r
Nosalty Logó

Csokikenyér Emese konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Happygirlkitchen
Csokikenyér Emese konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 1000 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 3998 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 360 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.9 g

Zsír

  • Összesen
    60 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    322 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1248.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    304 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    523 mg
  • Nátrium
    326 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.7 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    529 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    162 mg
  • Retinol - A vitamin:
    520 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    257 micro
Összesen 1000 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.5 g

Zsír

  • Összesen
    239.9 g
  • Telített zsírsav
    142 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1288 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4994.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    152 mg
  • Kálcium
    1214 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    213 mg
  • Foszfor
    2090 mg
  • Nátrium
    1303 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    422.7 g
  • Cukor
    215 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    271.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    172 micro
  • Kolin:
    647 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2081 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    417 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1028 micro
Összesen 3998 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    21.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    451.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    189 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.2 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    191 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    188 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 360 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A puha vajat a 16 dkg kristály cukorral habosra keverjük géppel. Fokozatosan adjuk hozzá a tojásokat, majd a tejet. A lisztet a sütőporral keverjük össze, majd szitáljuk bele a habos vajba és keverjük össze.
  2. A kakaóporhoz öntsük hozzá a forró vizet, keverjük el alaposan, adjuk hozzá a porcukrot és a sütőport. Keverjük el és tegyük félre. Egy 30 x 11 cm-es sütőforma alját béleljük ki sütőpapírral, az oldalait pedig kivajazzuk és lisztezzük, hogy ne ragadjon bele a tészta.
  3. A világos tésztából mérjünk ki 32,5 dkg tésztát és a sötét kakaós tésztát keverjük hozzá. Gondosan dolgozzuk össze, hogy ne maradjanak benne világos részek. A sütőformába kanalazzunk ebből a sötét kakaós tésztából 32,5 dkg-ot és osszuk el szépen a formában.
  4. Vigyázzunk az oldalára ne nagyon kenjünk a tésztából. A maradék sötét tésztához kanalazzunk a világos tésztából 20 dkg-ot és ismét keverjük össze. Egy világosabb részt kapunk. Töltsük habzsákba vagy próbáljuk úgy kanalazni, hogy a tészták ne keveredjenek össze.
  5. A sötét sütőformában lévő tésztára nyomjuk vagy kanalazzuk rá a világosabb barnát, majd legvégül a legvilágosabb tésztát is nyomjuk vagy kanalazzuk rá. Így 3 féle tészta lesz rétegezve. Alul a sötét csokis, majd a világosabb, végül a teljesen világos.
  6. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 40 perc alatt süssük meg. Amennyiben nagyon barnul a teteje, de még lágynak érezzük a közepét takarjuk le egy alufóliával és így süssük készre. Amikor megsült borítsuk ki a sütit egy rácsra és hagyjuk kihűlni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x11
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 692
  • Feltöltés dátuma: 2021. augusztus 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csokikenyér Emese konyhájából
Happygirlkitchen 59 recept

A recept Náray Tamás: Utolsó reggeli Párizsban c. könyvéből származik.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...