Csokis-banános piskótatekercs
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 19% Zsír
A piskótához
-
41g tojás52 kcal
-
6g cukor24 kcal
-
9g finomliszt34 kcal
-
5g víz0 kcal
-
1g citromlé0 kcal
A töltelékhez
Összesen
572
kcal
- 5% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 19% Zsír
A piskótához
-
330g tojás415 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
75g finomliszt273 kcal
-
40g víz0 kcal
-
8g citromlé2 kcal
A töltelékhez
Összesen
4586
kcal
- 5% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 19% Zsír
A piskótához
-
16.2g tojás20 kcal
-
2.5g cukor10 kcal
-
3.7g finomliszt13 kcal
-
2g víz0 kcal
-
0.4g citromlé0 kcal
A töltelékhez
-
4.4g csokoládés pudingpor17 kcal
-
29.5g tej17 kcal
-
12.3g margarin88 kcal
-
12.3g porcukor48 kcal
-
4 kcal
-
14.8g banán8 kcal
Összesen
225
kcal
- 5% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 9.1 g
Zsír
-
Összesen 31 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 135 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 394.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 117 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 39 mg
-
Foszfor 127 mg
-
Nátrium 93 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 66.8 g
-
Cukor 44 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 58.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 315 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 115 mg
-
Retinol - A vitamin: 298 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 197 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 192 micro
Összesen
572
kcal
- 5% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 72.8 g
Zsír
-
Összesen 248.3 g
-
Telített zsírsav 57 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 110 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 67 g
-
Koleszterin 1080 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3156.6 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 127 mg
-
Kálcium 933 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 314 mg
-
Foszfor 1017 mg
-
Nátrium 742 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 534.7 g
-
Cukor 349 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 471.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2518 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 26 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 236 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 211 micro
-
Kolin: 916 mg
-
Retinol - A vitamin: 2385 micro
-
α-karotin 48 micro
-
β-karotin 1575 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1533 micro
Összesen
4586
kcal
- 5% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.6 g
Zsír
-
Összesen 12.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 53 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 155.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 46 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 50 mg
-
Nátrium 36 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.3 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 23.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 124 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 117 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 77 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 75 micro
Összesen
225
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
6 db tojás
-
5 ek cukor
-
5 evőkanál finomliszt
-
5 ek víz
-
1 ek citromlé
A töltelékhez
-
2 csomag csokoládés pudingpor
-
6 dl tej
-
25 dkg margarin
-
25 dkg porcukor
-
4 ek cukrozatlan kakaópor
-
2 közepes db banán
Elkészítés
A piskótához
- Elkészítjük a piskótát (gondolom mindenki úgy csinálja, ahogy megszokta, de leírom én, hogy szoktam). A tojásfehérjét felverjük a cukorral, mikor kezd keményedni, hozzáadjuk az 1 ek citromlevet, ettől még keményebb lesz. Mikor jó kemény, beletesszük egyszerre a tojássárgáját, a vizet, és a lisztet. Óvatosan elkeverjük és sülhet is.
- Mikor kisült, porcukorral jól meghintjük, és ráborítjuk egy konyharuhára, így tekerjük fel, és hagyjuk hűlni. (Nekem ez vált be, így nem ragad a konyharuhához.)
- Töltelék: előző nap megfőzzük a pudingot a tejben, és akkor nem kell várjunk, hogy mikor hűl már ki.
- A margarint a cukorral kikavarjuk, mikor sima (elolvadt a cukor) hozzákeverjük a csokis pudingot, és beletesszük a kakaót.
- Kibontjuk a piskótát, megkenjük ezzel a krémmel, és az egyik szélére ráhelyezzük a banánt, és tekerjük is fel.
- A maradék krémmel pedig bevonjuk a külsejét.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 32x39
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 54 alkalommal
- Receptkönyvben: 87
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 11724
- Feltöltés dátuma: 2012. március 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Aki szokott, tehet bele sütőport, én sose szoktam a piskótákba tenni. Olajos, lisztezett tepsibe szoktam sütni, így nem ragad le. A kakaóval vigyázni kell, mert van amelyik nagyon erős, és kevesebb kell belőle. Nagyon fontos: mikor betesszük a sütőbe, levesszük azonnal takarékra, hogy lassan süljön, így lesz szép a piskótánk, mert egyformán sül az alja, teteje és a közepe se marad sületlen.