5 g
-
Cukor 45 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 42.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 215 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 146 mg
-
Retinol - A vitamin: 205 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 110 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 256 micro
Összesen
782
kcal
- 7% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 79.8 g
Zsír
-
Összesen 189.8 g
-
Telített zsírsav 66 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 71 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 34 g
-
Koleszterin 1096 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3030.5 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 128 mg
-
Kálcium 750 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 351 mg
-
Foszfor 1095 mg
-
Nátrium 670 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 632.8 g
-
Cukor 273 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 256.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1288 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 111 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 161 micro
-
Kolin: 875 mg
-
Retinol - A vitamin: 1233 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 662 micro
-
β-crypt 28 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1539 micro
Összesen
4683
kcal
- 7% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 9.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 57 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 156.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 57 mg
-
Nátrium 35 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.8 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 13.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 67 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 64 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 34 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 80 micro
Összesen
242
kcal
Hozzávalók
Piskóta
-
6 db tojás
-
6 ek cukor
-
6 evőkanál finomliszt
-
1 csipet só
-
1 késhegynyi sütőpor
Krém
-
25 dkg gesztenyemassza
-
10 dkg margarin
-
10 dkg porcukor
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
4 dl tej
-
1 teáskanál rum
Töltelék
-
35 dkg gesztenyemassza
Tetejére
-
20 dkg étcsokoládé
-
1 teáskanál napraforgó olaj
Elkészítés
Piskóta
- A tojások sárgáját a cukor egyharmadával fehéredésig verjük. A fehérjét a maradék cukorral és a csipet sóval kemény habbá verjük. A cukrot fokozatosan adagoljuk hozzá.
- Ezután egy fakanállal a kétféle habot lazán egymásba forgatjuk, közben kanalanként beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet. Vigyázzunk, a habot ne törjük össze!
- A kész, habos masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőbe téve kb. 15-18 percig, tűpróbáig sütjük.
- A sütőből kivéve egy porcukorral meghintett konyharuhára borítjuk, eltávolítjuk róla a papírt, ezután óvatosan feltekerjük, és egy rácsra téve hűlni hagyjuk.
Krém
- A pudingot felfőzzük a tejjel, celofánnal lefedjük, hideg vízbe állítjuk, és hűlni hagyjuk.
- Közben a puha margarint habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a gesztenyemasszát, eldolgozzuk benne, végül mehet bele a puding és ízlés szerint a rum, ezzel is csomómentesre keverjük.
Töltelék
- A maradék gesztenyemasszából rudat sodrunk.
- A kihűlt piskótát kitekerjük, megkenjük a krémmel, a felénk eső részre helyezzük a gesztenyerudat, majd feltekerjük, és hidegre tesszük.
- Gőz felet megolvasztjuk a csokoládét az olajjal, majd bevonjuk vele a jól lehűlt roládot.
- Ezután fogyasztásig ismét hidegre tesszük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 40x37
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 135
- Tegnapi nézettség: 17
- 7 napos nézettség: 64
- Össznézettség: 12079
- Feltöltés dátuma: 2018. január 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Katharosz
499 recept
Ismét egy könnyű, krémes rolád, érdemes elkészíteni, mert nagyon finom.