r
Nosalty Logó

Csokis-banános piskótatekercs

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csokis-banános piskótatekercs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

Összesen 572 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

Összesen 4586 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

Összesen 225 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    31 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    394.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.8 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    315 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    298 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    197 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    192 micro
Összesen 572 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    72.8 g

Zsír

  • Összesen
    248.3 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    110 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    67 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3156.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    933 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    314 mg
  • Foszfor
    1017 mg
  • Nátrium
    742 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    534.7 g
  • Cukor
    349 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    471.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2518 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    236 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    211 micro
  • Kolin:
    916 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2385 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    1575 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1533 micro
Összesen 4586 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    155.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.3 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 225 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A töltelékhez

Elkészítés

A piskótához

  1. Elkészítjük a piskótát (gondolom mindenki úgy csinálja, ahogy megszokta, de leírom én, hogy szoktam). A tojásfehérjét felverjük a cukorral, mikor kezd keményedni, hozzáadjuk az 1 ek citromlevet, ettől még keményebb lesz. Mikor jó kemény, beletesszük egyszerre a tojássárgáját, a vizet, és a lisztet. Óvatosan elkeverjük és sülhet is.
  2. Mikor kisült, porcukorral jól meghintjük, és ráborítjuk egy konyharuhára, így tekerjük fel, és hagyjuk hűlni. (Nekem ez vált be, így nem ragad a konyharuhához.)
  3. Töltelék: előző nap megfőzzük a pudingot a tejben, és akkor nem kell várjunk, hogy mikor hűl már ki.
  4. A margarint a cukorral kikavarjuk, mikor sima (elolvadt a cukor) hozzákeverjük a csokis pudingot, és beletesszük a kakaót.
  5. Kibontjuk a piskótát, megkenjük ezzel a krémmel, és az egyik szélére ráhelyezzük a banánt, és tekerjük is fel.
  6. A maradék krémmel pedig bevonjuk a külsejét.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 32x39
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 54 alkalommal
  • Receptkönyvben: 87
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 11724
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Aki szokott, tehet bele sütőport, én sose szoktam a piskótákba tenni. Olajos, lisztezett tepsibe szoktam sütni, így nem ragad le. A kakaóval vigyázni kell, mert van amelyik nagyon erős, és kevesebb kell belőle. Nagyon fontos: mikor betesszük a sütőbe, levesszük azonnal takarékra, hogy lassan süljön, így lesz szép a piskótánk, mert egyformán sül az alja, teteje és a közepe se marad sületlen.

Hozzávalók

A piskótához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...