r
Nosalty Logó

Csokis bukta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Marianna1973
Csokis bukta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1471 kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 5887 kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 370 kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.3 g

Zsír

  • Összesen
    72.4 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1221.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    174 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    147 mg
  • Foszfor
    358 mg
  • Nátrium
    472 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    177.7 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    37 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    471 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    442 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    355 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 1471 kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97.2 g

Zsír

  • Összesen
    289.6 g
  • Telített zsírsav
    95 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    117 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    60 g
  • Koleszterin
    204 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4884.4 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    228 mg
  • Kálcium
    695 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    587 mg
  • Foszfor
    1430 mg
  • Nátrium
    1888 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    711 g
  • Cukor
    209 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    148.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1885 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    231 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    392 micro
  • Kolin:
    235 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1767 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    1420 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    444 micro
Összesen 5887 kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    18.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    307.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.8 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 370 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztát elkészíthetjük hagyományos kelesztéssel is, de mivel nekem nincs mindig időm erre, a kenyérsütőgép dagasztóját szoktam befogni a munkára.
  2. Az összes hozzávalót bepakoljuk a kenyérsütőgépbe, és elindítunk egy 1,5 órás dagasztó, kelesztő programot.
  3. Ha kész, erősen lisztezett deszkára borítjuk a tésztát, gyengén átgyúrjuk. Kinyújtjuk kb. 1 cm vastagra, és kb. 7 cm-es kockákra vágjuk.
  4. Minden kockába 2 db csokikockát teszünk, és összehajtogatjuk. Közben felolvasztunk 12 dkg margarint, és beleöntjük egy magasabb falú tepsibe.
  5. Mielőtt belehelyeznénk a buktákat, megforgatjuk őket az olvasztott vajban vagy sütőmargarinban.
  6. Állítva helyezzük el őket, lehetőleg szorosan úgy, hogy alul legyen az összehajtogatott fele.
  7. Végül előmelegített sütőben készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 38x23x6
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 275
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 33
  • Össznézettség: 50156
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 21.

Ajánló

Ha frissen tálalod a buktákat, a csoki még kicsit folyik benne, akkor a lefinomabb. Ebből a tésztából nagyon finom még a kalács is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csokis bukta
Marianna1973 4 recept

A recept eredeti változata egy nagyon régi Príma konyha magazinból való. Azóta is gyűjtöm a magazint.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...