r
Nosalty Logó

Csokis feketeerdő-torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Arandeira
Csokis feketeerdő-torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztájához

A krémhez

A tejszínhabhoz

A díszítéshez

Összesen 896 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztájához

A krémhez

A tejszínhabhoz

A díszítéshez

Összesen 7167 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztájához

A krémhez

A tejszínhabhoz

A díszítéshez

Összesen 225 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    57.7 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    296 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    592.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    248 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.5 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    111.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    471 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    59 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    463 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    194 micro
Összesen 896 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    84.2 g

Zsír

  • Összesen
    461.6 g
  • Telített zsírsav
    278 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    138 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    2368 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4741.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    154 mg
  • Kálcium
    1155 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    433 mg
  • Foszfor
    1981 mg
  • Nátrium
    976 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    676 g
  • Cukor
    334 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    892 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3772 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    468 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    218 micro
  • Kolin:
    1051 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3708 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    771 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1550 micro
Összesen 7167 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    149.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 225 kcal

Hozzávalók

A tésztájához

A krémhez

A tejszínhabhoz

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztájához

  1. Előkészületek: A meggybefőttet egy szűrőkanálban lecsepegtetjük, a levéből 5 dl félreteszünk a krémhez. 9 vagy 17 szép meggyszemet kiválogatunk a díszítéshez, ezeket félretesszük. A 15 dkg étcsokoládét a vajjal gőz fölött megolvasztjuk, majd hagyjuk kihűlni. A sütőt előmelegítjük 190 fokra.
  2. A piskóta elkészítése: A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A tojássárgákat a cukorral jól kikeverjük. hozzáadjuk a kihűlt, de már folyékony csokoládét, majd belekeverjük a lisztet és a sütőport. A legvégén a felvert tojásfehérjét óvatosan, két részletben a lisztes keverékhez adjuk, és belekeverjük.
  3. Egy kerek tortaforma aljára sütőpapírt teszünk, majd beleöntjük a piskótatésztát. A 200 fokos sütőbe tesszük, és hőlégkeveréssel sütjük 30-40 percig. Az első 10 perc után a sütő hőmérsékletét 170 fokra mérsékeljük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e (egy fogpiszkálót szúrunk a tésztába, ha már nem ragad rá semmi, akkor kész van). Az elkészült tésztát hagyjuk hűlni.
  4. A krém elkészítése: 5 dl meggyléből, 2 és fél evőkanál cukorból és a vaníliás pudigporból krémet főzünk. Addig hagyjuk főni folyamatos kevergetés mellett, míg a sűrű krém alól a lábos alja elő-előbújik. Hagyjuk hűlni, majd a kihűlt krémbe belekeverjük a lecsepegtetett meggyszemeket.
  5. A tejszínhabot elkezdjük felverni, hozzáadjuk a habfixálót, majd mikor már majdnem kemény, a 4 evőkanál porcukrot is. Kemény habot verünk belőle.
  6. A kihűlt piskótáról leválasztjuk a sütőpapírt, majd három lapra vágjuk. Szép egyenes szeleteket kapunk, ha egy késsel körbevágjuk a szeletet a piskóta szélén, majd a vágásnyomba kb. fél méter hosszú damilszálat illesztünk, s áthúzzuk a tésztán.
  7. A legalsó lapra rátesszük a meggyes krém felét, majd a tejszínhab kb. egynegyedével befedjük a szemeket. Ráhelyezzük a középső lapot, majd a maradék krémet, és újabb réteg tejszínhabot teszünk rá. A harmadik, legfelső lapot is a helyére illesztjük.
  8. A tortát kívülről is tejszínhabbal vonjuk be, az oldalán és a tetején egyenletesen elosztva. Hagyjunk egy adagot a díszítéshez is! A torta tetején jelöljük be a 16 szeletet, ez megkönnyíti majd a díszítés elhelyezését. A megmaradt étcsokiból késsel apró darabokat faragunk, ezt a torta tetejére szórjuk, erre jön a tejszínhab díszítés és a meggyszemek.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 128
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 52897
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Arandeira 8 recept

A párom (egyik) kedvenc tortája a feketeerdő-torta. Rengeteget jártam utána, hogy is készül, számtalan receptet elolvastam, magyarul, németül - ezekből alakult ki a végleges sütemény. A tésztát sokan egyszerű kakaós piskótával helyettesítik, de ez így, vajjal, csokoládéval készítve az igazán finom.

Hozzávalók

A tésztájához

A krémhez

A tejszínhabhoz

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

A legfinomabb halas receptek 2024-ben

A magyar nem egy halas nemzet, pedig lehetősége és alkalma is lenne rá, hogy megannyi, akár hazai halból válogasson. Ennek ellenére azért van, amit szeretünk: lazac jöhet minden mennyiségben, de a rántott pontypatkó és természetesen a halászlé is trónbitorló, idén is. Lássuk a legfinomabb halrecepteket 2024-ben.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...